directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 00:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

El modernisme i el noucentisme catalans s'exposen a Amsterdam

El museu Van Gogh acollirà l'art català sota el nom de 'Barcelona 1900'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

'Barcelona 1900' és una mostra que recull més de tres-centes obres del noucentisme i del modernisme català. Avui l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha inaugurat l'exposició a Amsterdam. A banda de quadres i dibuixos, el Museu Van Gogh de la ciutat holandesa acull també escultures i mobles. L'objectiu és reflectir la història artística i social de la Barcelona de començaments del segle XX. A banda de recordar icones del modernisme com l'arquitecte Antoni Gaudí, l'exposició permetrà al gran públic acostar-se a d'altres figures de l'època com Santiago Rusiñol o Ramon Casas.
barcelona 1900 van gogh museum exposicio modernisme noucentisme
Comparteix
   


Etiquetes
Jordi Hereu va inaugurar l'exposició ' Barcelona 1900' a Amsterdam. En el seu discurs va dir que 'per a Barcelona i Catalunya significa donar a conèixer una cosa important: el final del segle XIX i principi del XX, temps en què la ciutat va viure un moment molt intens, en especial en el camp cultural'.

L'alcalde de Barcelona, que va estar acompanyat per l'alcalde d'Amsterdam, Job Cohen, va incidir en el fet que l'època que es plasma en la mostra va ser un període "important, interessant i dinàmic que va deixar grans artistes en pintura, arquitectura, urbanisme i, en general, en totes les arts aplicades".

L'exposició "Barcelona 1900", que es podrà visitar fins al pròxim 20 de gener, reflecteix totes les facetes de la vida de l'època mitjançant fotografies, documentals, mobles, joies, pintures i d'altres objectes.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.