directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 07:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas defensa el dret a decidir i l’estat propi davant els empresaris del Cercle

"Abans que agenollats i amb el cap cot, aquest país ha de fer alguna cosa", ha dit el president als empresaris del Cercle, tot defensant la via del dret a decidir i l’estat propi

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

(ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dijous als empresaris del Cercle d'Economia que ell està disposat a parlar d'una refundació de l'Estat o d'una reforma constitucional, però primer l'han de pactar PP i PSOE. "Perquè jo una operació com l'Estatut no la torno a fer. Posar-me d'acord amb un partit perquè després l'altra m'ho porti al TC i ens deixi en ridícul i ens humiliï, no", ha argumentat. Ara bé, com que ha dubtat que això passi, ha apostat perquè Catalunya actuï per donar resposta a una situació de "desmembrament de l'autogovern". "Abans que agenollats i amb el cap cot, aquest país ha de fer alguna cosa", ha dit, defensant així la via del dret a decidir.

Comparteix
   


Etiquetes
Clar català i sense anestèsia, el president defensa la via de l’estat propi davant els empresaris reunits a Sitges
 
Durant la inauguració de la XXIX reunió del Cercle d'Economia a Sitges, Mas no ha pogut abordar les relacions entre Catalunya i Espanya. Ho tenia preparat pel seu discurs però finalment el tema ha sortit a les preguntes. Mas ha identificat quatre possibles projectes per a Catalunya. El primer, l'actual, una situació de "desmembrament de l'autogovern", ja sigui per la via de recentralització de competències (Llei Wert) o per la via del control dels recursos (el FLA).

La segona alternativa és tornar al 'peix al cove', una estratègia que va donar els seus fruits però que al final es va considerar "inacceptable". La tercera via és la del Cercle d'Economia, una refundació de l'Estat, però ha demanat veure primer si això és real. Mas ha posat en dubte que PP i PSOE vulguin realment reformar la Constitució, però en tot cas els ha demanat que primer es posin d'acord.

S'ha mostrat disposat a escoltar, però ha deixat clar que no repetirà una operació com l'Estatut, on ell mateix va pactar el text amb José Luis Rodríguez Zapatero però després el PP ho va recórrer al TC. "Que volen refundar l'Estat? Que ens expliquin com. Depèn de com en parlarem seriosament, però no podem contemplar simplement el desmembrament actual i no fer res", ha reivindicat.

I és per això que ha situat un quart camí, el del Govern de Catalunya, el del dret a decidir i l'estat propi. "Perquè si no podem acceptar l'actual desmembrament, el peix al cove està superat per la història, la reforma de la Constitució no és possible perquè no hi ha el més mínim indici que sigui una cosa seriosa, abans que estar agenollats i amb el cap cot, aquest país ha de fer alguna cosa", ha defensat.

Tot això s'està fent havent passat per les urnes, ha recordat, buscant el consens dins de Catalunya i intentant també dialogar amb l'Estat. Però al final, ha continuat, aquesta decisió ha de passar per les urnes, encara que "faci un punt de mandra, d'impressió o por".
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
enric fletxa barcelona
31 de maig de 2013, 19.59 h

Cal acotxar en Mas; cal que senti l'escalf del poble; és un lider de pedra picada, aguanta tota la merda que li tiren al damunt i es reafirma constantment.
Necessita el reconeixement de qualsevol patriota de dretes i d'esquerres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Guerau fletxa Girona
31 de maig de 2013, 18.39 h


#3 També jo crec, com l'Isabel, que gent com en Piqué, que no sé si és ruc però no ho sembla, acabaran apuntant-se a l'independentisme, però suposo que no ho faran abans d'haver cremat els ùltims cartutxos per l'espanyolisme, no oblidem que en Piqué va ser ministre de les espanyes...


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Isabel fletxa Barcelona
31 de maig de 2013, 12.04 h

Tenim la sort que els mateixos que volen un canvi a Espanya per evitar la independència, no son escoltats per ningú a Madrid, ni PSOE ni menys PP i llavors la seva via és fa imposible i resulta inviable, llavors només queda com a sortida la Independència.
Al final fins el Piqué si apuntarà que no es tonto i ja ho veu, encara que no ho reconeix i també els grans empresaris que eren reacis. Tothom esta veient que Espanya no vol avançar i el que vol és anar enrera i també que no és dem... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelon
30 de maig de 2013, 23.16 h

Evidentment. CAT serà el que nosaltres voldrem. I ja s'ha vist EL QUE VOLEM i el que volien els quatre ats del PP i C'S amb la falsa carrinclonada del seu cor. Ara governa a Madrid el PP. I quin cor veiem? L'asfixi de CAT. Res més tot és molt simple, massa, per no veure-ho.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Tot un poble en moviment cap a l'alliberament fletxa ||★|| FREE CATALONIA ||★||
30 de maig de 2013, 22.20 h

Ni tribunals, ni lleis injustes, ni reis, ni dictadors! De nosaltres depèn que Catalunya se salvi per sempre com a poble o desapareixi per sempre.

Que ningú deixi l'estelada al calaix recollint pols. Pengem estelades al balcó i que tot el món vegi la nostra inequívoca voluntat de llibertat.

Serem ciutadans lliures en un país lliure!

Estelades al balcó fins a l'alliberació!


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.