directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 07:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

L'exalcalde de Torroella de Montgrí reconeix que el 'Sí' guanyaria un referèndum vinculant d'independència

Per Joan Maragall, de la plataforma vinculada al PSC Progrés Municipal, qualifica les consultes del 25A com un 'èxit'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

L'exalcalde de Torroella de Montgrí, Joan Maragall, vinculat a la plataforma socialista Progrés Municipal, ha assegurat en una entrada al seu blog que si Catalunya celebrés un referèndum vinculant per la independència el resultat seria la victòria del 'Sí'. De la mateixa manera no considera suficient guanyar per poc marge sinó que seria oportú fer-ho 'de carrer' i per això confessa que 'encara és necessari fer molta feina', ha dit. Pel que fa a les consultes celebrades el passat 25 d'abril, Maragall les ha qualificat de ser tot un èxit, ja que 'cal tenir en compte els recursos amb que comptaven les plataformes que les han organitzat. L'exalcalde consider la independència com un moviment 'transversal' i que 'no està perdent força'.

arenys, consulta, 13-s, victòria, celebració

joan maragall, torroella, upm
Joan Maragall (UPM), exalcalde de Torroella de Montgrí © AG

Comparteix
   


Etiquetes

El qui va ser alcalde de Torroella de Montgrí per Unitat i Progrés Municipal (UPM-PM), Joan Maragall, ha fet una valoració al seu blog personal on qualifica les consultes del passat 25 d'abril de ser un 'èxit' de participació. Per aquest motiu creu que si Catalunya celebrés un referèndum vinculant per la independència el resultat seria la victòria del 'Sí' però remarca el fet que caldria 'guanyar de carrer'.

Maragall destaca la feina portada a terme per les plataformes i posa com a exemple la del seu municipi: 'Torroella de Montgrí, amb prop de 12000 habitants, va organitzar la consulta del 13D amb un pressupost de 1800 euros aportats de la butxaca dels voluntaris. El resultat va ser de 2050 vots pel sí, gairebé 600 vots més que la llista més votada a les últimes eleccions municipals i amb un percentatge de participació similar al de les últimes eleccions europees', ha dit.

En segon lloc Maragall creu que la participació de la immigració en el procés de les consultes '
depèn de si els ha arribat el missatge, de quina manera i d’on prové'. Per l'exalcalde hi ha un percentatge alt d’immigració que prové de països on no hi ha democràcia i 'per tant no han participat mai en processos electorals', assegura. De la mateixa manera no creu que la immigració dels anys 60 i 70 provinent del sud d'Espanya hagi participat en menor mesura de les consultes i apunta que 'en alguns municipis on teòricament es concentren més persones vingudes de l’Estat Espanyol situades a l’entorn de Barcelona registren una participació acceptable mentre que en algun municipi situat en un entorn més “rural” amb poca immigració espanyola la participació ha estat més baixa'.

Finalment Maragall considera que l'independentisme
és totalment 'transversal', ja que 'no depèn ni de l'estatus social, ni d’on es visqui, ni del lloc de naixement' de les persones. Amb tot, destaca la importància del teixit associatiu de cada municipi ja que aquests faciliten l'arribada del missatge i la participació dels veïns. Els resultats obtinguts a Girona són, al seu entendre, fruit de la bona organització de plataformes cíviques com Girona Decideix!, ja que 'al 25A i en les dues altres consultes s’han vist municipis grans que passaven del 20% i municipis petits amb percentatges del 10%', apunta l'exalcalde.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Quim. fletxa PPCC.
30 d'abril de 2010, 09.29 h

Almenys aquest home anima. no com el mas que només fa que posar pals a les rodes perquè Ciu està massa lligada a interessos empresarials i bancaries etc. amb gent que els ha fet i fan favor i que estan per l´estat espanyol, mes clar aigua. A més en un referèndum vinculant mai perdríem per què encara que sortís el no el pitjor que ens pot passar és que ens quedem com ara i amb la possibilitat de fer un altre referèndum sempre que ho volguéssim l´estat espanyols ens hauria de respecta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Albert fletxa Barcelona
30 d'abril de 2010, 01.55 h

Jo estic segur 100% que si ara mateix es fes un referèndum vinculant la opció independentista guanyaria segur, i a més de carrer. Per què us penseu que Espanya no vol fer-lo? Saben que perdran.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Josep fletxa Serra d'Almos
29 d'abril de 2010, 20.55 h

Si encara hem de fer "molta pedagogia" al Principat ja no et dic el que falta encara a la resta del PPCC. Començem per aquí. Quan siguem independents ja veureu com de seguida canvien les coses.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi fletxa Barcelona
29 d'abril de 2010, 17.46 h

No penso pas el mateix que aquest membre de Progrés Municipal. Intentant ser molt positiu, ara estariem davant d´un empat tècnic. Cal encara treballar més i millor per a construir una majoria popular a favor del dret d´autodeterminació dels Països Catalans i de la seva independència, no només d´un conjunt de comarques on ara crec que hi hauria empat tècnic i no com diu Joan maragall guanyaria el si...


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.