directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 02:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós equipara les polítiques d'immigració de CiU a les del PP, tot i que amb un discurs més 'subtil'

Reivindica la feina feta per ERC entre el discurs de la dreta i l'equerra políticament correcta

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha equiparat aquest dimarts CiU i PP en discurs en matèria d'immigració, tot i que ha remarcat que la federació nacionalista ho fa d'una manera 'més subtil' que els populars, que veu amb una actitud més 'barroera'. Una comparació que Puigcercós ha fet després de la polèmica pels díptics del PP de Badalona equiparant immigració i delinqüència, i la que s'ha viscut a l'Ajuntament de Vic –amb alcalde de CiU- en relació a l'empadronament dels immigrants. Puigcercós ha reivindicat la feina feta per ERC en matèria d'immigració davant d'aquest discurs de la 'dreta' i d'una esquerra 'elitista' amb un discurs 'paternalista' i 'políticament correcte'.

Comparteix
   


Etiquetes
El líder republicà ha pronunciat la conferència 'Un sol poble', amb presència de col·lectius d'immigrants, on ha volgut explicar el projecte d'ERC en matèria d'immigració i reivindicar el 'segell' que els republicans han deixat en els últims anys amb la seva feina al Govern de la Generalitat. El president d'ERC ha dit que l'objectiu ha de ser que els immigrants 'deixin aquesta condició per esdevenir ciutadans' i que els partits polítics no facin polítiques d'integració 'per captar vots, sinó per integrar persones al país'.

Puigcercós ha recordat les aules d'acollida i els plans d'entorn impulsats la passada legislatura, o el Pacte Nacional d'Immigració que s'ha aprovat en aquesta. A més, ha recordat que aquest dimecres s'aprovarà al Parlament la Llei d'acollida. 'Des del 2004 que hi ha pressupost assignat', ha dit, quan 'abans hi havia molt aparador, zero recursos i molt clientelisme'. A més, Puigcercós també ha destacat que ERC va ser determinant perquè els ajuntaments tinguessin un fons d'immigració, i ha denunciat que el govern espanyol han retallat ara els recursos.

El president d'ERC i candidat a la Presidència de la Generalitat ha situat la política d'ERC en matèria d'immigració en el 'camí del mig' entre 'l'assimilacionisme' i el 'multiculturalisme', que creu que són dos models que no han funcionat.

El líder republicà considera que els 'problemes' que no s'han de 'minimitzar'. 'Els problemes no es poden enfocar des del llenguatge políticament correcte, ni actuar des del paternalisme, ni frivolitzar com ha fet determinada esquerra elitista', ha dit, tot i que ha afegit que 'veure en el fenomen migratori una amenaça, exagerar i manipular els problemes, i oferir falses solucions, és l'altre extrem, com fa tota la dreta'. 'Els uns de forma més barroera, cas del PP aquests dies a Badalona, i uns altres d'una manera més subtil', ha dit, en referència a CiU.

Per contra, Puigcercós ha dit que ERC 'no ha agafat un camí fàcil', ja que és 'difícil raonar, explicar, convèncer, posar els problemes sobre la taula i parlar-ne'. A més, ha assegurat que 'una Catalunya lliure ha de prescindir d'una Catalunya pura'.

Integració sense criminalitzar els autòctons

Puigcercós creu que el 'dilema immigració sí o immigració no és fals', ja que 'la immigració és aquí, viu entre nosaltres'. Ara, ha dit, el repte és la 'integració', sent conscients dels 'problemes', però que aquests poden tenir 'solucions'. Aquesta integració és, ha dit, un procés en 'dues direccions'. D'una banda, els catalans han de fer 'l'esforç d'acollir i entendre', mentre que 'els nous catalans han de fer l'esforç d'apropar-se a la societat d'acollida'. Puigcercós creu que no s'ha de criminalitzar la població autòctona que denuncia problemes amb els immigrants, ja que 'no és racista ni xenòfoba', sinó que han vist com han empitjorat les seves condicions de vida.

A més, el líder d'ERC s'ha mostrat partidari de deixar la religió en l'esfera privada i ha afegit que, tot i que no creu que s'hagi de regular el vel, 'és evident que la gent no ha d'anar a l'escola amb la cara tapada'. També creu que cal 'equiparar el límit d'accés a nacionalista a països de l'entorn', a cinc anys. 'Ningú demana que qui acaba de baixar de l'avió triï el president de la Generalitat', ha dit, però també ha rebutjat que hi hagi immigrants que triguin 'entre 13 i 20 anys atenir drets polítics mitjançant la nacionalitat'. A més, ha parlat del català com a 'llengua comuna'




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Reagrupat fletxa Barcelona
27 d'abril de 2010, 22.52 h

De boig res que juga a progre papanates que vol a tots els rumanesos i magrebins per ambaucar a la gent que de bona fe creu que cal ajudar a tothom que vingui, encara que alguns siguin una miqueta dolents.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
27 d'abril de 2010, 22.40 h

Cada dia estas mes boig, Putxi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.