directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 02:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Joan B. Culla, directe a la nafra del PSC

Com ha acabat el PSC de bracet de la gran patronal i arrenglerada amb el que representa Rajoy, Wert, i Aznar, i amb l'espanyolisme cada cop més dretà de Ciutadans?

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

En un article al diari ARA, JB.Culla posa en evidència la profunda contradicció ideològica d’un PSC en caiguda lliure i desmunta una de les fal·làcies en que aquest partit ha basat el seu procedir en la història recent; que el nacionalisme català era intrínsecament dretà i estava lligat a les classes conservadores i a l'ordre establert. Culla fa la gran pregunta: “¿On li sembla a la cúpula socialista que hi havia dimecres en el Pacte Nacional Pel Dret a Decidir més dretans, més càrrega conservadora, més defensa dels interessos de les grans fortunes: entre els que validaren el Pacte (CiU, ERC, ICV-EUiA, CUP, UGT, CCOO, USOC, Confederació d'Associacions Veïnals...) o entre els que s'hi van oposar (PP, C's, Foment i PSC)?”.

Comparteix
   


Etiquetes
PSC, un esquema reduccionista amb alts i baixos
 
Culla explica que al llarg dels anys 60 del segle passat i més tard, durant els anys 80, va fer forat la tesi dels socialistes catalans que identificava nacionalisme amb la dreta i la burgesia, i que va portar a “associar les reivindicacions nacionals catalanes amb la reacció antimoderna, amb el ruralisme, amb el carlisme, amb la dreta més arnada i caciquista”, i que més endavant, amb Maragall i Montilla presidents, els socialstes  “van decantar el Partit dels Socialistes cap a posicions més toves i conciliadores amb l'agenda nacionalista”. Malgrat això aquest discurs va reviscolar després de la derrota electoral del 2010.
 
Un artefacte ideològic que  ha acabat esclatant als nassos del PSC
 
 Diu Culla que en el moment que el dret a decidir s’ha situat en el centre del debat polític, i amb la nova majoria parlamentària CiU-ERC, “la nova direcció del PSC va quedar descol·locada” i que el joc nini –ni independentista ni unionista-, i l’aposta pel federalisme del PSC, que cada dia que passa es veu més “inversemblant” i “il·lusòri”, ha acabat amb una foto històrica: “la dels autoexclosos o absents voluntaris” amb en Pere Navarro, Alícia Sánchez Camacho, Albert Rivera i Joaquim Gay de Montellà de bracet.  
 
Te'n recordes, Pepe?- sota l'eslògan "Si tu no hi vas, ells tornen"
 
Culla fa referència a l’eslògan ideat per Pepe Zaragoza i es demana com pot ser que “el principal partit de l'esquerra catalana des del 1977” vagi de bracet de la gran patronal que és Foment del Treball i s’arregli amb el que representa Rajoy, i Wert, i Aznar, i amb l'espanyolisme cada cop més dretà de Ciutadans.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6

Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Pepo fletxa Terrassa
1 de juliol de 2013, 18.33 h

En Culla és certament una persona moltes vegades "feridora", però normalment l´encerta i aquesta vegada també ha fet diana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Catalonia: Europe's Next Country? fletxa internacionalitzem-ho
1 de juliol de 2013, 16.38 h

http://www.youtube.com/watch?v=aB0t-OGgrrs&feature=plcp

En aquest video dos nois dels Estats Units participen a la multitudinària manifestació de la diada del 11 de setembre d'aquest 2012 i expliquen en anglès a tot el món què és Catalunya, que els catalans no som espanyols i volem la independència del nostre país.

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
1 de juliol de 2013, 12.47 h

Totalment d'acord. En la mateixa línia un article molt interessant de l'Hèctor López Bofill (Socialisme franquista), que va provocar molta gratera a destacats membres del PSC-PSOE:
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/651539-socialisme-franquista.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
1 de juliol de 2013, 11.58 h



Veig que no m’han tallat del tot l’accés a Directe!cat, però aquest matí,abans d'anar a mar, he probat durant 52 MINUTS sense aconseguir entrar-hi, cosa no gaire lògica a les 7 del matí. Per exemple, a Viquipèdia hi he entrat en 2 segons. Ara mateix he hagut de provar quatre vegades, a les tres primeres em surtia la finestra de "connexió fallida" ...

Una cosa així dubto que la faci un hacker, no ho sé de segur, però estic convençut que cal disposar d’un programa potent com e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
1 de juliol de 2013, 10.06 h

L'espanyolisme nomes es nazisme, nazional-socialisme, Falange y Jons, que es a on ha estat sempre el PSC, des de sempre; el PSC al temps del Franco tots eren falangistes, oi Juanito Reventós, el forrat pel francisquisto franco?


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.