directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 09:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU esmena la Llei de vegueries per ajornar la seva aplicació i proposa que se sotmeti a referèndum

Defensa la vegueria del Penedès i també l'especificitat de l'Aran

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

CiU ha presentat aquest dimecres les esmenes a la Llei de vegueries amb l'objectiu d'ajornar la seva aplicació fins que no s'aprovin la nova Llei de governs locals i la de finançament local de Catalunya, així com les modificacions legislatives que s'han de dur a terme a les Corts Generals. Per altra banda, la federació proposa que sigui referendada pels ciutadans perquè sigui vàlida. CiU defensa la vegueria del Penedès i també l'especificitat de l'Aran. La federació ha optat per presentar esmenes genèriques perquè considera que no és el moment de tramitar aquesta llei. L'objectiu és que la normativa quedi tal com l'han plantejat els grups que donen suport al Govern.

Comparteix
   


Etiquetes
En concret, CiU ha presentat tres blocs d'esmenes. El primer té com a objectiu que la llei no s'apliqui fins que hi hagi un marc competencial i financer clar, evitant així que la normativa sigui antiestatutària. Així, la federació demana que la llei no entri en vigor fins que el Parlament no aprovi la nova Llei de governs locals i la de finançament local de Catalunya. CiU recorda també que són necessàries també modificacions legislatives a les Corts Generals.

En el bloc d'esmenes territorials, CiU demana el reconeixement de la vegueria del Penedès i també la creació del consell de vegueria corresponent. A més, també demana que l'article tres inclogui que l'Aran regularà la seva singularitat a través d'una llei del Parlament i, per tant, no s'inclourà en cap de les vegueries.

Per últim, CiU demana que el text que surti del Parlament hagi de ser referendat per tots els ciutadans de cada vegueria perquè pugui ser vàlid, ja que és un tema 'cabdal' i el Govern no ha comptat amb la 'complicitat, el parer i el vistiplau' dels catalans a l'hora de redactar-la.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Robert fletxa PPCC
29 d'abril de 2010, 21.14 h

Supercoherent. Ja voldria que totes les lleis de país es sometessin a referèndum. Veuries com aleshores s'espabilaven tots plegats per arribar a un consens i fer lleis que agradessin a la gent. Ni al Penedès, ni a les Terres de Lleida, ni a l'Aran, com a mínim agrada aquesta llei. Però és clar que el Quim i ERC i PSC s'estimen més els decretazos estil soviètic. I al poble que el donin pel sac, que són uns imbècils i no n'entenen de res. Quina vergonya dir-vos d'esquerres i que CIU us p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
joan fletxa gavà
29 d'abril de 2010, 19.33 h

Vaigfort, ja t´has llegit la llei ? Encara no veus que PSC i CIU no fan més que retardar-la ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Vaigfort fletxa Sabadell
29 d'abril de 2010, 09.31 h

A veure no fotem, tenen raó xD. Millor fer una llei ben feta amb una mica de temps que no aprovar-la a correcuita per poder dir: aaah, mira què vam fer al tripartir, que importants que vam ser!

ERC TREMOLA, EL TRIPARTIT S'ENFONSA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim. fletxa PPCC.
29 d'abril de 2010, 08.28 h

El cas és anar posant pals a les rodes per pur electoralisme. Tot això que Ciu diu ja ho contempla la llei de vegueries. Tanta xerrameca per després si guanyen aplicar el ARA NO TOCA i estar 23 anys més sense aplicar-la. És pot ser més hipòcrita?:


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.