directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 16:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Foment al servei d’Espanya

Casals considera que Foment representa "les empreses menys dinàmiques" i associa "èxit" amb els empresaris sobiranistes

Comentaris 26  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha lamentat aquest dissabte l'absència de Foment del Treball en la constitució dimecres del Pacte Nacional. En una entrevista a Catalunya Informació, Casals ha anat més enllà i ha atribuït les reticències de la patronal al fet que representi "empreses menys dinàmiques" que estan "enganxades" al mercat espanyol. Per contra, ha associat els empresaris "dinàmics" i "exitosos en la competència internacional" amb el sobiranisme. "La realitat és tossuda, i els empresaris saben i constaten que el mercat és el món", ha afirmat "i l'espanyol és important, però és una part petita del mercat mundial", ha afegit. 
Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, en una imatge d'arxiu
Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, en una imatge d'arxiu
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Muriel Casals assegura que la negativa de Foment a participar del Pacte Nacional pel Dret de Decidir no és una bona notícia per la seva "importància". Tanmateix, valora la participació d'altres agents econòmics i socials com el sindicat UGT. "És lògic que un sindicat com la UGT, que té relació estreta amb la població, sigui conscient que el millor per als treballadors és que la Generalitat sigui un govern amb tots els atributs dels govern europeus", ha afirmat.

Pel que fa a la participació de formacions polítiques, Muriel Casals ha mostrat la seva confiança que dirigents d'alguns sectors del PSC també hi siguin presents al Pacte, a través d'entitats de les que en formen part. "El paper dels socialistes catalans és molt necessari, és bo que alguns dirigents del PSC estiguin en aquest procés", ha indicat.

Preparatius pel Concert per la Llibertat

En la conversa radiofònica, Casals ha comentat que encara queden 15.000 entrades disponibles per al Concert per la Llibertat, que se celebrarà el pròxim dissabte 29 al Camp Nou. No ha pogut especificar quines autoritats polítiques assistiran al recital, tot i que ha dit que moltes no hi podran anar perquè el mateix dia es casa a Fornells (Menorca) Patrícia Mas Rakosnik, filla del president de la Generalitat. Tot i així, assegura que hi seran presents "alcaldes", "diputats" i potser fins i tot algun "conseller".

Una seixantena de grups i artistes amenitzaran la vetllada musical i reivindicativa, tot i que destaca el retorn -com a mínim aquella nit-, de Lluís Llach, que clourà el concert. Tot i el mèrit del director de cinema i realitzador Lluís Danés i el cantant Gerard Quintana en el muntatge de l'espectacle, Muriel Casals ha reconegut que "l'ànima" del concert és el cantautor de Verges. Ha narrat que junt amb la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, van anar a veure'l per poder-lo convèncer. "Crec que ja tenia ganes de dir que sí", ha assenyalat.

"No es menysté les comarques de Lleida"

Pel que fa a la gran cadena humana per la independència que vol fer-se l'Onze de Setembre, la presidenta d'Òmnium ha negat que s'hagi ignorat les terres de Ponent. El motiu de cert malestar és que el recorregut fixat -que pretén unir La Jonquera amb Alcanar-, va per la costa, de manera que els que hi vulguin participar des de les comarques lleidatanes s'hauran de desplaçar. "Era, des del punt de vista logístic, la manera més factible", ha justificat Casals, qui confia en què la convocatòria sigui un èxit i es demostri que "som molts i que estem ben organitzats". Referint-se al que ha sortit en alguns mitjans, calcula en unes 400.000 o 500.000 les persones necessàries per fer la cadena humana que ha de creuar de punta a punta Catalunya.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#26
Synera fletxa Barcelona
30 de juny de 2013, 09.57 h

#21 Quan era jove, totesceren espanyoles. Ara que fan? De funcionaries als governs autonòmics i de delegades del govern central?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Synera fletxa Barcelona
30 de juny de 2013, 09.53 h

#23 A CAT mana i manarà qui volgui el poble. No coments!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Jordi fletxa CATALUNYA
24 de juny de 2013, 13.09 h

#23 A mi ja em va bé que les dones manin,segurament aquestes tenen més collons que tu....deixa'm endevinar,vius amb la dona la sogra,tres filles i 2 cunyades,el teu cap és una dona i et puteja...d'això se'n diu "sindrome de castració".


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
bejota fletxa bcn
24 de juny de 2013, 13.03 h

CASALS , FERRUSOLA , RAHOLA , LA MONJA INDEPEND. , LA MOSSA DE L'ESTELADA , ROVIRA(ERC),ETC. EL MATRIARCAT CATALÁ ESTÁ A LA GUAI PER DEIXAR BEN CLAT QUÍ CONTINUA MANAN A CATALUNYA. NO COMMENTS !


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Pepo fletxa Terrassa
23 de juny de 2013, 23.28 h

#17
Noi abans de faltar, informat una mica; no m´agrada gens que un conciutadà faci el ruc d´aquesta forma.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Jordi fletxa Catalunya
23 de juny de 2013, 23.18 h

#17 Creus que les equatorianes només serveixen de criades?perquè no una espanyola o és que creus que son superiors?pobret racista....


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Berret fletxa AMPOSTA
23 de juny de 2013, 09.21 h

Aquet comentari nº 14 no cal que diguis que tal ets, es nota que ets un analfabet, em fas pena que els teus pares no puguesin portar-te a coeigi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Jordi fletxa CATALUNYA
23 de juny de 2013, 00.25 h

#15 Quasi tant com ton "pare" de Mohamed el butaner.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Jordi fletxa CATALUNYA
23 de juny de 2013, 00.24 h

#17 Si a tu no t'haguessin deixat a càrrec dels serveis socials,potser enlloc d'un cotoloengo estaries a Bankog fent de transvestit de col.legiala perversa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Manolo fletxa Terrassa
23 de juny de 2013, 00.09 h

Esta mujer no estaría mejor cuidando a sus nietos como hacen hoy día la mayoría de las abuelas? o quizás se pueda permitir el lujo de contratar a una ecuatoriana para que haga dicha labor?, porque muy necesitada la verdad es que no se la ve y mucho menos esclavizada para ir organizando conciertos por la libertad, ni que fuéramos el pueblo palestino, esta mujer es una privilegiada y vive como muchos del cuento.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.