directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

La Caixa augmenta beneficis a costa d’espoliar els clients i minvar l’obra social

Segons l’entitat, en tres mesos ha guanyat 461MEUR enfront dels 79MEUR de l’any passat, mentre les comissions als clients es disparen li ’augment de beneficis no reverteix en l’obra social

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Analitzant les dades de La Caixa del primer trimestre publicades a la CNMV és desprèn que no tot són flors i violes, malgrat guanyar sis vegades més que l’any passat l’entitat presenta dades preocupants, entre altres l’alt grau d’immobles a la venda quasi 8.000MEUR, i l’augment constant de la morositat fins al 9,47% un mica per sota de la mitja total. Una altre dada preocupant és l’augment constant dels ingressos per comissions fins a la xifra de 445MEUR (+8,1%) comissions que afecten principalment als milions de clients de l’entitat que veuen com, en aquest cas, l’entitat és un banc més que carrega sobre els clients per obtenir els guanys suposadament espectaculars, recordem que la xifra és quasi la mateixa que els beneficis declarats. Malgrat l’espoli al client i  l’augment de beneficis declarats, els diners destinats a l’obra social cauen any  rere any si és té en compte l’augment de l’IPC.


Beneficis 1 tr 2013 de La Caixa
Beneficis 1 tr 2013 de La Caixa

Comparteix
   


Etiquetes
L’obra social porta 5 anys en un pressupost fix de 500MEUR malgrat l’augment dels beneficis declarats

O les dades són qüestionables o La Caixa, que cada cop sembla més un banc, ha rebaixat  de forma important  el nombre de diners destinats a l’obra social, malgrat que l’entitat valora positivament que porta mantenint des de fa 5 anys el pressupost, aquest paeix una davallada real per l’efecte inflacionari, i si tenim en compte l’augment de beneficis, la davallada és més que preocupant, i més, si tenim present la desaparició de la resta de caixes catalanes i la seva obra social.

Igual que Caixa Catalunya ha perdut molts diners per la seva pretesa conquesta de les espanyes, la Caixa hi ha deixat bona part dels seus actius

Que li ha costat a La Caixa la seva pretesa expansió a les espanyes? Segons les dades i malgrat que no estant territorialitzades, mostren un alt cost d’actius deteriorats per culpa d’una expansió immobiliària per Espanya sense suficients garanties. Bona part de la morositat de l’entitat que s’acosta a la mitja del sector prové de crèdits hipotecaris en zones de l’ bombolla immobiliària,  en moltes àrees de l’estat  va prevaler és les ànsies de conquerir clients que no pas les garanties de les operacions.

Augment constant i desmesurat de les comissions que paguen els petits clients

En un trimestre uns ingressos de 445 milions d’euros, quasi el mateix que els 461milions declarats de beneficis, una xifra desmesurada per una Caixa, i més tenint en compte que Europa situa a l’estat espanyol en el segon país en les comissions bancàries més elevades. Una espoliació en tota regla per part d’una entitat d’utilitat pública.

61.325MEUR de fons de liquiditat, amb un any augment de 8.233MEUR

Una xifra impressionant i avui desaprofitada per ajudar al Govern de Catalunya, en una Catalunya independent i sobirana la gestió de les entitats financeres del país com fan tots els govern del món, permetria tenir finançament i facilitar les polítiques econòmiques en temps de crisi.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
20 de maig de 2013, 16.23 h

El que cal és llegir els articles i llibres publicats pel senyor Francesc Cabana sobre la història i els orígens de la banca i les caixes catalanes, aquesta és una manera magnífica de contrastar la informació deformada i manipulada que sovint apareix als mitjans de comunicació.

Ra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Xavier fletxa Palafrugell
19 de maig de 2013, 22.58 h

Us heu d'informar millor abans de publicar un article. Aquest és pura demagògia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
19 de maig de 2013, 16.28 h

Totes les Caixes quan van ser creades ho van ser amb una voluntat de tornar a la societat una obra social i una protecció dels estalvis de la gent que els hi dipositava, tot el contrari dels bancs que duien a terme la seva activitat només per a obtenir beneficis que repartien entre els seus accionistes. Mentre els bancs només volien guanyar diners les caixes volien ajudar la societat del seu territori.

Pel que fa a la caixa que va donar lloc a CaixaBank la seva obra social es veia entre alt... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Synera fletxa Barcelona
19 de maig de 2013, 15.41 h

Ens porten a l'hort, al jardí de les Esperies, a les pomes sagrades! Quina alegria! Recitem amb Espriu: "i més enllà, la poma d'or"


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Synera fletxa Barcelona
19 de maig de 2013, 15.37 h

#13 T'agrairïa qu m'expliquessis a quin hort ens porta Madrit i Espanya. Gràcies per anticipat. Cordialment. Jo


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Jordi fletxa CATALUNYA
19 de maig de 2013, 13.43 h

#13 I tu?que veus des del corral?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Jordi fletxa CATALUNYA
19 de maig de 2013, 13.42 h

#12 això de tenir sempre la merda a la boca i les mares dels demès al punt de mira deu ser sens dubte un trauma infantil,santi-cagalló.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
19 de maig de 2013, 13.10 h

#12 Calla, Santi, gallineta merdosa, covardeta cagada, misèria pudenta i caragirada. Aquí tots et coneixem i sabem que tu sí que ets un fill de puta podrida. De manera que no vinguis a insultar, piltrafa.

#13 I Tu, anònim menjador de MORCILLA, t'aconsello que perdis el costum d'introduïr-te-la per l'anus abans de menjar-la.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
19 de maig de 2013, 12.44 h


Sou tots uns idiotes, critiqueu a aquesta entitat per no fer-vos el joc de l'independentisme, nazionalisme, mentre es podria criticar per moltes altres raons de pes. L'exemple de bancs controlats pels nazionalistes ja ho hem tingut, Banca Pujolana (Catalana), Caixa Catalunya.

Els nazionalistes no sabeu veure més enllà del vostre hort.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Santi fletxa Mataró
19 de maig de 2013, 12.20 h

El mundo de las finanzas está plagado de hijos de puta, pero vosotros los criticáis no porque en el sector sean unos hijos de puta, que eso que es la esencia no lo miráis, lo decís porque ya se ha dejado controlar por el estado central. Esa es vuestra preocupación, no a donde nos han llevado los grupos financieros. Si hay un grupo financiero que es afín a vuestra puta locura del independentismo, por mucho que haya robado y por mucho que haya jodido al pueblo, para vosotros será no critic... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.