directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 13:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Una estelada de llum il•lumina la Sagrada Família

L'ANC encén centenars d'espelmes de colors amb la Flama del Canigó com a símbol d'unitat i llibertat

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

(ACN).- Una gran estelada de llum encesa amb la Flama del Canigó ha il·luminat aquesta Nit de Sant Joan el temple de la Sagrada Família. L'acte, organitzat per la secció local de l'Assemblea Nacional Catalana per la Independència (ANC), ha volgut d'aquesta manera unir l'esperit de la flama que representa la festa d'encesa de Focs de Sant Joan al conjunt dels Països Catalans, amb el símbol de l'estelada, la independència i la llibertat. Ha estat a més, la única estelada amb espelmes de colors encesa a la ciutat de Barcelona en aquesta Revetlla de Sant Joan. El barri, ha commemorat també els 30 anys de la primera vegada que va arribar la Flama del Canigó a la Sagrada Família.

Comparteix
   


Etiquetes
L'encesa de l'estelada ha estat el punt culminant dels actes organitzats per la Coordinadora d'entitats de la Sagrada Família amb motiu de la revetlla de Sant Joan. Cap a les deu de la nit, membres de la secció local de l'ANC han encès un miler d'espelmes de colors a peu del carrer Marina, davant l'entrada principal del temple, amb el dibuix de la bandera independentista i aprofitant l'arribada en aquest punt de la Flama del Canigó.

"D'aquesta manera volem rebre la Flama del Canigó que és el símbol de la unitat de la llengua catalana al conjunt dels Països Catalans" ha explicat a l'ACN, Antoni Vinyas, coordinador de l'ANC-Sagrada Família, després de destacar que aquesta ha estat la primera estelada de llums de color que s'encén a la capital catalana. "Volem fusionar l'esperit de la flama amb la fortalesa que volem que tingui l'ANC per aconseguir la llibertat del poble català", ha afegit.

La Flama del Canigó ha arribat a l'entorn del temple de Gaudí cap a dos quarts de nou del vespre de la mà d'un jove associat a l'Agrupació Excursionista de Catalunya, procedent de la plaça Sant Jaume de Barcelona. La Flama ha estat rebuda per un grup de timbalers. Posteriorment, s'ha procedit a la lectura del manifest que l'acompanya, un mateix text que es llegeix a totes les rutes dels Països Catalans per on es distribueix la flama. S'ha encès un peveter a una de les entrades de la Sagrada Família i la tradicional foguera de Sant Joan, ubicada en aquesta ocasió a la intersecció entre els carrers Marina i Mallorca.

En la lectura del manifest de la Flama, enguany elaborat pel capellà, historiador i membre de l'Institut d'Estudis Catalans, Antoni Pladell i Font, s'han recordat els valors de catalanitat, unió i llibertat que aquesta representa, contra aquells que "volen dividir la unió d'un gran poble". El missatge ha recordat també, en aquesta defensa del poble català, les figures del poeta i l'escriptor Salvador Espriu i Vicent Andrés Estellés.

També s'ha destacat la proximitat amb el tercer centenari de 1714, "any en què un rancorós rei d'Espanya ens va prendre les llibertats i ens va vincular, com a colònia conquerida, al decadent carro del regne espanyol", ha llegit  Vinyas. I s'ha criticat que durant tot aquest temps l'estat espanyol continuï maltractant el poble català que "no perdona que vulguem continuar sentint-nos un poble lliure". Finalment, s'ha fet una crida al "seny, la decisió i la valentia" per seguir reivindicant el dret dels pobles a decidir el seu propi futur.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Jordi fletxa CATALUNYA
25 de juny de 2013, 08.50 h

#3 Quan ho reconeixerà el bàrcenas?això si...por españa!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
24 de juny de 2013, 21.39 h






Yo no, yo no defraudo. Tan solo robo algo de material de oficina en el "CENTRO", y la berdá, casi nada ... alguna grapadora pa coselme los calcitines cuando se pudreng, i eso sí, un montong de bolirgafros espesialmente asules, como mi camisa del yugo y las flechas...

Aunque ... si pudieraaaaa....






Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
24 de juny de 2013, 12.41 h




http://www.sport.es/es/noticias/barca/leo-messi-paga-diez-millones-hacienda-2434670


Messi reconoce que es un evasor fiscal y paga 10 millones a la Hacienda Publica para minimizar sus problemas.


Messi nos roba, eso si com humildad y seny.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
24 de juny de 2013, 10.06 h

¡ENDEVANT¡


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Catalonia: Europe's Next Country? fletxa ..................................
24 de juny de 2013, 06.06 h

http://www.youtube.com/watch?v=aB0t-OGgrrs&feature=plcp

En aquest video dos nois dels Estats Units participen a la multitudinària manifestació de la diada del 11 de setembre d'aquest 2012 i expliquen en anglès a tot el món què és Catalunya, que els catalans no som espanyols i volem la independència del nostre país.

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.