directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 20:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Si no és un error què és?

Polèmica per un enunciat a l'examen de matemàtiques de la selectivitat que Universitats nega, tot assegurant que hi havia dues vies per trobar la solució

Comentaris 22  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

 (ACN).- Una equació en un enunciat inclòs a l'examen de matemàtiques de la selectivitat que s'ha fet aquest dimecres ha generat polèmica. A través de Twitter, diversos estudiants han assegurat que una equació a l'enunciat de la primera pregunta contenia un error, fet que han negat fonts del Departament d'Universitats i Recerca que han indicat que hi havia dues vies per trobar la solució i que allà on s'ha detectat s'ha explicat als estudiants que estaven fent l'examen. Molts estudiants han mostrat el seu malestar per les xarxes socials i fins i tot han iniciat una recollida de signatures a través d'Internet per demanar que es torni a fer l'examen. A través del web de recollida de signatures 'Change.org'.

Comparteix
   


Etiquetes
Centenars d'estudiants han demanat poder tornar a fer l'examen de matemàtiques científiques de la selectivitat perquè "hi havia una errada greu al primer exercici" que provenia del fet que el que havia de ser una 'z' en una equació inclosa a l'enunciat de la primera prova de l'examen sortís com una 'x', fet que ha generat la confusió de molts alumnes.

A més, han denunciat a través de les xarxes socials que "molta gent ni tan sols ha estat avisada de l'error, altres ja havien realitzat l'exercici i alguns fins i tot havien entregat l'examen abans que avisessin". "Examen de matemàtiques a Sele amb errada. La rectifiquen 15 minuts més tard. Hi ha aules on no els han deixat 15 minuts més", assegura una estudiant.

Un altre alumne manifesta: "Em sembla molt fort que s'equivoquin en un enunciat d'un examen de matemàtiques de la Selectivitat". I un altre afirma que "l'examen de Matemàtiques ha estat una vergonya, dos errors en un examen no es poden permetre en una prova així. Indignant!". "No és just que haguem de patir els errors de qui ha fet l'examen de matemàtiques. Vull entrar a la meva carrera!", lamenta una noia.

A més, molts internautes critiquen que l'examen de Catalunya ha estat molt més difícil que el de Madrid. "Veient l'examen de Madrid d'aquest any m'han entrat ganes de riure", explica una estudiant, que afegeix que el nivell era "infinitament més baix i a sobre poden entrar a la UB i a la UAB de la mateixa manera que nosaltres".

De la seva banda, un professor de la UPC ha explicat a través de Twitter que el tribunal ha avisat de l'error -que ha qualificat de "greu"- quan els estudiants ja portaven 25 minuts fent l'examen. L'errada ha portat l'Escola Santíssima Trinitat d'Esplugues a presentar una protesta oficial per l'enunciat de la primera pregunta de l'examen de matemàtiques.

Es dóna la circumstància que a l'examen de matemàtiques aplicades a les ciències socials que es va realitzar dimarts hi havia una falta d'ortografia a l'enunciat, on posava 'las ciències socials'.

Amb tot, fonts d'Universitats i Recerca han negat que hi hagi hagut cap error en la formulació de l'equació. Les mateixes fonts han indicat que en aquell tribunal on hi ha hagut preguntes al respecte s'ha explicat que hi havia dues vies per trobar la solució i que els estudiants que sabien resoldre l'equació ho han pogut fer.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#22
Jordi fletxa CATALUNYA
14 de juny de 2013, 13.25 h

#21 Encara t'han de lligar el llapis a la peulla,mort de gana?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Esteve fletxa bcn
14 de juny de 2013, 08.36 h

Pot ser se,ls va escapar una x en comptes d,una z pro un cop escrit i sent més fàcil de resoldre segons l,enunciat qui l,ha liat ha estat qui en mig del examen ha pensat que la x era z, incògnita resolta els professors NPI>=1


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Jordi fletxa CATALUNYA
14 de juny de 2013, 08.08 h

#16 Si tu de les universitats només has vist la cantina,home....


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Jordi fletxa CATALUNYA
14 de juny de 2013, 08.07 h

#17 Sempre amb LAPOLLA a la boca dient tonteries...és el que te ser idiota i espanyol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
13 de juny de 2013, 23.13 h



http://www.lavanguardia.com/vida/20130613/54375957713/nuevos-errores-selectividad-catalana-indignan-alumnos-profesores.html


Eso les pasa por usar el LAPAO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
13 de juny de 2013, 20.49 h


L'analfabet que ha escrit l'article dient que a Madrid ha estat més fàcil l'examen de selectivitat, volent fer de víctima a Catalunya (com sempre), no deu saber que a Catalunya la selectivitat l'organitza el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), que depèn de la Generalitat.

Dubto que els responsables universitaris de Madrid siguin tan incompetents com aquí.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
C.Onciliador fletxa ))*)) !!*!! ll*ll PPCC ll*ll !!*!! ((*((
13 de juny de 2013, 20.04 h


#12 Exactament com m'he dirigit, amb bonomia, a la Mercè, ara ho faig amb tu.

Això de "a mi més igual", s'ha d'escriure "a mi m'és igual". També cal saber que si un exercici es REfà, no cal posar-hi "de nou" perquè és evident, és un PLEONASME. I els nervis NO han afectat "a els" examens, sinó "als" examens.

És que ja no sou estudiants d'institut, ara estau a punt d'entrar a l'Alma mater, el temple del coneixement, un lloc on caldria entrar-hi sabent exigir-se un mateix com a míni... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
C.Onciliador fletxa ))*)) !!*!! ll*ll PPCC ll*ll !!*!! ((*((
13 de juny de 2013, 19.56 h


#6 Mercè, no t'enfadis pel què diré, però no et sembla que per a una xicota quasi universitària és força lleig que escriguis "jugin" per "juguin", "risa" per "riure", "pugin" per "puguin" (dues vegades!) i finalment "jugant" per "juguen" ??

No voldria de cap manera ni renyar-te ni molestar-te per res del món, però no et sembla que alguna cosa us falla als estudiants actuals?

Potser haurieu d'exigir menys als altres i exigir-vos més a vosaltres mateixos, no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Alumne fletxa Badalona
13 de juny de 2013, 18.14 h

l'exercic era molt fàcil. Per això no hi ha problema. La qüestió aquí és que jo vaig tenir que refer l'exercici de nou i això em va fer perdre el temps. A sobre van generar uns nervis que fins i tot han afectat a els examen d'avui.

Ja estàvem prou nerviosos i aquest petit error és a nosaltres a qui podrà sortir car
Un examen que d'altra manera hauria sortit molt bé ara potser no ens ha anat igual de bé. .#3


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.