directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 08:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Un cava català el segon millor del món

El cava Gran Reserva 2008 del celler del Penedès Muscàndia, premiat amb la medalla de plata al Concours Mondial de Bruxelles, el concurs de vins més important d’Europa

Comentaris 68  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 26 vots )
carregant Carregant

El Concours Mondial de Bruxelles és mundialment conegut com a esdeveniment revelador de les últimes tendències i canvis en el món vitivinícola, i proporciona un retrat fidedigne del sector, actualitzat anualment. En l'edició d'enguany s'hi han presentat 8.200 vins de 50 països diferents. La diversitat del jurat, format pels 305 millors tastadors internacionals, provinents de 40 països diferents, i dels productes presentats és la característica original d'aquest concurs, posicionat en el rang de"campionat mundial" del tast de vins i espirituosos. El Brut Nature Gran Reserva 2008 de Muscàndia ha obtingut 84 punts sobre 100 en el concurs de vins més important d'Europa, la qual cosa li ha atorgat la medalla de plata.



Comparteix
   

Muscàndia, un celler únic

Muscàndia neix de l'esperit emprenedor dels germans Viader, nascuts al bell mig del Penedès, terra de vinyes i cava, provinents d'una família arrelada a aquesta terra des del 1826. Després de 70 anys d'aprenentatge, descobriments i difusió del coneixement sobre l'enologia, els dos germans Viader van decidir fundar Muscàndia el 2009, amb només 27 i 21 anys. Les produccions són limitades, i només elaboren tres productes: un Brut Rosat amb una criança d'entre 15 i 18 mesos, un Brut Reserva amb una criança d'entre 18 i 24 mesos, i aquest fantàstic Brut Nature Gran Reserva de més de 30 mesos a les caves familiars.
 
Cura i tradició  per aconseguir un producte natural i exclusiu

Aquesta ha estat la primera edició en què Muscàndia concursava, i ho ha fet amb el Gran Reserva 2008 i amb el Brut Reserva 2010, que  va quedar, aquest darrer, a tan sols a 3 punts sobre 100 d’obtenir medalla. Muscàndia, que aposta per les varietats tradicionals a l'hora de fer els seus productes, ha elaborat aquest Brut Nature Gran Reserva partint del xarel·lo, varietat penedesenca per excel·lència, que aporta el 80% del most a aquest cava. El xarel·lo, que dóna el cos i l'estructura al cava, es combina amb un 10% de macabeu, que li proveeix la dolçor i el perfum, i un 10% de parellada, que li dota de la finesa, el frescor i l'aroma que ofereix aquest cava.

El cava està criat durant més de 30 mesos en rimes dins la cava, a més de 13 metres sota terra, a una temperatura constant de 16ºC durant tot l'any. L'aclarit posterior és manual, en pupitres propis, i el degorgament també és manual, ampolla per ampolla. Tot plegat, amb l'objectiu d'aconseguir un producte natural i exclusiu.
Sensorialment, presenta un color groc pàl·lid i veiem com el gas carbònic forma corones i rosaris fins. Al nas és net i apareixen les notes de criança, torrats i pastisseria. En boca, té una entrada suau i el carbònic es nota ben integrat. En definitiva és un cava rodó, untuós i molt ben estructurat mereixedor del preuat guardó.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#68
15 de juliol de 2016, 19.55 h

#58
Ahora faltaria que el resto de evasores que han salido en listas varias pagasen AL IGUAL QUE MESSI todo lo que deben a hacienda...
De paso TODOS los que "regularizaron" el dinero ilicito que tenian por europa y que tenian que pagar SOLO el 10% pero acabaron pagando menos de 3%..QUE PAGUEN TAMBIEN LO QUE DEBEN IGUAL QUE HA HECHO MESSI.
...
Por cierto esto de que Messi pague lo que debe pero sea un "capo de la mafia" y que persojaillos como florentino que solo ha pagado menos de 100 euros a ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#67
Merindad fletxa Torrelles de Llobregat
8 de juny de 2016, 13.13 h

#64 Pel que es veu, la teva tampoc la domines gaire: "sabs"...... saps. "Imbécil"... Imbècil. Si volem criticar primer hem d'aprendre nosaltres mateixos. Amb carinyo i molt de respecte.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#66
AliBay fletxa Cornellà
6 d'abril de 2016, 12.54 h

Collons, he entrat a veure quin cava és aquest, que m'agrada tastar aquests que han tingut premi, i em trobo tota la mala llet dels boinapitecus desfermada.

Mireu, si ens consideressin de veritat escanyols, se n'alegrarien i als diaris cavernícoles sortiria a portada "El cava español arrasa en el mundo". Però ells no, ells es queden amb l'enveja, la rancúnia, la misèria i l'odi a tot el que sigui millor que ells.

Ja ho va dir el general Queipo de Llano a ràdio Sevilla el 1937: farem de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#65
antoni tres fletxa albatarrec
25 de juny de 2013, 22.39 h

#63 SODOMITA IMBECIL MAL EDUCADO E INCULTO = ESPAÑOL


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#64
Anselm fletxa Granollers
24 de juny de 2013, 22.35 h

#63 Noi !!!!! ves a l'escola, GARRULO, MES QUE GARRULO, no sabs no escriure la teva llengua (que no idioma).
IMBÉCIL !!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#63
español fletxa madrid
24 de juny de 2013, 21.35 h









i si ya quereis mi culo, aora mismo os lo doy TENEEEEEDD ... AQUÍ LO TENEIS !!!!! HACEDME BUESTRO YA MISMOOOOO!!!!










Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#62
español fletxa madrid
24 de juny de 2013, 21.33 h




Por favor, no pidais la independencia. Sinceramente, y con toda honra, si vais de ese plan NOS BAIS A DEJAL TIRAOS y nos bamos a arruinar !!.. Nosotros ePPañoles, para sentirnos importantes semos capaces de lo que sea, incluso de lamerle el culo a aquellos mismos que os dejaron tirado sen la guerra de sucesión, como a los franceses que os usurparon territorio por nustra traición cuando el TRATADO DE LOS PIRINEOS,...de verdad de la buena, nos merecémos el destino que tenémos actualment... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#61
Jordi fletxa CATALUNYA
24 de juny de 2013, 21.10 h

#60 Quins fums!!com si fossiu quelcom més que els palanganeros de la UE,vaja els nois dels encàrrecs....


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#60
español fletxa Madrid
24 de juny de 2013, 13.53 h

Seguir soñando con la independencia. Sinceramente, y con toda honra, si vais de ese plan siempre en "si lo dicen los ingleses, o franceses de que tal o cual cosa de nosotros" para sentiros importante y daros la razón como a los tontos, sobre todo aquellos mismos que os dejaron tirado sen la guerra de sucesión, como a los franceses que os usurparon territorio a traición...de verdad de la buena, os merecéis el destino que tenéis actualmente.

Por favor seguir siendo vasallos de España, lo ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 39
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#59
Jordi fletxa CATALUNYA
24 de juny de 2013, 13.06 h

#58 A veure si el bàrcenas pren exemple.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.