directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Xavier Vendrell es 'deixarà la pell' en la campanya però admet que la pròxima legislatura no és la de la independència

Deixa el seu escó al Parlament per centrar-se en la cursa electoral

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El director de campanya d'ERC, Xavier Vendrell, s'ha acomiadat aquest dijous del Parlament prometent que es 'deixarà la pell' en la campanya d'ERC. En roda de premsa al Parlament ha admès que creu que la pròxima legislatura ha de ser la del dret a decidir, però dubta que sigui la de la independència, perquè encara no hi ha majoria social. Ha reivindicat el paper dels republicans en fer créixer el sentiment independentista del país i ha considerat que un resultat 'just' seria el que tornés a fer d'ERC 'l'àrbitre' de la política del país, per 'condicionar' el Govern ja sigui 'des de dins o des de fora'. Vendrell ha cedit el relleu a Bernat Valls, que ocuparà el seu escó fins a finals de legislatura.

xavier vendrell, erc, esquerra, campanya
El director de campanya d'ERC, Xavier Vendrell.

Comparteix
   


Etiquetes
'Des d'ara fins al novembre, que es preveuen eleccions, m'hi deixaré la pell, ens hi deixarem la pell, esperem que amb una mica més de sort (que el Barça), per aconseguir un gran resultat, el que crec que és de justícia, perquè sense una ERC forta, aquest país no hauria arribat on és avui'. Amb aquesta declaració d'intencions, Vendrell ha expressat la seva intenció de dedicar-se 100% a la campanya dels republicans perquè el partit torni a esdevenir 'àrbitre' de la política catalana i pugui 'condicionar' el Govern.

Per Vendrell –home de màxima confiança de Joan Puigcercós- , la pròxima legislatura, en què ERC condicionarà futurs acords postelectorals a la convocatòria d'una consulta sobre el futur de Catalunya- serà la del dret a decidir, encara que ha admès que 'no serà la de la independència, per desgràcia', perquè 'encara' no hi ha una majoria social que l'avali.

És més, ha deixat ben clar que, per ell, les eleccions al Parlament 'no són per decidir el futur, amb majúscules, de Catalunya', sinó que això es decidirà en un referèndum d'autodeterminació, que encara que no es guanyi, situarà el debat al centre polític. Ha defensat que ERC ha governat amb una estratègia gradualista 'per fer passes endavant' per la independència.

Però en canvi, està convençut que si no fos pel paper d'ERC els últims anys, el debat independentista no seria a l'agenda política. Ha reivindicat com a èxit d'ERC el creixement del sentiment independentista, i que aquesta sigui la causa que més mobilitza els catalans.

Després de posar-se a disposició d'ERC, s'ha compromès a seguir treballant per la independència 'amb al mateixa força' amb la que hi va lluitar des de l'extraparlamentarisme, el Parlament i el món local.

'Espanya ens vol de genolls'

Vendrell, a qui els militants d'ERC en el congrés del 2008 no van avalar-ne la continuïtat a la direcció, ha volgut donar el seu 'adéu' a una etapa de diputat 'de la cambra on resideix la sobirania del poble català' de la que se'n sent 'orgullós i satisfet'.

Conscient d'haver estat un personatge a voltes polèmic per la contundència del seu verb i discurs, ha afirmat que ha actuat amb 'tota honestedat i parlant tant clar com he sabut', cosa que ha destacat que 'no sempre és habitual i benvingut'. Ha dit que ha estat un 'honor' per ell haver 'servit' Catalunya des del Parlament, i s'ha compromès a seguir defensant la causa independentista des d'on calgui.

Ha explicat que la seva etapa parlamentària ha tingut 'moments inoblidables' com el 30 de setembre de 2005 en què els partits catalanistes van ser 'capaços de fer un esforç' i aprovar junts l'estatut que ha recordat que més tard va ser retallat pel pacte entre Artur Mas i José Luís Rodríguez Zapatero.

No ha desaprofitat l'ocasió per dir alt i clar, fidel al seu estil, que amb el debat estatutari ha demostrat que 'Espanya no ens vol com som, ens vol de genolls'. A la gent d'ERC, de genolls no ens hi trobaran' ha advertit, i ha afegit que els republicans mantindran 'la dignitat' en tot moment i no deixarà de dir que 'Espanya ens vol submisos'.

Per ell, el debat d'aquests dies sobre el Tribunal Constitucional, la sentència i l'Estatut demostra que 'és impossible l'encaix' en un estat espanyol que 'ens pren cada any el 10% del PIB'. Per això, veu l'Estat propi com la única via. 'Amb aquesta idea vaig entrar al Parlament i amb aquesta idea me'n vaig'.

