directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 03:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Viver Pi-Sunyer esgrimeix la DUI

Si l’Estat frena les demandes de Catalunya per la via del dret “se'n poden obrir d'altres en què el dret hi té poc a dir”, ha alertat el president del CATN

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

El president del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), Carles Viver Pi-Sunyer, ha presentat aquest dimecres l’informe sobre les fórmules legals per celebrar una consulta. Durant la seva intervenció, ha explicat que "hi ha molts arguments jurídics per defensar que hi ha quatre vies legals per fer la consulta, a més de la reforma constitucional, si hi ha voluntat política". Segons Pi-Sunyer  els problemes jurídics es poden superar si hi ha voluntat política i ha assenyalat que no és cert que la Constitució imposi un “criteri restrictiu a l'hora d'entendre els mecanismes de participació directa". En aquest sentit, el president del CATN ha alertat “Si l'ordenament jurídic no s'usa per canalitzar les reivindicacions polítiques, sinó per frenar-les, se'n poden obrir d'altres en què el dret hi té poc a dir”.

Comparteix
   


Etiquetes
Les quatre vies més la reforma de la Constitució
 
Carles Viver Pi-Sunyer, ha presentat aquest dimecres a la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament l’informe que va presentar al febrer a l’Institut d’estudis autonòmics. La primera de les quatre exposades pel president del CATN és la de l'article 92 de la Constitució, que fa referència als referèndums, que implicaria que l'Estat convoqués un referèndum a Catalunya perquè els seus ciutadans decidissin el seu futur. La segona via es la de l'article 150.2 de la Constitució que planteja demanar al govern espanyol la transferència de la capacitat de convocar referèndums. La tercera via és la de la llei 4/2010 de consultes per via de referèndums. I la quarta via és la llei de consultes per via no referendària que s’està tramitant el Parlament. També ha apuntat a la reforma constitucional com a possible opció, ja sigui per la via ràpida,  reformant  l'article 92, que es podria fer "en un cap de setmana", o modificant tot el text per la via lenta.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
27 de juny de 2013, 09.34 h

No sere jo qui conbtradigui les declaracions de Carles Viver, pero si voldria aclarir la seva afirmació: "Si l'ordenament juridic no s'usa per canalitzar les reivindicacions polítiques, sinó per frenar-les, se'n poden obrir d'altres en què EL DRET HI TE POC A DIR". Discrepo en aquest últim punt. Precissament és en base al DRET, on les nostres vindicacions hi tenen cabuda. Des dels temps de l'Abad Oliva queda clar que "La llei no és el DRET sino -en tot cas- una assenyada expressió del ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
26 de juny de 2013, 17.28 h

Totes les segregacions que s'han produit al mon son saltant-se a la torera la constitució del pais colonitzador, o sigui, el que té l'exercit; a ademés, aqui la consitució franquista que patim, feta per franquistes, es clarament Los Principios Fundamentales del Movimiento que el Rey actual va jurar i que el van fer princep de la monarquia franquista, que va fundar Francisquito Franco


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pepo fletxa Terrassa
26 de juny de 2013, 17.17 h

Algú ha escoltat les declaracions d´Eugeni Gay Montalvo? Aquest va ser el substitut d´en Carles Viver i Pi-Sunyer al Tribunal Constitucional per part de CiU.
Interesseu-vos pels dos i veureu com s´hi aprecien clarament les dues ànimes de CiU. En Viver Pi-Sunyer persona de mentalitat força oberta i generosa, En Gay Montalvo magistrat obedient amb les normes jurídiques que no ens permeten assolir la democràcia plena.
En Viver Pi-Sunyer, aconsella engegar totes les vies possibles alhora, p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
26 de juny de 2013, 14.11 h

Ja em fet el 80% i només ens queda el 20% del camí, i la paret assoleix la verticalitat! Serà mes fàcil de pujar car cada vegada en som mes que empenyem Catalunya cap la llibertat!

Visca la llibertat!
Visca Catalunya estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 26   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.