directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 03:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Camats absent de l’acte unitari a Sabadell dona lliçons a CiU i ERC

ICV amenaça el dret a decidir? assegura "que no posarà les coses fàcils ni a l'Estat ni al Govern en el debat del dret a decidir"

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

La coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, desprès de la fugida de l’acte unitari de Sabadell pel dret a decidir ha reptat CiU i ERC que si volen fer "un pols amb l'Estat" presentin "els pressupostos que necessita Catalunya". Durant la intervenció al Consell Nacional del partit, Camats ha criticat que CiU i ERC no presentin els pressupostos i ho venguin com que estan desafiant l'Estat i ha assegurat que el que cal és presentar uns comptes per donar resposta a les necessitats socials creixent però també "per fer un pols amb l'Estat". Sense cap referència a la “fugida” de Sabadell ha conclòs amb una enigmàtica amenaça cal al dret a decidir, ha assegurat “que no posarà les coses fàcils ni a l'Estat ni al Govern en el debat sobre el dret a decidir.”
La coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, durant la seva intervenció al Consell Nacional d'aquest dissabte.
La coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, durant la seva intervenció al Consell Nacional d'aquest dissabte.

Comparteix
   


Etiquetes
ICV a favor de fer "la puta i la ramoneta"

Camats ha criticat la inacció del Govern i ERC com a partit que li dóna suport durant els primers cinc mesos. Ha dit que ambdós són "incapaços" d'afrontar debats importants al Parlament i entre aquests ha situat com el més important el dels pressupostos.

La coordinadora nacional ha rebutjat la idea de que no presentar els pressupostos permet pressionar el govern espanyol per aconseguir una flexibilització del dèficit i ha considerat que s'ha de fer tot el contrari. Per això, ha reptat CiU i ERC a presentar els pressupostos si realment volen fer "un pols amb l'Estat". A més, ha dit que aquests pressupostos són "necessaris per donar respostes" a les necessitats socials dels catalans. No fer-ho, suposa per a Camats un "dèficit democràtic i de justícia social".

Per tot això, Camats ha assegurat que ICV combatrà la idea de que no presentar els pressupostos permetrà pressionar el govern espanyol per aconseguir una major flexibilització del dèficit, així com la idea que "l'independentisme màgic" solucionarà tots els dèficits que té el país.

Amenaça contra el Dret a decidir?

Durant la seva intervenció, Camats també s'ha referit al dret a decidir, que ha reconegut que "no està guanyat", i ha assegurat que ICV "no ho posarà fàcil" ni a l'Estat ni al Govern. Als primers per voler entomar el tema només des de la perspectiva d'un problema jurídica i de "xoc de trens" i als segons per vincular aquest dret a "una sola opció". L'ecosocialista ha exigit el dret a decidir "ha de garantir totes les opcions perquè tothom se senti còmode".

Per això, ha dit que la feina d'ICV ha estat i és la de "reedreçar" aquest debat per combatre aquestes dues idees i ha apostat per "construir propostes jurídicament impecables i políticament àmplies". Ha lamentat que fins ara CiU i ERC "han fet més petit" aquest dret a decidir.

S'ha referit també al Pacte Nacional pel Dret a Decidir que ha dit que ha de ser "pilotat des del Parlament" i "no una eina al servei del Govern", qui ha assegurat que ja té la seva "joguina" en al·lusió al Consell per la Transició Nacional.

Sobre la llei de consultes, ha dit que pot ser "el pla B" perquè ha reconegut que és "probable" que l'Estat impedeixi que es faci el referèndum però ha reivindicat que aquesta normativa ha d'anar més enllà i ha de ser útil per aquelles persones que no poden canviar una llei "amb una trucada per telèfon".

