directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 08:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Artur Mas: 'Si vota el 50-55% del cens, guanya el Sí'

'Si la participació passa del 55%, guanya el No', revela el líder de Convergència basant-se en estudis interns de la formació sobre un hipotètic referèndum vinculant d'independència

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El llibre que ha escrit la periodista Pilar Rahola sobre la vida i obra d'Artur Mas, La màscara del rei Artur (La Magrana), revela tot un seguit de dades més o menys ocultes al gran públic sobre la percepció de la independència de Catalunya que tenen tant Artur Mas com Convergència en general. La dicotomia Catalunya-Espanya, tants cops esquivada per Jordi Pujol, és abordada amb menys complexos per l'actual equip dirigent de CDC. Rahola narra com Mas, en el transcurs d'una xerrada amb membres de la JNC, exposa quin seria el resultat d'un hipotètic referèndum vinculant: 'Les dades són clares: si vota fins al 50-55% del cens guanya el SÍ. Si la participació passa del 55%, guanya el NO.'
Artur Mas, Casa Gran del Catalanisme, míting
Comparteix
   


Etiquetes
Mas ja havia donat a conèixer parcialment aquestes dades el desembre de l'any passat, quan es va fer pública una enquesta de la UOC que revelava que el resultat d'un referèndum vinculant seria majoritàriament afirmatiu.

Llavors, Mas digué que en el cas hipotètic que es convoqués el referèndum, el només guanyaria si la participació fos baixa: 'El que nosaltres hem detectat és que amb nivells de participació no gaire alts podria guanyar el , però a mesura que creixés la participació s'aniria inclinant cap al No.'

Aquestes enquestes, segons que expliquen diversos dirigents de la federació contactats per directe!cat, permeten a Convergència de prendre el pols ciutadà constantment i conèixer-ne l'evolució temporal. 'Com a partit majoritari del catalanisme, tenim l'obligació de conèixer què pensa la ciutadania sobre aquest tema, que tard o d'hora haurem d'afrontar', s'assegura des del partit.

'Cada vegada sóc més Macià'
En el llibre, Artur Mas, interrogat sobre els seus sentiments envers l'Estat espanyol, afirma: 'Fa uns anys, jo tenia més esperit Cambó que Macià. Més esperit Cambó i Prat de la Riba junts, perquè Cambó és la regeneració d'Espanya i Prat de la Riba és l'obra de govern de Catalunya.' Rahola li pregunta: 'I ara ets a l'adéu Espanya?' Mas respon: 'No sóc a l'adéu Espanya perquè és molt difícil que un president de la Generalitat ho plantegi així.'

I la conversa prossegueix:

'PR: Però ja no hi creus gaire...
AM: M'he anat decebent de manera progressiva i creixent.
PR: Allò que els teus enemics dirien que et vas radicalitzant...
AM: Jo en dic decepció. Una decepció que he viscut en carn pròpia, no m'ho ha explicat ningú. Pensa que dels últims 20-25 anys, jo n'he viscut sis o set a primera fila. I he anat veient que tot això no té solució des del punt de vista de la nostra seducció sobre ells.
PR: Perdem energies en un terreny estèril...
AM: O les hem invertides en una època en què, segurament, no hi havia altre remei. Però això ja no té futur. És a dir, el futur d'això jo no el veig. Bé, el veig en la línia que, si no hi ha més remei, el futur el compartirem, i no passa res, tampoc. Passar sí que passa..., però qui dia pasas any empeny, i no sé què ens trobarem. Però des d'un punt de vista meu, personal, de projecte, d'ideari... sóc cada vegada menys Cambó. Continuo sent, però, molt Prat de la Riba, perquè crec en l'obra de govern. I, modestament, crec que aquesta és la gran aportació que puc fer, contribuir a una gran obra de govern.
PR: T'has quedat, doncs, només amb Prat de la Riba?
AM: Amb Prat de la Riba i Pujol.
PR: Però ja no ets Cambó.
AM: Cada vegada sóc més Macià...'

Mas ja ha dit en força ocasions que hagués votat afirmativament a la consulta sobre la independència celebrada a Arenys de Munt, i la setmana passada digué que 'òbviament' que ho farà quan se celebri a Barcelona.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
pasbort fletxa Vila-real
1 de maig de 2010, 12.05 h

Una cosa és segura i es veu.....que els INDEPENDENTISTES esteu BE así mateix, i amb raó, veieu que SI (es que no hi ha altra....) GUANYAREM PERQUE VOLEM GUANYAR TOTS fora com diria el Grarcia...(encara es viu?) CHUPOPTEROS!!! és que en un gest Cenzill ajudes a TOT QUISQUI (fora està dels BOTIFLERS etc.) és que si fos tant fàcil poder-los ajudar ECONOMICAMENT ens podriem NEGAR? JO VULLC LLUITAR PER TOTES LES PERSONES DE BONA VOLUNTAT i....en sou molts EH?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
L'HORA DE RCAT fletxa Barcelona
30 d'abril de 2010, 22.40 h

