directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 13:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Confirmat el cop d’estat contra Catalunya

El govern espanyol vol liquidar el Consell de Garanties Estatutàries, la Sindicatura de Comptes, la Sindicatura de Greuges, el CEO i les Agències, Observatoris i Serveis

Comentaris 43  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 14 vots )
carregant Carregant

(ACN).- Espanya ens aboca a la independència per la via ràpida, el govern espanyol ha fet públic finalment les 253 pàgines que conformen el cor de l'informe sobre la reforma de les administracions públiques que pretén aplicar. El document dedica 50 pàgines a detallar les "duplicitats" detectades i fa propostes com l'eliminació del Consell de Garanties Estatutàries i la seva substitució pel Consell d'Estat. També proposa, entre altres que el control sobre els comptes de la Generalitat i altres administracions catalanes deixi d'estar a mans de la Sindicatura de Comptes i passi al Tribunal de Comptes, a més d'establir un permís únic de treball per a immigrants que deixi sense efecte l'autorització per part de la Generalitat.

El diàleg i el pacte a pastar fang definitivament
 
El document destina 50 pàgines a les "duplicitats" i inclou mesures ja anunciades en les últimes hores, però altres que no s'havien donat a conèixer com la previsió de substituir el Consell de Garanties Estatutàries i la Comissió Jurídica Assessora -juntament amb la resta d'òrgans similars de la resta de CCAA- pel Consell d'Estat. Segons l'informe, les seves funcions "són similars a les del Consell d'Estat" i la seva eliminació "suposaria un estalvi per a les CCAA del pressupost que dediquen a mantenir-los".

No obstant això, el document admet que per dur a terme aquesta substitució cal la modificació de les normes autonòmiques. En concret, apunta que caldria elevar el llindar que obliga a emetre un dictamen preceptiu a 50.000 euros, que és la xifra que ja actualment determina l'obligatorietat d'un informe del Consell d'Estat .

Vol que la Generalitat deixi de tenir la potestat de concedir autoritzacions de treball.

Una altra novetat és la proposta perquè que la Generalitat deixi de tenir la potestat de concedir autoritzacions de treball. Catalunya és l'únic territori que exerceix aquesta competència. Actualment hi ha dues autoritzacions: una de competència exclusiva de l'Estat per a la residència legal, i una altra de l'autoritat laboral autonòmica, que resol sobre la concessió de la possibilitat de treballar a l'empara de l'autorització de residència sol·licitada.

Segons l'informe, el sistema actual "impedeix tenir una visió global de la política d'admissió, introdueix barreres a la unitat de mercat i suposa l'existència de duplicitats horitzontals".

Per aquest motiu avisa que la Directiva 2011/98 de la UE estableix que cal un únic procediment per a la concessió d'una única autorització de residència i treball.

Per aquest motiu avisa que "es revisarà la normativa" per "implantar un permís únic", de manera que el permís de treball que era competència de la Generalitat quedarà substituït per "un informe de l'autoritat laboral autonòmica".

Proposa que el Tribunal de Comptes rellevi la Sindicatura

El document també proposa la desaparició de la Sindicatura de Comptes -o òrgans semblants a les altres comunitats- i passa el control al Tribunal de Comptes espanyol. Per dur a terme aquesta proposta estableix la creació de 12 seccions territorials que corresponen a les comunitats que disposen d'aquesta figura menys Madrid, que seria la seu del Tribunal. També la desaparició del Síndic de Greuges i l'assumpció de les seves funcions per part del Defensor del Poble.

90 observatoris menys

El document també fa referència als 90 observatoris que el govern espanyol vol eliminar. Catalunya és la comunitat que més en té i segons l'informe generen "disfuncions" com contractar informes a empreses externes o universitats, o fer documents que no tenen interès públic ni per a la presa de decisions. A més, segons el document, molts no aporten informació addicional a la que subministra l'observatori "d'àmbit nacional" del ram. Per aquest motiu proposa "unificar" i "integrar" aquests observatoris a l'adminstració central.

Defensor del Poble en lloc del la Sindicatura de comptes

Pel que fa al Síndic de Greuges, l'informe apunta que fa tasques "bàsicament iguals" a les del Defensor del Poble i apunta que la proliferació d'aquesta figura als territoris "ha donat lloc a un elevat cost de la tramitació de les queixes i un baix rendiment dels recursos humans". Segons l'executiu espanyol, el cost de tramitar una queixa al Síndic de Greuges és de 800 euros, mentre que al Defensor del Poble és de 400. En qualsevol cas proposa "l'assumpció plena de les competències dels òrgans autonòmics pel Defensor del Poble".

El CIS en comptes del CEO

Un altre organisme que el govern espanyol proposa eliminar és el Centre d'Estudis d'Opinió. Segons el document, "el CIS podria assumir les actuacions dutes a terme pels organismes autonòmics amb una dotació mínima de recursos". El document apunta que aquesta mesura permetria que les CCAA que disposen d'un organisme d'aquest tipus puguin prescindir-ne.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#43
Luís Mur fletxa Tortosa, Tarragona, (spain)(lo pongo muy pequeñito, pa que no me riñais)
24 de juny de 2013, 22.53 h




Bueno, vale, sí, lo reconosco, en realidá me yamo Luís Paredes, y no soy de Tortosa sinó de Burgos.