A més, ha anunciat que ICV signarà un acord amb Izquierda Unida (IU) que aposti pel "diàleg" amb l'Estat per garantir la sortida al conflicte entre aquest i Catalunya. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
Ll.B. fletxa Vallès Oirental. Paísos Catalans
27 de maig de 2013, 18.53 h

Cadascú està a on està i defensa els seus interesos. Iniciativa té la seva clientela i pot ser sigui millor que no tothom estigui en aquests moments en "el mateix vaixell" de la "mateixa manera". L'important és si encara Iniciativa està en el vaixell pel dret a decidir. Si està en aquest vaixell, respón al sentir dels seus votants? I si no ho està ?. Realment la postura de certs partits es més difícil que la d'altres.
Ara, pot iniciativa renunciar a un Referèndum real, com a fet el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
NOVAABC fletxa IGUALADA
27 de maig de 2013, 13.09 h

#9 no te pierdes ni un solo capitulo de los TELETUBIES, eh?!!!
Si todabia te crees que lo que abunda en el mundo en este momento es la democracia, no es que lo mires, es que eres un de los TELETUBiS!!!
La señora Camats hace su faena y con bastante coherencia, segun creo yo, podremos estar o no de acuerdo con ella, pero ni podemos cuestionar su representatividad respecto a su partido ni a su lejitimidad democratica (y encima pretendeer dar lecciones de esta)
Si pretendes insultar a alguien lla... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Pepo fletxa Terrassa
26 de maig de 2013, 22.03 h

Precisament aquí és on han de fer feina la Forcadas i en Oliveres. Són imprescindibles per mostrar el camí a ICV i no només als seus dirigents sinó per damunt de tot les bases.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
lluigi fletxa BCN
26 de maig de 2013, 13.43 h

Al final del article hi ha l'explicació a les absurdes paraules de Camats. L'imperatiu de IU d'apuntar-se al "dialeg", per enèsima vegada, es dir, marejar la perdiu per allò de qui dia passa any empeny.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
mario fletxa barna
26 de maig de 2013, 11.46 h

No posarà les coses fàcils a l'Estat (?) i al Govern?, suposo ho deu dir per ELLA mateixa, no crec que la majoria de gent del seu partit puguin pensar igual, sobretot pel sr. Romeva o Coscubiela!. Qui és l'Estat? el Govern, sinó el representant de TOT un poble? vol dir això que al poble que el bombin? Si us plau Camats, marxa per "cames" d'aquest partit que dius no vol assumir el que sobretot el poble català vol en la seva majoria, tu no el representes i ja no pot creure en vosaltres perq... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Gentil fletxa Osona
26 de maig de 2013, 10.37 h

Aquests de ICV a més de no fer res, només miren de posar pals a la roda a tot i mirar d'agafar protagonisme, encara que s'hi jugui la independència de Catalunya.
Són uns inconscients i uns vividors, perquè Camats, i tots la seva colla bé que accepten viure dels nostres diners, però han de xerrar per convencer als pobres ignorants que els voten.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
26 de maig de 2013, 08.48 h



Seria una greu INCOHERÈNCIA per a un partit que preten tenir una ideologia hereua del marxisme, lluitar contra l'opressió d'una classe social per una altra classe social, però no voler lluitar per l'opressió de tot un poble, el català, per un altre poble que parla diferent.

És com quan, en temps del franquisme, un pobre emigrant que amb prou feines es guanyava la vida fent de cambrer, podia OBLIGAR a parlar castellà a tot un catedràtic d'universitat català...


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
26 de maig de 2013, 08.44 h



Tot i el seus origens dubtosos, cal reconèixer que ICV fins ara ha mantingut unes posicions honestes i unes actituds coherents. Però sempre ha tingut un punt de recel envers la independència de Catalunya, com si ignorés que aquesta classe oprimida que diu defensar, viurà descaradament millor en una Catalunya lliure d'espoli que no pas en una Catalunya injustament sotmesa a l'imperialista i "aristocràtica" Castella.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
26 de maig de 2013, 08.39 h



ICV són una colla de comunistes arrepentits que no sabien trobar un espai electoral propi i es varen aliar amb uns ecologistes orfes de tradició política, de la qual cosa en va resultar aquest estrany FRANKESTEIN amb les cames d'un mort, el cap d'un altre i el fetge d'un altre, tot mal cosit amb aspecte de MONSTRE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Lluís fletxa Barcelona
25 de maig de 2013, 20.41 h

Si us plau, que en Romeva substitueixi a aquest dos carallots de la Camats i en Herrera ja!


Valora aquest comentari:   votar positiu 29   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.