directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 17:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El ple d'Inca aprova per unanimitat la primera moció de la plataforma Avançam

Insta el Govern balear a desenvolupar una llei de consultes populars

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Aquest divendres al matí el ple de l'Ajuntament d'Inca ha aprovat per unanimitat la primera moció (pdf) que la plataforma de càrrecs locals pel dret a decidir, Avançam, presenta a les Illes. La moció, presentada públicament el 21 d'abril, demana que el ple dels ajuntaments reconegui el dret a decidir, insti a l'elaboració d'una llei que reguli les consultes populars i es comprometi a col·laborar institucionalment amb les iniciatives locals que pretenguin la celebració de referèndums. Andreu Caballero, impulsor d'Avançam i regidor del Bloc per Inca, ha estat el primer del centenar de regidors adherits en presentar la moció que ha tirat endavant -amb algunes modificacions- tot i la majoria popular al consistori.
avançam, càrrecs electes locals, dret a decidir
Comparteix
   


Documents relacionats

Etiquetes
El text que debatran els ajuntaments illencs sosté que davant la desmotivació política, l’allunyament dels ciutadans dels afers públics i la baixa participació electoral, convidar els ciutadans a decidir per si mateixos qüestions de transcendència pública, sobretot si també se’ls reconeix el dret a promoure les consultes, pot servir de revulsiu i d’aprofundiment democràtic.

A més, Caballero recorda que el nou Estatut atorga competències per al desplegament d'una llei de consultes populars i que, de fet, el Parlament ja va aprovar per unanimitat una proposició no de llei que instava el Govern a elaborar-la. Tot i això encara no s'ha posat fil a l'agulla i l'objectiu principal de les mocions municipals que impulsa la plataforma és que es desenvolupi una regulació dels referèndums per al conjunt de les Illes Balears i d’abast illenc, de la mateixa manera que sí que s'ha regulat la consulta popular municipal.

L'objectiu principal d'Avançam és aconseguir la regulació de les consultes a nivell insular i de les Illes Balears ja que, sense menystenir les consultes de caràcter local, destaquen la importància de celebrar un referèndum per illes o al conjunt de les balears. Per ara no tenen constància de cap iniciativa per celebrar una consulta sobre la independència de Catalunya seguint les diverses onades del Principat però la moció també contempla que el consistori col·laborarà amb les entitats que promoguin consultes per deixar clar el missatge de suport a qui vulgui tirar-ho endavant.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Àngel fletxa Cerdanyola del Vallès. Països Catalans.
30 d'abril de 2010, 11.42 h

això ja no ho aturarà ningú, hem patit molt però estem fent història, i ens en sortirem amb la nostra. Visca La llibertat !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim. fletxa PPCC.
30 d'abril de 2010, 08.46 h

ENDAVANT ILLENCS, que no us parini feu la consulta amb de totes maneres. VISCA LES ILLES I VISCA CATALUNYA LLIURES!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.