directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

Amical Wikimedia, finalment reconeguda a nivell internacional

´Que té per objectiu promoure la Viquipèdia als territoris de parla catalana per fi ha rebut el reconeixement internacional per part de la Fundació Wikimedia,

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

L'associació Amical Wikimedia és una entitat sense ànim de lucre que té per objectiu principal promoure els projectes de la Fundació Wikimedia en l'àmbit cultural català a dins i fora de la xarxa, per tal de captar nous col·laboradors que ajudin a fer créixer aquests projectes i millorar-ne la qualitat, així com donar a conèixer el seu funcionament entre la societat. Entre les activitats desenvolupades darrerament es poden destacar els diversos actes celebrats per commemorar el desè aniversari de la Viquipèdia o les activitats amb institucions culturals del territori català . Amical Wikimedia va iniciar la sol·licitud d'esdevenir un capítol oficial de la Fundació el mes d'agost del 2008, i el procés s'ha allargat fins aquest 2013.
Representació catalana a la trobada internacional de viquipedistes de 2010 a Polònia, amb Jimmy Wales, fundador de la Viquipèdia
Representació catalana a la trobada internacional de viquipedistes de 2010 a Polònia, amb Jimmy Wales, fundador de la Viquipèdia

Comparteix
   


Etiquetes
No tenir estat ho ha dificultat

Inicialment els motius d'aquest endarreriment varen ser que l'àmbit territorial de l'associació no coincideix amb un únic estat i que s'encavalca amb el territori d'actuació de les associacions francesa i italiana, i també amb la incipient associació espanyola, gestada poc després i finalment reconeguda a l'inici del 2011. Tanmateix, gràcies a una intensa campanya dels viquimedistes catalans que va rebre suport de viquipedistes de tot el món i en moltes llengües, el març de l'any passat es va aconseguir que la Fundacio Wikimedia obrís la porta al reconeixement de nous models d'afiliació basats en altres criteris com, en el nostre cas, la llengua i la cultura catalanes. Es va seguir el model dels dominis .cat.

Cinc anys d’esforços

Després de 5 anys de la primera petició i esperant el reconeixement, els membres d'Amical Viquipèdia van publicar aquest gener una carta dirigida a l'Affiliations Committee de la Fundació Wikimedia on es mostraven «fatigats, decebuts, agreujats i en alguns casos indignats, i en general, menystinguts i menyspreats».
Finalment a començament de maig va tenir lloc la reunió anual de seccions wikimedia, on hi van assistir membres d'Amical i van trobar-se amb representants de la Fundació Wikimedia, en la qual es van posar les bases de l'actual reconeixement internacional.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
F.Ibló (una altra teofania de S.Curçó) fletxa ))*)) //*// !!*!! ll*ll PPCC Independents i reunificats ll*ll !!*!! ))*)) ((*((
8 de juny de 2013, 09.45 h




Si l'estat espanyol pretén arribar a ser una autèntica democràcia creïble, HA DE PERSEGUIR EL FRANQUISME i per tant el PP igual que a Alemània persegueixen el NAZISME.




Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
S. Curçó fletxa ))*)) //*// !!*!! ll*ll PPCC Independents i reunificats ll*ll !!*!! ))*)) ((*(( (una mar d'estelades onejants!)
8 de juny de 2013, 09.42 h



#3 Tu ets la DEMOSTRACIÓ INDISCUTIBLE de la MALA FE dels espanyolistes del PP.

Els del PSOE són uns franquistes INCONSCIENTS, però vosaltres, els PEPERUS no teniu ni el menor vestigi d'ÈTICA, sou PURA ESCÒRIA REPUGNANT.

Quan Catalunya sigui INDEPENDENTS demanaré la IL.LEGALITZACIÓ del PP pel seu caràcter indissimuladament FEIXISTA, FRANQUISTA I MANIPULADOR.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
7 de juny de 2013, 19.04 h

#3 Que ridícul que ets, pobret. Fas pena, nen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
7 de juny de 2013, 19.03 h


#3 Tu, fill de prostituta franquista sifilítica, tu de socialista NO EN TENS RES.

Tu ets un "funcionari" mariconeta, simpatitzant del PP (millor PPPPPP = Partidu de los Palurdos Paletos Patanes Puercos Patosos) que estás pretenent dos objectius alhora:

1) insultar els catalans

2) canviar l'odi dels catalans cap el PP desviant-lo cap al PSOE.

Mira, pobre idiota: als catalans el PSOE ens sembla pura merda, però el PP ens sembla PURA MERDA INFECTADA I FRANQUISTA.

I ara ves-te'n a fer-li... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi fletxa CATALUNYA
7 de juny de 2013, 14.39 h

#3 Algú ha deixat la porta del corral oberta?un porc s'ha escapat!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
7 de juny de 2013, 13.39 h

CATALUÑA QUIERE VIVIR DEL CUENTO,QUE ESPAÑA LE PASE LA MAMELA TODOS LOS DIAS ,ELLOS NO LA DOBLAN,Y TIENEN LA CARA DE DECIR QUE SON LOS MAS CURRANTES.,,,PERO HOMBRE ,POR DIOSSS,SI SOIS LO MAS MALEANTE QUE SE PUEDE VER,COÑO...!!!
SI NO SABEIS HACER LA O CON UN CANUTO,NO HABLAIS BIEN EL CASTELLANO,SOLO BALBUCEÁIS COMO UN NIÑO DE TETA,CON ESE PSEUDOIDIOMA LLAMADO CATALAN,QUE NO ES MAS QUE ESPAÑOL CON FALTAS DE ORTOGRAFIA Y DE PRONUNCIACION,JA,JA,JA,...JODEOS ,CATALANES,,JA,JA,JA,...CUANDO LLE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Sóm i serem fletxa Catalunya
7 de juny de 2013, 10.38 h

No sé qué hauria estat de nosaltres sense la Viquipedia !!! Els meus fills van creixer amb ella i els estudis sense aquesta, no serien el mateix. És una bona noticia i una vegada més, reconeixement internacional per els Catalans, que quan fem les coses, les fem ben fetes !! Enhorabona a tots els que hi estàn implicats i han treballat de valent. L'esforç té premi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
mario fletxa barna
7 de juny de 2013, 10.18 h

És una gran notícia, gràcies VIQUIPÈDIA! per la teva feina sense ànim de lucre i l'esforç que això representa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.