directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 00:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CORI farà un càsting a través d'Internet per triar els seus candidats al Parlament

Ariel Santamaria proposa limitació de mandats i instal·lar un polígraf al saló de plens de la cambra catalana

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

La Coordinadora Reusenca Independent (CORI) liderada pel músic Ariel Santamaria ha anunciat des de la plaça de Sant Jaume de Barcelona la seva intenció de presentar-se a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Tal i com la CORI ja havia avançat a directe!cat la confecció de les llistes es farà amb un mètode 'revolucionari' ja que el partit reusenc obrirà un procés de càsting a través d'Internet per trobar els catalans 'més frikis i juantxis' i que, preferentment, estiguin a l'atur. Santamaria ha assegurat que si és escollit diputat -'fet probable tal i com estan les coses'- proposarà la limitació de la despesa electoral, fixar un màxim de vuit anys per mandat, donar als mitjans públics llibertat en el minutatge de la informació en campanya electoral així com altres iniciatives més estrambòtiques com instal·lar un polígraf al saló de plens del Parlament, incloure el burro català a la senyera o modernitzar els segadors amb la peculiar versió de 'Els Segadors Juantxis' que Santamaria ha interpretat davant de la Generalitat.
cori, ariel santamaria, juantxi
Ariel Santamaria, davant del Palau de la Generalitat.

Comparteix
   


Etiquetes
Ariel Santamaria encapçalarà la de Tarragona, el cantant Marcos Diego Palacios Pirata el del Gorro la de Barcelona, el lampista jubilat Ramon Sans la de Girona, i l'actriu Cori Alegre, la de Lleida. Així, els quatre caps de llista seran reusencs, situació que la CORI no veu pas negativa: 'Reus és internacional. Podem fer servir l'internacionalisme reusenc per millorar cada una de les províncies catalanes.' Malgrat tot, el responsable de la campanya al Parlament Lluís Oliach assegurava que la resta de posicions seran ocupades per ciutadans de cada una de les demarcacions, conformant així 'un projecte juantxi català'. A banda dels quatre caps de llista per cadascuna de les demarcacions, la resta de candidats s'escolliran amb un càsting per Internet que previsiblement es durà a terme al mes de juny amb l'objectiu de trobar 'les 131 persones més juantxis amb més bones idees'.

El programa electoral de la CORI es basarà, sobretot, en 'defensar els drets dels ciutadans davant l'administració'. Ariel Santamaria ha desgranat algunes de les propostes electorals que, s'aniran ampliant en els propers mesos, entre les quals eliminar els privilegis dels polítics, fixar el sou dels càrrecs públics fent una mitjana del sou dels catalans, fixar un mandat màxim de vuit anys per a la presidència del Parlament i legalitzar la marihuana per a usos terapèutics i lúdicofestius com a mesura per reflotar l'economia catalana.

Quant a possibles pactes electorals, Ariel Santamaria ha definit la CORI com un partit que sempre 'estarà a l'oposició' ja que només vol governar si ho fa amb majoria absoluta.

Campanya a Internet
El pressupost total de la campanya de la CORI serà de només 1.000 euros per a tot Catalunya i es farà sobretot a través de la xarxa. Justament una de les mesures que la CORI impulsarà si arriba al Parlament és la limitació de la despesa electoral.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#7 Elisenda Serra
9 d'agost de 2010, 17.15 h

Caca.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
MMR fletxa reus
28 d'abril de 2010, 14.54 h

Ara es cuestio de menysprear una idea que potser fara canviar algo la politica actual? Es que estem contents amb l'actual panorama? Doncs mireu, al menys i desde la meva perspectiva propera, aquesta colla, fan moltes mes coses per la gent que no tota la gent que esta enquistada a la politica...
Al menys aixo si es real...En comptes de criticar tant, podriau mirar-vos el melic i veure el que realment feu valtros...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Vaigfort fletxa Sabadell
27 d'abril de 2010, 19.16 h

jajaj, això mateix, o es presenta una candidatura independentista seriosa o, posats a fer conya, votem els jauntxis aquets!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Virgili fletxa Reus
27 d'abril de 2010, 18.05 h

Serà poc seriós però si l'independentisme no es cohesiona d'una vegada, votaré l'Ariel, perquè sinó qui ens quedarà per votar?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
27 d'abril de 2010, 17.45 h

#2
Encara que sembli que hem contesti a mi mateix ho faig per relacionar els 2 comentaris, a continuació poso el significat de les paraules difícils segons el diccionari


Indigència intel·lectual

sentit figurat de la combinació del sentit de 2 termes
http://ec.grec.net/lexicx.jsp?GECART=0076552
Indigent
adj i m i f Mancat de les coses més necessàries a la vida.

http://ec.grec.net/lexicx.jsp?GECART=0078111
Intel·lectual
1 adj Relatiu o pertanyent a l'intel·lecte o a la intel·lig... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
27 d'abril de 2010, 16.44 h

Potser es farà veure per l'estil de fer i la roba que es posa, però atenent-nos al nivell de mediocritat i d'indigència intelectual que s'ha acabat creant després de 35 anys de cooptació i nepotisme en el sistema partitocràtic que patim no desentonarà gaire.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Thor fletxa Igualada
27 d'abril de 2010, 15.37 h

Molta atenció poseu en semblants parides. A tots ens agrada la conya però les bromes, de repetir-les, cansen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.