directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 02:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Referèndum Sí o Sí

La Coordinadora Nacional de la 'Consulta sobre la Independència' demana que el Parlament faci públiques la pregunta i la data del referèndum vinculant abans del proper 13 de setembre

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

Igualment demana que el referèndum es celebri amb o sense permís de l’Estat espanyol abans del 31 de maig de 2014. Avui s'han aplegat els impulsors de la Coordinadora Nacional de la 'Consulta sobre la Independència', Josep Mª Ximenis, Elisenda Paluzie, Anna Arqué, Uriel Bertran i David Vinyals i han fet públic un manifest en aquest sentit. “Des del 13 de setembre de 2009 a Arenys de Munt fins al 10 d’abril de 2011 a Barcelona, vora un milió de catalans de 554 municipis, vam poder votar en la Consulta sobre la Independència. Organitzada per desenes de milers de voluntaris, els catalans vam poder votar sense demanar ni esperar el permís del govern espanyol, perquè la democràcia i el dret d’autodeterminació no necessiten de cap permís, s’exerceixen.”

Comparteix
   


Etiquetes
Manifest per un referèndum abans del 31 de maig de 2014

I continua el manifest, “La Consulta va demostrar que la voluntat d’independència és majoritària al nostre país, i es va acordar com a objectiu estratègic, aprovat al Consell Plenari de la Coordinadora Nacional de la Consulta el 24 d’octubre de 2009 a Arenys de Munt, que s’impulsés la convocatòria d’un referèndum nacional d’independència amb caràcter vinculant. Aquest objectiu va ser assumit pel conjunt del catalanisme polític, i en les passades eleccions del 25 de novembre, la ciutadania va expressar un clar mandat democràtic perquè es celebri ara aquest referèndum.”

“Des de la humilitat, però també des de la satisfacció d’haver impulsat i coordinat a nivell nacional la Consulta sobre la independència que, en diferents onades, van organitzar desenes de milers de voluntaris d’arreu del país i va donar a conèixer a nivell internacional la voluntat d’independència del poble català, coincidim a dir que els compromisos polítics d’aleshores ençà són motiu d’esperança, més quan el President de la Generalitat es va comprometre a celebrar el referèndum “sí o sí”. Per tant, encara que pugui ser suspès per part del govern o els tribunals espanyols, el referèndum s’ha de mantenir i celebrar igualment, perquè la democràcia està per sobre del que pugui dir l’Estat espanyol.”

“Ara bé, els objectius polítics s’han de concretar, i mig any després del 25N, encara no es coneix ni la pregunta ni la data de celebració del referèndum. Dues qüestions que ja no poden demorar-se més en el temps per arribar a l’11 de setembre de 2014 com a Estat independent, per la greu situació econòmica que pateix el país, pels permanents atacs a la nostra identitat, cultura i llengua i per la pressió que determinats sectors antidemocràtics exerceixen, amb la voluntat de bloquejar la celebració del referèndum.”

És per això que aplegats de nou per aportar la nostra visió en aquest moment crucial, demanem:

1. Que el Parlament de Catalunya faci públiques i oficials la pregunta i la data del referèndum vinculant abans del proper 13 de setembre de 2013.

2. Que el referèndum es celebri amb o sense permís de l’Estat espanyol abans del 31 de maig de 2014.

Segons Josep Manel Ximenis, “Hem volgut demostrar el simbolisme amb el 13S que va ser la data de la Consulta a Arenys de Munt ja que sense aquesta primera Consulta sobre la Independència no estariem on estem ara”. Per la seva part Elisenda Paluzie ha dit 'El manifest defensa el coratge, la confiança i alhora exigència perquè es compleixi el programa electoral que ha votat la immensa majoria del Poble de Catalunya'.

Per Anna Arqué, 'La millor internacionalització que podem fer sobre qui som i què volem els Catalans, és convocar i celebrar un Referèndum sobre la Independència de Catalunya.  Uriel Bertran ha declarat: 'És un compromís del President de la Generalitat i davant de les veus que intenten desorientar la ciutadania, demanant el permís de l'Estat espanyol, que en cap cas és necessari.
 
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
PereelDigne fletxa Granollers
1 de juny de 2013, 09.21 h

No sé si calia que hi hagés aquesta plataforma quan ja hi ha l'ANC, I'OC i els altres partits sobiranistes importants. Sembla que Si, les CUP i Reagrupament, és a dir, els grups minoritaris, s'hagin ajuntat per sortir a la foto.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
F.Ibló fletxa //*// PPCC !!*!!
31 de maig de 2013, 12.48 h



Referendum, si pot ser, però si o ens deixen o ens estorben massa, aleshores em comformo amb la DECLARACIÓ UNILATRERAL.

La qüestió és separar-nos aviat d'aquest estat FRANQUISTA, INCOMPETENT i CORRUPTE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Josep Benet fletxa Barcelona
31 de maig de 2013, 11.27 h

Quants trolls ... i afany de protagonisme ... un còctel explosiu


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
pasbort fletxa Vila-real
31 de maig de 2013, 10.26 h

Ho....ACEPTAREU.....?
Que el metge us digui....TRANQUIL..... que el 2014 t´operarem el CANCER que tens.....i....que t´està MATANT?....quantes hòsties et donarà el CANCER fins aquesta DATA? ....romia...romia....romia.... I....tú METGE és TOT el que rens que FER per el malalt? NO TENS ESTOMAG?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Miquel fletxa L'Hospitalet
31 de maig de 2013, 09.41 h

Abans del 13 de setembre? Ens hem begut l'enteniment? Hi ha un pacte de legislatura signat que especifica clarament que ha d'estar formalment presentada la proposta de referèndum abans del 30 de juny:
http://www.esquerra.cat/pacte/annex1.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Espanya ens roba 16.000 milions d'euros fletxa >>> 2.656.000.000.000 de pessetes
31 de maig de 2013, 07.53 h

http://www.youtube.com/watch?v=uNmIdpiq2TE


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelon
31 de maig de 2013, 06.29 h

Evidentment. Molts ja "han" fet el referendum. I va resultar notori el SÍ. Per que esperar més? Ningú no pot estar lligat a ningú a la força.
Tornem amb Gandhi:
1) t'ignoren
2) es riuen
3) ràbien, insulten (ara)
4) guanyes (quan, com en la mort, assumeixes la realitat malgrat que no t'agradi)
A casa nostre no mana ningú més que nosaltres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.