directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 00:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Docents, estudiants i pares i mares omplen el centre de Barcelona per aturar la LOMCE i les retallades en educació

Els sindicats convocants de la manifestació xifren en un 55% el seguiment de la vaga i valoren la implicació de les famílies, la Generalitat la xifra en un 15%

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

L'anomenada 'marea groga' ha tornat a sortir al carrer per mostrar el seu descontentament per les polítiques d'austeritat i retallades aplicades pel departament d'Ensenyament i contra la reforma educativa que ha plantejat el ministre Wert. La vaga, d'àmbit estatal, ha estat seguida per un 55% dels docents, segons els sindicats catalans. Valoren molt positivament però, la presència de famílies i alumnes i estudiants a la manifestació que ha recorregut el centre de Barcelona aquest dijous al migdia. L'ambient festiu, les samarretes grogues i les pancartes ironitzant sobre Wert i Rigau han protagonitzat la convocatòria, a la qual s'han sumat més d'un centenar d'estudiants universitaris. 



Comparteix
   


Etiquetes

10.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, i 100.000 segons els organitzadors, s'han manifestat aquest migdia pel centre de Barcelona per protestar contra les retallades i les polítiques d'austeritat, així com la contrareforma educativa plantejada pel ministre Wert. La crida, d'àmbit estatal i feta pels sindicats majoritaris, ha estat el colofó d'una jornada de vaga que ha tingut un seguiment desigual, que el departament xifra en un 15'5 al sector públic i un 3'4 al sector privat, i que els sindicats eleven al 55%.

La pancarta que encapçalava la marxa portava el lema, 'Per la cohesió social. Ni LOMCE ni retallades', i darrere s'hi ha unit sindicats, federacions d'associacions de pares i mares, i sindicats i associacions d'estudiants s'han unit per mostrar la màxima unitat en el sector que ha patit unes retallades del 20% en els últims anys.

Després de sortir de la Plaça Universitat a les 12:30, cap a les dues del migdia, la manifestació ha arribat a la Plaça Sant Jaume, havent-s'hi sumat els estudiants universitaris que han sortit de la Diagonal. Tota la marxa s'ha desenvolupat en un ambient festiu i reivindicatiu que només ha tingut un moment de tensió davant del Palau de la Generalitat, on alguns estudiants ha llençat ampolles d'aigua buides i els Mossos han tret reforços.

La marxa ha comptat amb la participació de pares i fins i tot nens petits que lluïen les samarretes de la 'marea groga' que reclamen un 'SOS per l'ensenyament públic''. 'Menys policia, més educació'', 'Educació i Sanitat, pública i de Qualitat'', ''No és una crisi, és una estafa'', són alguns dels crits que més s'han repetit durant la marxa.

Satisfacció dels convocants de la vaga

Els sindicats majoritaris del sector de l'ensenyament han valorat positivament el seguiment de la convocatòria, que xifren del 55%. ''Li hem de dir al ministre que faci una llei pel S.XXI'' ha declarat Montse Ros, portaveu de CCOO, i a Rigau ''que la primera estructura d'estat'' que ha de tenir un país és ''l'educació''.

Des d'UGT, s'ha valorat positivament la bona resposta del personal docent de les escoles bressol a la vaga, i també als centres concertats. Roser Font ha recalcat que per quart any, ''els pressupostos vindran retallats'' i considera que s'ha de dir al govern que ''no estem disposats a continuar traient recursos'' de l'educació pública. Font ha remarcat que no pot ser que l'educació sigui un servei que només el tingui ''qui el pugui pagar''.

Des d'USTEC-STEs, Rosa Canyadell, ha defensat que la vaga i la manifestació només han estat el complement d'una setmana de lluita que docents i pares i mares van portar a terme la setmana de Sant Jordi amb debats, tancades, i diverses activitats per mostrar el seu desacord amb les polítiques que du a terme el departament i el ministeri.

Contundència dels estudiants

Les associacions i sindicats d'estudiants també s'han sumat a la protesta. Els estudiants consideren que el seguiment ha estat més ampli a les capitals i àrea metropolitana, on xifren en un 75% l'alumnat que no ha anat a classe. Eloi Cortés, de l'AJEC; ha dit que era un dia molt ''bonic'' i hi ha sumat les jornades de lluita i diverses activitats que s'han fet als instituts catalans els darrers dies. Per la seva banda, des del Sindicat d'Estudiants, Borja Latorre, ha reclamat la dimissió del ministre i poder recuperar tots els diners que s'han perdut en l'educació pública.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
Jordi fletxa CATALUNYA
10 de maig de 2013, 22.09 h

