directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 20:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El fort vent obliga a suspendre de nou el rescat amb helicòpter de Juanjo Garra a l'Himàlaia

Aquest diumenge els alpinistes preparats al camp base de l'Everest se sumaran a les tasques de rescat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

L'alpinista lleidatà Juanjo Garra haurà de passar probablement una tercera nit al ras, després que dijous es trenqués el turmell a 7.600 metres d'alçada, al mont Dhaulagiri, a la serra de l'Himàlaia. Aquest dissabte s'ha hagut de suspendre l'operació de rescat amb helicòpter a causa dels forts vents i la manca de visibilitat. Arran d'això, s'ha decidit organitzar el dispositiu perquè els alpinistes que estan preparats al camp base de l'Everest (Ferran Latorre, Àlex Txikón, Jorge Egocheaga i Damiám Benegas) puguin ser traslladats fins el camp base del Dhaulagiri per ajudar durant aquest diumenge a les tasques de rescat. Mentrestant, els 3 sherpes que l'helicòpter va deixar aquest divendres a 6.300 metres, segueixen pujant fins arribar al lloc on hi ha el lleidatà ferit. 

Comparteix
   

Els sherpes els porten aliments, hidratació i medicaments. A tres quarts de 10 del matí els equips de rescat han pogut parlar amb Juanjo Garra i el sherpa que l'acompanya, que han confirmat que segueixen vius i en bon estat. L'helicòpter ha pogut viatjar des de Pokara, on estava bloquejat per la pluja, fins el Dhaulagiri. Allà ha aconseguit rescatar un alpinista indú que feia dos dies estava perdut. Després l'helicòpter ha fet una segona sortida per continuar la recerca de Juanjo Garra però els forts vents l'han fet retrocedir. 



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.