directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 18:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Finalment, llibertat sense fiança per al jove identificat per cremar imatges del rei

A les diligències d'aquest cas la fiscalia ha adjuntat l'informe enviat per el Departament d'Interior

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El president del jutjat d'instrucció número 1 de l'Audiència Nacional, Santiago Pedraz, ha ordenat la llibertat provisional sense mesures cautelars per a Jaume Roura, el jove que davant el jutge s'ha declarat autor de la crema de fotografies dels reis a la plaça del Vi de Girona el passat dia 13. El jutge no dubta que hi hagi delicte d'injúries greus a la Corona, però al contrari de la fiscal, no considera que pugi fugir i per tant, decideix no ordenar mesures cautelars contra ell. Ara el cas es trasllada a la Fiscalia perquè en deu dies pugui formular el seu escrit d'acusació on es demani, si així ho considera, la celebració de judici. Jaume Roura queda com a imputat amb càrrecs i haurà de fixar un domicili perquè comparegui quan sigui citat.
12:00 - O 10.000 euros o presó per al jove identificat per cremar imatges del rei

La fiscal de l'Audiència Nacional, María José Checa, demana llibertat sota fiança de 10.000 euros per a Jaume Roura, el jove identificat per cremar fotografies de la família reial a la plaça del Vi de Girona, segons ha informat el seu advocat Benet Salelles. La fiscal també ha ordenat pagar la fiança abans de 48 hores, si nó, Roura haurà d'ingressar a la presó. Roura ha declarat en català amb traductor de l'Audiència Nacional durant 10 minuts i ha reconegut els fets. Sobre l'altra possible autor material dels fets, Roura s'ha acollit al dret al silenci i no ha revelat la seva identitat. Ara queda saber quina decisió prendrà el magistrat encarregat del cas, Santiago Pedraz.

Jaume Roura identificat pels Mossos d'Esquadra com un dels dos presumptes dos autors materials de la crema de fotografies de la família reial a la plaça del vi de Girona ha declarat aquest divendres davant el jutge Santiago Pedraz, responsable d'aquest cas a l'Audiència Nacional.

10:00 - Avui al matí...

Jaume Roura Caparelles està citat a declarar com imputat per un delicte contra la Corona, en la seva modalitat d'inúries greus als reis. El fiscal li imputa aquest delicte i considera que el fet de cremar fotografies 'té l'única finalitat de menyscabar i lesionar la dignitat institucional de la més alta representació de l'estat'.

El cas de les imatges reials va ser repartit aquest dimecres entre els sis jutges de l'instrucció de l'Audiència Nacional i li va correspondre al jutge Santiago Pedraz, president del jutjat central d'instrucció número 1 de l'Audiència Nacional.

A les diligències d'aquest cas la fiscalia ha adjuntat l'informe enviat per el Departament d'Interior, que l'alt tribunal va demanar al màxim responsable de la seguretat a Catalunya, el conseller Joan Saura. L'informe realitzat per els Mossos d'Esquadra que inclou material fotogràfic i audiovisual, acompanyat de les evidències del cos de policia per identificar un dels dos autors. Pel que fa al segon presumpte autor material, els Mossos no l'han pogut identificar i la Fiscalia els ha demanat que segueixin treballant per tal d'ampliar les evidències i poder reconèixer el segon individu.

Després de la decisió de fer declarar Jaume Roura, un centenar de persones es van manifestar davant l'Ajuntament de Girona per protestar contra aquesta decisió i per sol·lidaritzar-se amb ell. L'independentisme gironí ha engegat altres mesures per donar suport a Jaume Roura com l'autobus que noliejat per ser amb ell a Madrid quan declari, i també han posat en marxa una campanya d''autoinculpació' on els ciutadans poden signar un document 'declarant-se antimonàrquics' i demanant que 'també els jutgin'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Jordi fletxa Sta. Cristina d'Aro
22 de setembre de 2007, 11.21 h

Estic sumament content de veure que de moment en deixat en Jaume en llibertat. M'apunto a l'idea d'en JM de Vic en crear un fons econòmic per ajudar-lo en el cas de el multin.
L'altra cosa que jo particularment estic fins als nassos de tenir i haver de suportar un algutzir i esbirro, pseudo comunista fracassat com és en saura, que està demostrant ser la mà dreta d'aquests espanyols que quan més va, més ens estrenyen el cercle de llibertats.
La veritat és que m'avergoneixo dels catalans,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jordi fletxa Girona
22 de setembre de 2007, 00.54 h

Tenim uns MOSSOS que donen suport a les lleis espanyoles, identifican a un ciutadà del nostre Pais i l'extraditen pq l'inculpin de uns fets dels quals és anticonstitucional per bulnerar uns drets de llibertat d'expressió! I aquest no és el primer cas: Nuria Portulas, ara en Jaume i proximanment el senyor dels crits a Rafel de Casanova ( aquest com que és Esquerra, els butiflercs, de moment no l'han detingut!) Anims Jaume estem amb tu!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jordi fletxa Girona
21 de setembre de 2007, 18.30 h

Tenim uns MOSSOS que donen suport a les lleis espanyoles, identifican a un ciutadà del nostre Pais i l'extraditen pq l'inculpin de uns fets dels quals és anticonstitucional! I aquest no és el primer cas: Nuria Portulas, ara en Jaume i proximanment el senyor dels crits a Rafel de Casanova ( aquest s'en ERC els butifrecs de moment ningú l'ha detingut! )
Anims Jaume estem amb tu!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
JM fletxa Sant Boi
21 de setembre de 2007, 15.08 h

Albert de Vic, si el jutge deixa algú en "llibertat sense fiança" sempre és amb càrrecs, sinó el comunicat diu que el deixa en "llibertat sense càrrecs".

El que està passant és una mostra més de la democràcia de fireta que es va pactar a aquell esguerro anomenat "transission", d'allà va sortir un seguit de textos legals on queda contemplada l'existència d'una llibertat d'expressió "a la espanola", és a dir, tu tens tot el dret a expressar lliurement la teva adhessió als principi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
21 de setembre de 2007, 13.03 h

M´afegeixo al comentari den Perot.Salut i Republica


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
albert fletxa vic
21 de setembre de 2007, 12.44 h

El jutge ha decretat llibertat sense fiança, em sembla però que és amb càrrecs. Per tant estem igual lla llibertat d'expressió és delicte. Existir com a catalans és d'elicte.

N'estic fins els pebrots d'espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Perot fletxa Catalunya
21 de setembre de 2007, 12.35 h

Nomès ens han de dir on o com aportar diners i recullim aquests 10.000 € de merda per que sel's fotin pel cul a veure si els hi reventen a dintre. Jaume, no et conec, però veig que a mès, ets coherent i honest. On haig de fer l'aportació ?

Visca Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.