Elogi de Puigcercós

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha agraït la 'capacitat de convicció' de Vendrell en el grup parlamentari, del que n'ha estat 'puntal', al llarg dels 12 anys que n'ha format part. L'ha definit com un 'element cohesionador del grup' parlamentari i n'ha elogiat la capacitat de 'convicció, constància, i de dir el que pensava i opinar amb llibertat'.

El substitut de Vendrell al Parlament, Bernat Valls, ha expressat que ser diputat és un 'honor i responsabilitat', ni que sigui per poc temps. Per això, acceptaria ser diputat 'ni que fos per un dia'. A més, ha afirmat que ser el substitut de Vendrell comporta un 'és un factor de responsabilitat afegit molt gros'. 'M'agradaria arribar a tenir una petita part de capacitat, dignitat i honestedat de Vendrell' en la seva tasca parlamentària, ha conclòs.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Pere C fletxa Terrassa
4 de setembre de 2010, 02.47 h

Xavier Vendell :crec sinceraent que per damunt de tot, es un MILITANT de Esquerre Republicana de Catalunya que estima la nostra terra i respecta la opinió de tots nosaltres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
ARA RCAT fletxa Barcelona
29 d'abril de 2010, 21.07 h

España ens té de genolls gràcies a la teva política geni dels pactes amb els socialistes. Ni els teus consellers nacionals et poden veure. Ja et vam dir que fotessis el camp, però tornes per acabar de destrossar el partit. I és que clar, el Putxi no té ningú més per confiar una campaña en la que solament caldria dir que sense admetre haver-se equivocat, no cal home , no cal, que després de l'experència Tripartita que calia provar, el proper govern només podria ser amb CiU i RCAT o s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
REAGRUPAMENT fletxa Calella
29 d'abril de 2010, 20.53 h

#8 Guaita tu, els objectius de CIU se'ls fa seus ERC. No embaucareu mai més a ningú. Fora del govern podreu votar a favor d'aquests objectius en forma de lleis que tirarà endavant CIU, potser amb RCAT pressionant. Però vosaltres MAI sobretot si està en Vendrell al capdavant, que no el vol veure ningú al partit ni en pintura. Però com us passeu les votacions dels congressos pel folre doncs aquí està.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Artur ObaMAS fletxa Barcelona
29 d'abril de 2010, 18.23 h

Gràcies senyor Xavier VENDRELL, per la seva dedicació i la seva DIGNITAT al front d'ERC durant aquest anys. Som molts els militants que li agraírem sempre la seva valentia i els que confiem amb el seu treball per a canviar les "enquestes de la sociovergència" i fer que ERC i l'independentisme siguin MAJORITARIS ben aviat a la nació catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jordi fletxa Barcelona
29 d'abril de 2010, 17.52 h

Amb Esquerra Republicana, el proper cicle serà el del Govern del Concert econòmic i la sortida progressiva a la crisi econòmica tan descomunal i el Govern del Dret a Decidir amb la celebració d´un referendum sobre la independència. Poser com diu el senyor Xavier Vendrell la propera legislatura no serà la de la independència, en tot cas, serà el poble català qui ho haurà de decidir en referendum i per majoria democràtica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jaume fletxa Sitges
29 d'abril de 2010, 17.19 h

"no pensis en el que el país pot fer per tú, pensa en el que tú potse per ell", ho va dir en Kennedy, i en Vendrell ho aplica en la seva activitat política. gràcies.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Llops fletxa La Mussara
29 d'abril de 2010, 16.39 h

Això no es pot preveure, va com va. No sabem que pot passar aquesta pròxima legislatura i menys la 14-18. Potser l'estat peta com Grècia (que té tots els números) i causa una crisi de l'òstia. No pot dir no aquests pròxims quatre anys perquè no ho sap. Han passat més coses en els últims 4 anys que en tota la democràcia, (conflictivament parlant). No sabem què pot passar i no podem peremtre'ns el luxe de dir ara no demà sí.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jordi-80 fletxa València
29 d'abril de 2010, 15.05 h

Amb Vendrell es té assegurada una bona campanya, clara i potent. Es trencaran les enquestes del règim i es donaran molts disgustos als regionalistes del virreinat i als saquejadors de Madrid. Esquerra tornarà a marcar el full de ruta polític del Principat, i creixerà la massa social independentista per encarar el període 2014-2018. Ànims, Vendrell!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
29 d'abril de 2010, 14.58 h

Si, sobretot si ens torneu a encolomar l'analfabet de president


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Manel fletxa Barcelona
29 d'abril de 2010, 14.34 h

A veure si us traieu aquests complexes que porteu que ja fa riure hi tot!
Amb una Candidatura Unitaria que tingui com a únic eix la Declaració
Unilateral de l´Independencia de Catalunya aconseguir 1.000.000 és
molt més fàcil del que us imagineu.
Voleu la llibertat de Catalunya ara? O deixarem perdre aquesta oportunitat
històrica? Ara és l´hora!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.