#16 Homofobs espanyols,ja hi cabeu tots a l'armari?
GIBRALTARENCS DEL NORD,PODEU TENIR TOT EL DIA LAPOLLA(LENGUA ARAGONESA PROPIA DE OTROS LINDOS LUGARES DE ARAGON) A LA BOCA FINS QUE QUEDEU BEN IMPREGNATS DE LLET(LENGUA LITERÀRIA DE LA ESPAÑA TORERA).
Si el tractat de Corbeil significa que els Comtes de Barcelona deixaven de ser vassalls del Rei de França,com el matrimoni de Ramon Berenguer i Peronella d'Aragó va ser abans,significa que com els Reis d'Aragó eren també Comtes de Barcelon... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
10 de maig de 2013, 09.58 h

#15 ! Otetes , como eres tan anormal de pensar que aunque cambies tu nombre ni se te distingue por las gilipolleces que dices , so tarado ! ..
Por cierto , repugnante lo que se comenta de lo tuyo con Jordi ; ese es el tipo más asqueroso de este foro , ya te podías haber buscado otro ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
10 de maig de 2013, 06.30 h





#12 manoi, quina neura, quina OBSESSIÓ amb el F.Otetes, es nota que els va "marcar" profundament, com qui marca vedells amb un ferro ruent...





Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Jordi fletxa CATALUNYA
10 de maig de 2013, 00.18 h

#13 GIBRALTARENCS DEL NORD,PODEU TENIR TOT EL DIA LAPOLLA(LENGUA ARAGONESA PROPIA DE OTROS LINDOS LUGARES DE ARAGON) A LA BOCA FINS QUE QUEDEU BEN IMPREGNATS DE LLET(LENGUA LITERÀRIA DE LA ESPAÑA TORERA).
Si el tractat de Corbeil significa que els Comtes de Barcelona deixaven de ser vassalls del Rei de França,com el matrimoni de Ramon Berenguer i Peronella d'Aragó va ser abans,significa que com els Reis d'Aragó eren també Comtes de Barcelona,el Regne d'Aragó era vassal de França no?
Fa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
9 de maig de 2013, 23.21 h

#8

Otra vez con esa tonteria. Os lo creeis todo y sois incapaces de pensar por vosotros mismos. SI eso FUESE VERDAD, deberiais estar orgullosos de ello

Las becas no se conceden en proporcion al numero de habitantes sino a la renta per capita de los habitantes. Si En Cataluña, hay menos becas que en otras partes de España es porque la renta per capita en Cataluña es superior a la media de España y muy especialmente a la de otras regiones. Lo que es real y es BUENO.

Pensad por vosotros ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
9 de maig de 2013, 23.02 h

#9 #10#11... ! Como una cencerra , Otetes , te estas explayando en demasía y el médico te va a obligar a otro reposo obligado de un mes , como hace dos ... Te van a doblar la medicación para q dejes de decir tantas gilipolleces ..


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Remigi fletxa Besalú
9 de maig de 2013, 21.29 h




#6 TU, ARAGOMIERDA, per què estás tan ressentit contra els metges? Que no els estás agraït de que et curessin la gonorrea i el xancro vietnamita?

Entenc que estiguis ressentit contra els mestres per no haver-te ensenyat a semblar civilitzat i europeu, però amb els metges? que et penses que la sarna i la lepra i la sífilis se't varen curar soles o per miracle diví?

AGRAÏT ELS HAURIES D'ESTAR ALS METGES, SI TINGUESSIS MIG MILIGRAM DE VERGONYA !!!!






Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
9 de maig de 2013, 21.23 h






#7 Francisqueeeetaaaaa, deixa el Dong Simong, que el vi també t'engreixa, i ja saps allò de:

LA ESPANYOLA CUANDO PESA ES OBESA DE VERDÁS !!!!!

HUAH HUAH HUUUAAAHHH HUUUUUUUAAAAAAAHHHHH QUE EM TRONXOOOOOOOOOO !!!!!!!!









Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
9 de maig de 2013, 21.21 h

#7 TU ESTÁS BOJA, FRANCISQUETA ? SAPS QUÈ ET DIUS, POBRE ALIENADA? Què cony has de venir a inventar-te identitats tu, pobre idiota, ni que siguessis una agent del CNI i fent servir el caríssim programa SITEL ens espiessis i sapiguessis qui és qui.

Però tu no, tu ets una visionària (quan t'has fotut tres cartrons de DONG SIMONG)

huah huah huaaahhh HUAH HUUAAHH HUUUUAAAAHHHH !!!1 com xalo picant la cresta a aquestes descarades franquistes !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
9 de maig de 2013, 21.16 h

Els estudiants catalans som el 17% dels de l‟Estat espanyol, però rebem només el 8% de les beques que otorga el Ministerio de Cultura.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.