De acuerdo, lo abeis adibinao, mi madre ase mamadas a 5uros una.

Y qué? Acaso no soy una persona umana ? (porque, que yo sepa no ahy personas que no sean umanas, bale?)

Yo tambien nasí de madre, por muy putón que sea. Y OS JURO que también tengo PADRE aunque no lo conozca.

Que queriais? aserme yorar? pues ya lo abeis lograo, coñio !!!!!

BUUUUUUUUAAAAAAAAAAAAAAAAA !!! BBBUUUUU... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Irene fletxa Barceona
24 de juny de 2013, 20.01 h

#27
Pues nada Luis Muro, encantada, eehh, nos vemos en Bruselas, o en la ONU o en uno de estos "grupitos" que van "arreglando" países, cuidate. ehh, que con la sanidad que os están dejando en el vuestro país, no se si lo superarías si te pusieses enfermo. Apa, a reveure!!! PAU I LLIBERTAT, xato!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
español fletxa Madrid
24 de juny de 2013, 18.50 h

Es obvio que esto acabara pasando, con la cantidad de chorizos que hay en cataluña. Entre Mas, los puyols, el caso palau, el 3% etc, joder....y luego "Madrid ens roba".

Les das independencia en materias de educación y economía y otras cosas, y la giran en contra tuya. Es razonable y obvio que quiten todo eso que os dieron por malemplearlo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 28
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Pepo fletxa Terrassa
23 de juny de 2013, 17.48 h

#28 Diu que España no ataca España; molt bé, disposat a llegir?
Espanya és país de l´Europa occidental més violent en els segles XIX, XX i XXI = quatre guerres civils, dues invasions franceses, una vintena de pronunciamientos i diversos cops d’estat militars, a banda de desenes de conxorxes.
DETALL :
1.- general Porlier a La Coruña = 19 setembre 1814
2.- generals Lacy i Milans del Bosch a Barcelona = 5 abril 1817
3.- tinent coronel Rafael del Riego a Cabezas de San Juan = 1 gener 1820... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Luís Muros fletxa Terrassa
23 de juny de 2013, 17.44 h

Chupame un pie Luís Muros


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Anònim fletxa Amposta
23 de juny de 2013, 16.33 h

#27 És vergonyós que hi hagi algú com tu ... i més tant aprop meu , fas fàstig , abans d'insultar mira't a tu mateix !


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
BOIGxTU fletxa Les Escaldes
23 de juny de 2013, 14.51 h

#27 Luis Mur Ets mes curt que la mànega de una armilla. Per que no vas a fer "ESO" que havies de fer quant et tocava? Creu-me, la droga es dolenta i la metadona........... no arregla res. Ets un perill públic, per tant has de cercar una sol-lució abans que siguem independents. A Catalunya TOTHOM hi te lloc, menys els inadaptats. I de Manyos, Baturros i Cazurros, n'estem fins al entrecuix.
.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Eli fletxa Sabadell
23 de juny de 2013, 14.15 h

Aixó de que Espanya no ataca a cap menmbre que formi part del seu cos , li diré que en te experiencia i de sobres.Si llegeix la historia veura que es un país que no es distingeix pas per ser dialogant , molt al contrari es dictatorial i caspos , des de sempre


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
B.Urleta fletxa ((*(( P.P.C.C. ))*))
23 de juny de 2013, 12.17 h





#27 #28 No, nano, LUIS MUR, no... no es pot fer això. Ja sé que matar de riure algú no està tipificat com assassinat, però un mínim d'ètica ens diu que està mal fet.

No ens facis riure tant amb les teves patositats i ximpleries d'extraviat, recony, que en el supòsit que no ens morim, la musculatura de la panxa (i la tinc en forma de tauletes de xocolata) queda adolorida per tot el dia.

No, nano, sisplau, no siguis tan patosament risible,està bé que siguis un xic ruc, que ens fa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
B.Urleta fletxa ((*(( P.P.C.C. ))*))
23 de juny de 2013, 12.12 h



#27 #28 Nano, Luiso (anagrama d'ILUSO) Muro (o paredes), em sembla que et convindria ... saps què et convindria, nano, eing? eing?

et convindria ...

... UN RENTAT DE FETGE AMB ÀCID MÀLIC I UN RENTAT DE CERVELL AMB ÀCID PRÙSIC !!!


huah huAH HUAAHH !!! HUAH HUUUAAAHHH HHHUUUUUAAAAAAAAAHHHHH !!!!! P A T Ó Ó Ó S !!!!!

FILL DE PUTA, QUE ENS VOLS MATAR DE RIURE !!!!!!


HUAH HUUUUUAAAAAHHH HHUUUUUUUUUUUUAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHH !!!!!



Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.