directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 18:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

CiU i el tripartit signen conjuntament al Parlament en favor de TV3 al País Valencià

ACPV ja ha recollit més de 400.000 signatures

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) porta aquest dijous al Parlament de Catalunya la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Televisió Sense Fronteres que té com a objectiu la legalització de les emissions de TV3 al País Valencià. El portaveu del PSC, Miquel Iceta, el portaveu de CiU, Felip Puig, i les portaveus dels grups parlamentaris d'ERC, Anna Simó, i d'ICV, Dolors Camats, han donat el seu suport a la ILP en un acte conjunt de signatura amb la presència del president d'ACPV, Eliseu Climent, i la presidenta Òmnium Cultural, Muriel Casas. A un mes d'acabar-se el termini, ACPV ha recollit més de 400.000 signatures en favor de les emissions del mig milió necessari per dur la proposta al Congrés.

felip puig, miquel iceta, eliseu climent, muriel casals, dolors camats, anna simó, tv3, televisió sense fronteres
CiU, ERC, PSC i ICV signen a favor de la ILP Televisió Sense Fronteres.

Comparteix
   


Etiquetes
Eliseu Climent, president d'Acció Cultural del País Valencià, ha dit que la signatura d'avui és 'simbòlica' i serveix per celebrar que s'ha arribat a les 500.000 signatures i per dir a la gent que 'no s'ha acabat', ja que ara en calen 50.000 més per cobrir el 10% que se'n sol descartar a Madrid. Climent ha afegit que la signatura s'ha fet pensant en el 'compromís dels partits catalans' que a Madrid són 'fonamentals' ja que les entitats 'han complert', però ara falta que els partits -que són qui finalment decideixen- 'també compleixin'.

La presidenta d'Òmnium Cultural Muriel Casals, ha afegit que amb aquesta iniciativa s'està 'reclamant' que les institucions espanyoles compleixin els pactes internacionals que han signat. Casals ha afegit que les institucions i els ciutadans estan dient que no volen ser 'una taca en el mapa del món en l'incompliment del respecte a les llengües'.

Fronteres sense sentit
Miquel Iceta, viceprimer secretari i portaveu del PSC, ha assegurat que 'comparteixen amb altres pobles' la mateixa llengua i cultura i una 'voluntat d'avançar plegats', i això vol dir que 'han de compartir també les expressions dels mitjans de comunicació públics'.

Al seu torn, Felip Puig, secretari general adjunt de CDC i diputat de CIU, ha assegurat que aquest és un moment important perquè demostra que 'des de diferents compromisos polítics', són capaços de 'defensar conjuntament aspectes importants', no tan sols pel català i la televisió pública, sinó també per la llibertat, la comunicació en un aspecte ampli i la contribució al caràcter plurinacional de l'Estat espanyol.

La portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, ha afegit que és important 'superar els errors de la transició i mirar cap a Europa' ja que és l'únic marc que ens empara en aquesta directiva. Finalment, Dolors Camats, portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, ha afirmat que 'hi ha fronteres com aquesta que no tenen cap mena de sentit'.

Abans del pròxim 24 de juny, dia en què s'acaba el termini, s'hauran de portar a Madrid les signatures recollides. Després hi ha 15 dies per fer el recompte i mig any perquè entri al Congrés dels diputats i es comenci el procediment legislatiu d'aquesta llei.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
GRACIES CIU fletxa Calella
29 d'abril de 2010, 20.55 h

Com sempre en els temes de país CIU dóna la cara i no i fa res votarv al costat del Tripartit, el seu rival a la propera comtesa electoral. No tothom pot dir el mateix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim. fletxa PPCC.
29 d'abril de 2010, 08.56 h

Una altra prova més de que tenir un estat propi és una necessitat de primer ordre. Cal que tots ens posem a treballar de valent per aconseguir-ho.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.