directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 11:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

ImpliCat: 'Les eleccions a la Cambra de Comerç d'aquest any ja estan dades i beneïdes'

Els candidats renovadors a les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona critiquen les dificultats del sistema electoral · Més que aspirar a entrar al ple, reclamen la modificació del sistema electoral

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

'Qui ahir formava part del ple de la Cambra de Comerç de Barcelona, determina qui en formarà part demà'. Així de contundent s'expressa el portaveu d'ImpliCat, Jordi Plana, col·lectiu d'empresaris i emprenedors que promou la renovació dels components del ple de l'entitat a les eleccions de dimarts vinent, 4 de maig. A tall d'exemple, denuncien que Miquel Valls ostenta la presidència de l'entitat des del 2002. ImpliCat denuncia que 'l'actual sistema és una barrera d'entrada que impedeix la pròpia renovació de l'entitat', fins al punt que afirma que el procés electoral pràcticament es va acabar el 8 de març, quan es va acabar el termini del vot per correu: 'Les eleccions ara ja estan dades i beneïdes'.
ImpliCat, Cambra de Comerç de Barcelona, Jordi Plana
Comparteix
   


Etiquetes
Plana reconeix que l'objectiu dels deu aspirants a una plaça al plenari de la Cambra 'és bastir un projecte de cara les eleccions del 2014', quan esperen haver aconseguit els seus objectius: fomentar la participació dels empresaris que formen part de la Cambra, modificar l'actual sistema de vot per higiene democràtica i simplificar els tràmits necessaris perquè tothom qui ho desitgi hi pugui presentar candidatura, lluny de les dificultats actuals.

'El sistema que hi ha ara per presentar-se és farragós, motiu pel qual ja no es presenten veus crítiques', afirma Plana. I es pregunta: 'Són unes veritables eleccions?'. És per tot això que ja avança que els resultats d'ImpliCat 'no seran espectaculars', sinó que ara ja es donen per satisfets havent generat tot d'il·lusió de canvi de cara el 2014.

Endogàmia
ImpliCat també ha anunciat que, després de les eleccions, promourà un manifest obert a entitats, gremis i col·lectius empresarials que demani la modificació de la llei que regula el procés electoral a la cambra 'per garantir un funcionament propi del segle XXI, eliminant l'endogàmia existent i fomenti una alta participació de les empreses contribuents'.

Distàncies amb el CCN
Si ImpliCat presenta deu candidats al ple de la Cambra, la també candidatura alternativa del Cercle Català de Negocis (CCN) en presenta tres. Però Plana se n'ha desmarcat, posant en dubte la idoneïtat de presentar-se a la Cambra amb unes propostes concretes sense haver aconseguit abans canviar el sistema electoral: 'El diagnòstic que fan és similar al nostre, però cadascú té la seva manera de plantejar l'accés al plenari. Nosaltres fem èmfasi en canviar el sistema, perquè sense canviar-lo cap proposta no té sentit.'




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.