directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 15:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Castells li retreu a Navarro que digui "no a la independència a cegues"

Considera esgotat el model federalista del PSC per salvar Espanya i aposta per evitar la divisió entre els partidaris del dret a decidir i fer un front comú per negociar amb Madrid

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Clatellada de l'exconseller d'Economia i exdirigent del PSC, Antoni Castells, a l'actual cúpula del partit i el seu plantejament en el debat nacional i el dret a decidir. En una entrevista concedida al 3/24 de TVC, Castells ha assegurat no entendre perquè els socialistes catalans fan una proposta federal quan, segons ell, queda clar que "a Espanya creuen que hi ha massa autonomia" repartida. L'exconseller també s'ha mostrat crític amb el posicionament clar del PSC contra una possible independència de Catalunya. "Els que no som nacionalistes espanyols i volem el màxim poder polític per la nostra nació, no sé com podem dir a cegues no a la independència", ha sentenciat.

Comparteix
   


Etiquetes
"En tot cas, qui ha de presentar una proposta federal, de veritat, a l'americana, a la suïssa, a l'alemanya, és el PSOE, perquè el PSC s'ha cansat de demanar-ho".

El conseller d'Economia durant els dos governs presidits pels socialistes s'ha tornat a mostrar aquest diumenge crític amb la cúpula del seu partit, i especialment amb els posicionaments relacionats amb el model territorial i el debat nacional. En aquest sentit, ha assegurat no entendre com el PSC ha decidit fer una proposta per a una Espanya federal quan a l'Estat sembla que ningú li dona resposta favorable. "Les enquestes diuen que a la majoria d'Espanya la gent pensa que hi ha massa autonomia, i a Catalunya és al revés. Creuen que s'ha de presentar un projecte per donar més autonomia a Espanya quan Espanya creu que hi ha massa?", s'ha preguntat Castells.

A favor clarament de l’exercici del dret a decidir

D'altra banda, l'exconseller creu que els debats sobre el possible vot en una consulta sobre la independència està "dividint" els favorables al dret a decidir, i per això ha demanat al PSC i a la resta de formacions que abandonin aquest debat i se centrin en fer viable que els catalans votin. "L'objectiu avui és el referèndum, per això em sembla un error posar la independència com a objectiu. La independència passa per fer primer el referèndum, que és tan complicat i costós pel tancament i intransigència de la gent amb la que hem de negociar, que per sí sol ja és un pols polític de primeríssima magnitud", ha considerat.

Qüestiona l’actual direcció de Pere Navarro

Tot i això, no s'ha estat de criticar que el PSC hagi tancat la porta d'entrada i sense alternativa clara segura a la independència de Catalunya. "Em sembla també molt sorprenent que diguin no directament a la independència. No la volen els nacionalistes espanyols. Els que no som nacionalistes espanyols, els que som fills del catalanisme polític i volem el màxim poder polític per la nostra nació, no sé com podem dir a cegues no a la independència", ha retret al partit que lidera Pere Navarro.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Eli fletxa Sabadell
17 de juny de 2013, 18.02 h

El Sr.Navarro no sap ni el que diu ni cap on va. Pel quefa al Sr Castells , ja quan havia el tripartit , era el mès asenyat quan parlava


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Ll.B. fletxa Vallès Oriental. Països Catalans.
17 de juny de 2013, 16.56 h

"Em sembla també molt sorprenent que diguin no directament a la independència. No la volen els nacionalistes espanyols. Els que no som nacionalistes espanyols, els que som fills del catalanisme polític i volem el màxim poder polític per la nostra nació, no sé com podem dir a cegues no a la independència", PLANTEJAMENT QUE, PARTINT DELS FONAMENTS DEL PSC, SACCEJA SENS DUBTE LA SEVA ACCIÓ POLITICA ACTUAL.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
pasbort fletxa Vila-real
17 de juny de 2013, 10.54 h

Aquest tal NAVARRO NI ES CATALANISTA NI TE LA MES PUNYETERA IDEA QUE CONY ES EL SOCIALISME ELL ES SOCIOLISTO I PROU!!!

Als POLITICS a vosaltres NO US ENTRA EN LA MOLLERA QUE DEURIEU D´AJUDAR-NOS A POSAR LES SOLUCIONS I NO A L¨EN REVES? QUE ES AIXO DE TANT PREOCUPAR-VOS DELS SOCIOLISTOS QUE LA VERITAT DE SOCIOLISTOS HO SOU TOTS!! en lloc de PENSAR EL MON QUE NECESSITA? UN CANVI??? i aquet canvi podria ser EL SOCIALISME que seria més NET i HUMA si escomencés a fer-lo la DRETA perque si....e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Synera fletxa Barcelona
17 de juny de 2013, 08.18 h

Està clar que l'esquerra de CAT ja no és el PSOE. Tampoc el PSC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Pepo fletxa Terrassa
16 de juny de 2013, 22.37 h

S´està gestant un potent grup dins el psc-PSOE, que es dirà SOCIALISTES PEL SÍ. Això serà definitiu.
A través de coneixences que freqüenten el Congreso de los Diputados, vaig saber el passat divendres, que en un comentari de passadís, el propi Alfonso Guerra, deia molt contrariat a la Teresa Cunillera (psc-PSOE), que ja anaven tard, per tornar a revifar la Federación Catalana del PSOE, doncs deia que no s´arribaria a temps doncs la independència és inevitable. Ho tenen més clar e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
16 de juny de 2013, 17.00 h




El FEDERALISME té entre d’altres, DOS problemes importants.


1) L’extrema dreta i la dreta espanyoles (és a dir, tots els partits a la dreta de IU) el rebutgen com si fos el diable.


2) Només MASOQUISTES IDIOTITZATS acceptarien confederar-se amb uns veïns pesats i enganxosos que s’han passat els darrers 300 anys fent-nos la punyeta i intentant anorrear-nos. Que ens han insultat, ens han envaït i ens han bombardejat tantes vegades !?!!





Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
16 de juny de 2013, 16.41 h

http://www.youtube.com/watch?v=XInI1aidccA

El federalisme espanyol porta 200 anys fracassant i encara hi ha polítics que ens volen fer perdre el temps, jo sóc federalista però federalista Europeu ja que vull la federació del meu poble amb la resta de pobles lliures d'Europa i si poguès ser del món sencer, però des de la llibertat i no la submissió a espanya ni a ningú.
No perdem més temps amb espanya no siguem p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1

Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.