#21 Bona part del que dius seria vàlid en un estat normal com ara Canadà o fins i tot el Regne Unit. Però a España rotundament NO. la força de l'Estat només la podem contrarestar amb una victòria qualificada de 2/3 o al menys 3/5. Mai no permetran, ni tindrem recolçament internacional amb una hipotètica victòria -que insisteixo està encara força lluny- del 51%. Al Quebec i mira de quin país tan civilitzat et parlo el partit que aglutina l'independentisme ja ha dit que no torna a fer... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
lucas fletxa Barcelona
30 d'abril de 2010, 22.33 h

Doncs a veure si es posa a treballar una mica per defensar la dignitat de Catalunya.
Avui han publicat les estadístiques sobre l'ATUR, curiosament, les 2 comunitats autònomes amb menys atur, malgrat el seu teixit industrial, són Euskadi i Navarra, les dues comunitats amb concert econòmic.
Per cert, he sentit a dir que els propis polítics catalans de finals dels 70 i principis dels 80 van rebutjar que Catalunya tingués concert econòmic. Algú m'ho pot confirmar?
Vinga ja... tots a treballa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21 Sílvia Martínez
30 d'abril de 2010, 22.19 h

#20 Els estudis secrets són més de fiar que els de la UOC?
Es poden contrastar i fer-ne lectures amb criteri?
Per altra banda, per què veus tant problemàtic un no?
I, no creus possible que obliguem partits i poder espanyol a fer campanya ben informada i sense intimidació? No aprenem res i sempre ho hem d'aguantar?
I, de debò no valores com a treball necessari en el creixement de l'independentisme el fet de tenir poder i governar? O és que forma part del guió de culpar a ERC del que va ma... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
L'HORA DE RCAT fletxa Barcelona
30 d'abril de 2010, 22.03 h

Les dades d'en Mas malhauradament són correctes. La UOC no té cap credibilitat en les seves consultes. Si hi hagués un referéndum vinculant amb els partits mullant-se pel SÍ i pel No, amb els missatges intimidatoris des de Madrid i amb bona part dels mitjans en contra, la participació sobrepassaria el 80%. I amb aquests nivells de participació el vot español de PSC i PP, i una part de CIU, guanyaria clarament el NO. Aquesta és la puta realitat. I fer volar coloms i il.lusionar a la gent... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
euro fletxa QUE LA PRUDÈNCIA NO ENS FACI TRAIDORS
30 d'abril de 2010, 18.51 h

Sr. Mas, a part del numeret de enviar a la españa castellana de psoe i pp, un escrit dient que esteu molt enfadats, que penseu fer quan la sentència del TC, esborri l'estatutet del mapa ??? Segons diu el diari el pais, ja tenen redactada 3 ponències, la qual mes restrictiva, i estarà llesta i es votarà d'aqui a pocs dies. Quin es el plà B de ciu ??? Per cert a madrizzz encara s'estan pixan de riure amb el paper mullat que li heu enviat, encara que sigui votat pel Parlament de Catalunya. Co... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18 Sílvia Martínez
30 d'abril de 2010, 17.33 h

Estaria bé que els qui no volen la independència reclamin a Mas per no permetre'ls d'expressar-se, si, a més, oh! guanyarien..., com estudis semiocults així ho preveuen...... Tot i que ho haurien de reclamar en un element més bàsic: el de la garantia del dret i el respecte polític, el del respecte a la consciència i l'enteniment del ciutadà. Però ja veiem que pocs dels contraris respecten ni això tant mínim, i s'hi abonen als contes de por tradicionals i altres trampes.
Fixem-nos en ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
30 d'abril de 2010, 15.38 h

#16 Tens Rao, i TOTES TOTES les enquestes prediuen el contrari. Hi ha molts indecisos, pero el NO es completament minoritari. De fet alguns estudis preveuen que en cas que tots els indecisos votessin NO (que no passa mai) encara guanyaria la independencia. Mas, no t'amaguis darrere unes dades que ni tan sols existeixen, covard.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Roger fletxa barcelona
30 d'abril de 2010, 14.49 h

Dades totalment falses... si feu una mica de comptes veureu com no pot ser això.... El que diu en Mas és que tota la gent que no ha votat a les consultes, ABSOLUTAMENT TOTES, votarien que no!!!! Això és totalment fals!!!! Quantes persones creuen en que Catalunya funcionaria millor sense Espanya?? Quanta gent sent la llibertat com la millor opció sense dir-se que és independentista???? Moltíssima, i això els polítics ho saben perfectament... Tenen la por instal·lada al cos.

VISCA CATA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Francesc fletxa Lloret de Mar
30 d'abril de 2010, 14.45 h

En Mas no m´agradat mai i ara encara menys.
El problema es que tenim el que votem.
Ni Mas ni Montilla ni Puigcercos ara toca Carretero.

VISCA CATALUNYA LLIURE

Si donem una oportunitat a Rcat i ens equivoquem no ens anira pitjor que amb CiU, ni ERC ni PSC ni PP ni ICV. Donem-nos tots plegats una oportunitat. Donem-nos tots plegats 4 anys. Si no va be d´aqui 4 anys podem votar algu altre.

INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.