directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 23:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ridao reclama a la societat civil i als partits polítics que segueixin fent pinya pel sistema de finançament

Cal blindar-lo perquè sigui independent d'altres majories al Congrés

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El portaveu d’Esquerra al Parlament i cap de llista al Congrés, Joan Ridao, ha afirmat que “la unitat en la reivindicació d'una inversió justa de l’Estat a Catalunya ha donat els seus fruits amb l’acord entre governs que garanteix aquest mínim contemplat en l’Estatut. Ara el que cal és, mitjançant una addicional a la Llei de Pressupostos de l’Estat, blindar-lo perquè es compleixi en els propers set anys, independentment de les majories parlamentàries que sorgeixen de les properes eleccions espanyoles”.
joan ridao
Comparteix
   


Etiquetes
etiqueta ciu
En aquest sentit, Ridao ha elogiat “la unitat en la reivindicació de partits polítics i societat civil i la negociació bilateral entre el Govern de Catalunya i el Govern d ’Espanya han fet possible un bon acord que ara caldrà garantir que es compleixi. Aquesta unitat s’ha de mantenir a partir d’ara per la negociació del sistema de finançament que haurà d’estar en vigor l’agost de 2008, tal i com marca l’Estatut”.

Per Ridao, “Esquerra treballarà perquè el sistema de finançament posi les bases per a superar el dèficit fiscal que Catalunya segueix patint en la relació entre el que paga a l’Estat i el que en rep d’ell. Diversos estudis d’experts situen aquest dèficit fiscal en més de 19.000 milions d ’euros l’any, el que suposa que cada persona catalana perd uns 3.000 euros anuals pel fet de pertànyer a Espanya i això impedeix que els ciutadans de Catalunya puguin viure amb el benestar i la inversió pública que correspondria al seu esforç”.

Ridao ha avançat que en les pròximes setmanes continuarà la ronda de contactes amb els principals agents socials, patronal i societat civil per escoltar les seves propostes a incorporar en la negociació final dels Pressupostos Generals de l’Estat que comença a tramitar-se al Congrés dels Diputats.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.