directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Puigcercós assegura que el Govern català farà de mitjancer amb Indústria i la Generalitat valenciana per la planta de gas d'Alcanar

'Una planta d'aquest tipus requereix negociació'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller de Governació, Joan Puigcercós, ha assegurat que el Govern actuarà de mediador amb el Ministeri d'Indústria i la Generalitat valenciana per replantejar el projecte Castor que preveu construir una planta de tractament de gas al terme de Vinaròs però a tocar del nucli urbà d'Alcanar. Puigcercós ha assegurat que el Departament de Governació donarà suport a l'Ajuntament d'Alcanar i tot i que ha reconegut que serà difícil' reconduir el projecte, es farà pressió perquè la planta de gas no 'hipotequi' el model de creixement del territori. El conseller ha adoptat aquest compromís en una trobada mantinguda aquest dijous amb la Junta de portaveus de l'Ajuntament d'Alcanar i amb membres de la Plataforma en defensa de les terres del Sènia.
El titular de Governació ha deixat clar que el Govern ja ha començat a treballar per fer les gestions necessàries per renegociar el projecte Castor. Amb això, Puigcercós s'ha compromès a parlar del tema al pròxim Consell Executiu perquè el Govern intercedeixi amb el Ministeri d'Indústria i amb la Generalitat Valenciana. 'El riu Sénia és una frontera falsa i l'Ajuntament d'Alcanar ha de rebre informació del projecte, no serveix l'excusa que no és terme administratiu. Una planta d'aquest tipus requereix negociació', ha asseverat.

El dirigent republicà ha insistit que des del Govern es farà 'pressió' perquè es tingui en compte l'opinió de l'Ajuntament d'Alcanar, i ha deixat clar que la planta provoca 'una impacte territorial' que té conseqüències alhora d'aplicar un pla de desenvolupament turístic de qualitat. Amb això, Puigcercós ha matisat que tot i que s'hauria d'avaluar tot el projecte Castor (inclòs el dipòsit submarí), la ubicació que es discuteix és la de la planta que s'apropa al nucli urbà d'Alcanar. 'Sense crear alarmisme, però igual que Vinaròs ho vol allunyar del seu nucli urbà, és lògic que Alcanar també ho faci', ha afegit.

Així mateix, el conseller també ha esgrimit l'argument que la sostenibilitat energètica de Catalunya no sempre ha de recaure sobre els mateixos, i ha recordat la ubicació de les nuclears, de l'energia eòlica, i les especulacions d'on ha d'anar el cementiri nuclear. 'No pot ser que tot vagi a parar aquí', ha asseverat.

Sobre la posició que en un moment determinat adopti el Govern, Puigcercós ha deixat clar que com a titular de Governació (Departament que defensa els municipis), estarà al costat de l'Ajuntament d'Alcanar.

L'Ajuntament d'Alcanar demana reunions amb Vinaròs i la Generalitat Valenciana


Per la seva banda, la junta de portaveus de l'Ajuntament d'Alcanar ha demanat formalment una reunió amb l'Ajuntament de Vinaròs per conèixer el posicionament del consistori veí 'independentment del que apareix als mitjans de comunicació'. L'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, ha assegurat que 'no s'ha de caure en errors del passat de prendre decisions que afecten un territori sense comptar amb aquest territori'.

A més a més, l'Ajuntament també ha sol•licitat una reunió amb el Departament d'Indústria de la Generalitat Valenciana com a organisme amb competències sobre el projecte.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.