directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Reagrupament.cat aposta per una 'estratègia rupturista' i presenta una ponència alternativa a la Conferència Nacional d'ERC

Entre les seves propostes, el corrent de Carretero planteja que 'l'eix nacional' sigui 'el prioritari en l'acció política d'ERC'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El corrent d'ERC Reagrupament.cat, que lidera l'exconseller Joan Carretero, ha presentat una ponència alternativa a la presentada oficialment per la direcció d'ERC perquè s'aprovi a la Conferència Nacional que s'ha de celebrar a Barcelona el proper 20 d'octubre. El corrent titlla 'd'inacceptable' la ponència oficial, titulada 'Construïm una nació sobirana, cohesionada i moderna', i n'han presentat una altra sota el títol 'Redreçar l'estratègia per rellançar l'independentisme'.
carretero reagrupament esquerra
Carretero a Prada de Conflent / ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Reagrupament.cat creu que en la ponència oficial 's'ignoren els resultats electorals' que han fet 'perdre la confiança de 300.000 catalans entre el 2004 i el 2007' i reclama una 'estratègia rupturista'. Una pèrdua de vots que el corrent ha atribuït a 'l'actitud dubitativa' de la direcció davant del referèndum de l'Estatut i al 'pacte exprés' amb el PSC que va fer Montilla president. A més, es considera que la ponència 'constata la fi de la via autonomista i federal dins de la Constitució de 1978', però 'continua optant pel gradualisme i defensant la via de les reformes normatives'. Davant d'això, Carretero vol que la Conferència Nacional serveixi per establir una 'nova estratègia rupturista'.

El corrent també veu 'confús' el concepte de 'crear espais de sobirania' i, a més, denuncien que 'no s'ofereix una estratègia per enfrontar el conflicte amb l'estat espanyol'.

Sobre la proposta del president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, de celebrar un referèndum d'autodeterminació el 2014, Reagrupament.cat ha remarcat que, amb aquesta qüestió, 'no valen improvisacions' perquè 'l'independentisme s'hi juga molt'. En aquest sentit, lamenten que 'aquesta proposta no ha vingut acompanyada fins ara de cap estratègia concreta'.

Entre les seves propostes, el corrent de Carretero planteja que 'l'eix nacional' sigui 'el prioritari en l'acció política d'ERC' i que el partit transmeti que 'només hi ha dues alternatives': 'continuar sent subdits espoliats del Regne d'Espanya o esdevenir ciutadans de la República Catalana'.

Reagrupament.cat també reclama revisar el pacte d'Entesa, que creuen 'inassumible per la seva nul·la ambició nacional' i creu que s'hi hauria d'incloure una llei de referèndums aquesta legislatura. També plantegen impulsar una 'candidatura de Dignitat Nacional' que inclogui les organitzacions que van donar suport a la manifestació del 18 de febrer, que tindria com a eixos 'la defensa del dret a decidir', el 'concert econòmic', la coordinació amb altres partits de l'estat que defensin el dret a l'autodeterminació i 'potenciar les sectorials' dins del partit.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Jordi fletxa Sta. Cristina d'Aro
21 de setembre de 2007, 21.29 h

Jo vull ser súbdit de la Nació Catalana. Endavant Carretero. M'agradaria que formèssis un nou partit, i fotre la cossa al cul als d'Esquerra.
Perquè al pas que anem, aviat i a no molt trigar, els catalans que quedem, haurem de fundar a casa nostra, la Casa de Catalunya, on poder-nos trobar i parlar de la nostra pàtria, com fan o fèien, els catalans que viuen a l'estranger, considerant com estranger tots aquells països fora de la península, i aquell país més enlà de l'Ebre i l'ubicat ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.