directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 12:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla descarta una ruptura amb el PSOE tot i reconèixer les discrepàncies sobre el TC

Creu que mostrar la unitat dels partits catalanistes és important per a la ciutadania i per a l'Estat espanyol

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Generalitat, José Montilla, ha admès que poden produir-se 'discrepàncies' amb el PSOE per la reforma de la llei del Tribunal Constitucional espanyol (TC) que ha acordat amb amb el president de CiU, Artur Mas. Montilla, però, ha descartat un trencament de relacions. 'Una ruptura no, però pot ser que no coincidim', ha reconegut, i ha confessat que espera que no passi perquè 'no és desitjable'. Montilla ha manifestat 'per a nosaltres defensar Catalunya i defensar l'Estatut és una prioritat'. En una entrevista a la Cadena Ser, el President ha dit que confia que CiU donarà suport a la presentació d'una iniciativa parlamentària conjunta sobre la situació del Tribunal Constitucional espanyol.
José Montilla, senyera, Estatut
Comparteix
   


Etiquetes
Montilla ha afirmat que Mas 'és una persona de paraula' i que està 'convençut' que complicarà l'acord que han tancat. 'Convergència i Unió no crec que falli en aquest moment i en aquest tema, com no va fallar en altres moments importants', ha reconegut el President, que ha advertit que Catalunya 'exigeix unitat'.

Montilla ha destacat la importància de la unitat adduint que 'és important de cara a la ciutadania i a la resta d'Espanya que les formacions polítiques que vam fer possible l'Estatut estiguem unides a l'hora de defensar-lo. El President ha explicat que vol impulsar la Llei Orgànica del Tribunal Constitucional perquè 'ha demostrat que hi ha un buit' en no preveure situacions com ara que hi hagi magistrats que estiguin exercint malgrat que el període en què havien de desenvolupar les seves funcions hagi acabat fa més de dos anys.

El president també ha deixat clar que la reforma de la llei orgànica del TC no tindria caràcter retroactiu i que la causa de la seva manca de renovació rau en 'les formacions polítiques que no s'han posat d'acord a l'hora de fer la renovació'. En concret, ha assenyalat el PP com a part responsable per 'tractar d'imposar a dues persones d'un perfil que no és ni molt menys l'adequat pel Tribunal Constitucional'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
28 d'abril de 2010, 10.39 h

Si intentés trencar amb el pesoe, papá sapatero l'hi faria pam-pam al culet.
Ja m'estic agafant les noticies en plan de conya perque sembla extrany que ho posin com a notícia, quan tots sabem que mai trencaria amb el pesoe, que es la mare de tots els ous. I en aquests moments, (gràcies a ERC, tot sigui dit), tenim un govern de Catalunya guiat des de madrit... o no?. Aviat ens tocará decidir si volem tornar a ser súbdits i "burregus" d'ep.panya o bé governar-nos nosaltres mateixos amb un ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim. fletxa PPCC.
28 d'abril de 2010, 08.20 h

Si els 25 diputats inútils del psc estimessin Catalunya ja fa temps que haurien plantat el psoe. Obrim els ulls d´una vegada i afrontem que l´únic vot útil i digne per Catalunya i els seus interessos és el vot independentista. Tot el demés és més del mateix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.