directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Empassar-se els Borbons per la força

Sis dels manifestants contra la presència del Borbó a Girona han estat ferits per la BIRMO, la pancarta “Felip, per què tornes? T'has deixat la cartera” ha quedat aniquilada

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

 (ACN).- La concentració antimonàrquica contra la presència del príncep d'Astúries a Girona ha acabat amb sis manifestants ferits entre els quals hi ha el portaveu de la CUP a Girona, Jordi Navarro, que han rebut cops de porra dels agents quan han intentat accedir a l'Auditori, on Felip de Borbó inaugurava el quart Fòrum Impulsa. "Volíem manifestar el nostre rebuig a la presència de Felip de Borbó amb una actitud democràtica i ens ho han impedit amb l'ús de la força", es lamentava el portaveu de la CUP a Girona, Jordi Navarro, poc després d'acabar la protesta. La formació considera que el dispositiu de seguretat ha estat "excessiu" i ha anunciat que pensa denunciar les lesions per la via judicial.

 

Agents de la Brigada Mòbil han colpejat els manifestants amb les porres per fer-los anar enrere
La manifestació ha començat a les vuit del vespre des de la plaça Miquel de Palol, a prop de l'Auditori de Girona. En arribar a la rotonda de davant el Palau de Fires, però, les quaranta persones que hi caminaven aplegades amb pancartes on es podia llegir 'Felip, per què tornes? T'has deixat la cartera' s'han topat amb el cordó policial dels Mossos d'Esquadra que els han impedit el pas. Hi ha hagut empentes i tensió, sobretot a partir del moment en què els agents de la Brigada Mòbil han colpejat els manifestants amb les porres per fer-los anar enrere. Els cops han provocat varis contusionats, entre els quals hi havia el portaveu de la CUP i dos membres més i quatre persones de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. Tots ells han anat a un CAP per rebre atenció mèdica. La pancarta que encapçalava la manifestació també ha quedat destrossada.


"No és casual" que el príncep Felip visiti dues vegades en un mes la ciutat

Entre els manifestants, hi havia la diputada de la CUP Isabel Vallet que ha assenyalat que "no és casual" que el príncep Felip visiti dues vegades en un mes la ciutat, en el que consideren una estratègia d"espanyolització recentralitzadora" per part d'una institució "decrèpita" i "non grata" com és la monarquia. També ha lamentat que el Govern "faci declaracions patriòtiques per després posar els interessos en aquesta institució" i ha denunciat que el conseller Ramon Espadaler "protegeixi les oïdes de la monarquia abans que la ciutadania de Girona". La formació també ha criticat que s'hagi destinat un desplegament que han valorat com a "desproporcionat" en un context de crisi i de retallades.

En contra d'una monarquia borbònica corrupta i depravada

Durant la protesta, han expressat explícitament el seu rebuig a la monarquia. "No ens hem de deixar intimidar perquè estem lluitant per unes idees, en contra d'una monarquia borbònica corrupta i depravada que no fa res més que aprofitar-se del poble", ha assenyalat el regidor de la CUP Jordi Navarro, que ja ha advertit que pensen continuar amb aquesta lluita "amb més força que mai" i exercint el seu dret a la llibertat d'expressió i manifestació.

La CUP no ha estat convidada al Fòrum

Aquest any la CUP no ha rebut la invitació per assistir al IV Fòrum Impulsa que s'ha inaugurat avui tot i ser càrrecs electes, un get que han valorat com a "antidemocràtica". "L'any passat sí i vam entrar amb moltes traves per lliurar una carta a Felip de Borbó i demanar-li que no vingués més a Girona". Amb tot, consideren que aquest esdeveniment és un acte "de glamur" que "no resol el context de crisi actual" i que calen altres mesures.

La tercera manifestació antimonàrquica en un mes

Aquesta és la segona visita que el príncep Felip fa a Girona aquest mes. A principis de juny ho va fer per assistir al primer congrés biennal de Seguretat Jurídica i Democràcia a Llatinoamèrica, organitzat per la UdG, que també es va fer a l'Auditori de Girona. Representants de la CUP i d'altres col·lectius com ara Arran Gironès van convocar dues concentracions en contra de la presència del monarca i el que consideraven les "elits" polítiques i econòmiques.

La primera es va fer al migdia i no hi va haver incidents, però la segona, que va aplegar unes seixanta persones a les vuit del vespre, va acabar amb dos manifestants ferits. La concentració havia començat a la plaça del Vi de la ciutat per després anar fins a l'Auditori on els esperava una forta presència policial. Allà, dos joves van superar unes tanques de seguretat dels Mossos d'Esquadra i els agents van intervenir. El resultat va ser un jove ferit amb un trau a l'ull després de rebre un cop de porra i un altre amb una contusió al cap. Tots dos van dir que ho denunciarien per la via penal i la CUP va expressar el seu suport i que es plantejava portar els fets al ple municipal.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Isabel fletxa Santa Eulàlia
29 de juny de 2013, 09.14 h

Està clar que amb manifestacions sempre sortirem golpejats, i encara que se que aixo es gaire bé imposible de fer....que os semble si quan aquest "xicotet" o qualsevil dels borbóns trepitges terra catalana, no es trobés ningú pels carrers, que s'els hi fes un vuit total??, la policía no tindríe feina i ells a ningú que saludar ni fer la pantomima.
Ja se que aixó es molt difícil de fer, per que et vull la sang nomes de saber que campen a la seva bola, imposan-nos la seva presencia, pe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
28 de juny de 2013, 12.49 h

Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamos por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,que quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su f... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
B.Ofetada fletxa ((*(( P.P.C.C. ))*))
28 de juny de 2013, 06.27 h




#4 Reconec que tens una virtut, ARAGOMERDA: la constància. Saps mantenir-te CONSTANTMENT en el més espantós dels RIDÍCULS, com bon franquista semianalfabet que ets.

Segueix així, neng.



Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
27 de juny de 2013, 15.14 h



http://www.invertia.com/noticias/confianza-economica-eurozona-sube-junio-espana-cabeza-2877961.htm



http://www.invertia.com/noticias/morir-exito-tesoro-queda-junio-objetivo-anual-2877856.htm


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
27 de juny de 2013, 13.32 h

#2 A Catalunya volem decidir: Visca la República Catalana !

JA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ramon fletxa L'Estartit
27 de juny de 2013, 11.30 h

Exactament igual passava amb el Franco, de grats records per a tota aquesta tropa de monàrquics i peperos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1

Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.