directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Les joventuts del PSC pressionen Navarro i s’apunten al dret a decidir

Els joves de CDC, Unió, ERC, PSC, ICV i EUiA signen un manifest conjunt en favor del dret a decidir

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

El “Manifest pel Dret a Decidir” que demana "impulsar i defensar la convocatòria d'un referèndum per tal que Catalunya pugui decidir el seu futur democràticament i de forma vinculant", ha estat elaborat conjuntament per la Joventut Nacionalista de Catalunya, la Unió de Joves, les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya, la Joventut Socialista de Catalunya, els Joves d’Esquerra Verda i Alternativa Jove. L’adhesió al manifest per part de les joventuts socialistes s’ha fet pública a pocs dies de la reunió que ha de marcar el model d'Estat del socialisme espanyol, el líder del PSC ha volgut reclamar per ell un paper clau contra l'independentisme. "Us garanteixo que Rubalcaba i jo aconseguirem que Catalunya i el conjunt d'Espanya no trenquin", ha sentenciart Navarro, a l’espera de la derrota del federalisme del PSC, que tot apunta serà aquest dissabte.

Comparteix
   

PPC i C’s queden fora de l’acord, Arran podria suscrire’l
 
L’acte tindrà lloc davant de la façana principal del Parlament de Catalunya, i consistirà en la lectura del manifest, seguida de les declaracions dels portaveus de les joventuts respectives. Per part de la JNC, hi intervindrà la Marta Pascal, Presidenta de la JNC; d'Unió de Joves el seu president, Roger Montañola; en representació les JERC el seu portaveu nacional, Gerard Gómez del Moral; el primer secretari de la JSC, Javier López; els co-coordinadors Nacionals de Joves d'Esquerra Verda, Pau Planelles i Anna Rovira; i l'Enric Aragonès, Coordinador Nacional d'Alternativa Jove.

El contingut del manifest

El document que han signat i que es presentarà dijous, al qual ha tingut accés l'ACN, recorda com de "traumàtic" ha estat el procés de reforma de l'Estatut i el fracàs que ha suposat en no haver "assolit els objectius pels quals va ser proposat". Els joves creuen també que això, i la conseqüent sentència del TC, "han tingut com a resposta multitudinàries manifestacions, com la del deu de juliol de 2010 i l'Onze de Setembre de 2012", i asseguren que per això "és necessari que Catalunya pugui exercir el dret a decidir el seu futur democràticament".

De la mateixa manera, el manifest constata també que durant els darrers anys "ha anat creixent la desafecció entre el jovent amb les institucions polítiques, fruit de debats allunyats de la realitat del jovent; de certa opacitat i sensació d'impunitat amb la qual molts polítics han actuat; i per l'esgotament d'un model polític basat exclusivament en votar un cop cada quatre anys per tal de poder fer escoltar la nostra veu".

Davant aquesta situació, les organitzacions juvenils asseguren que amb aquest document "fem un pas endavant per tal d'incentivar un procés d'aprofundiment democràtic que, des d'una vocació transformadora, ha de permetre superar el marc que enfosqueix la nostra capacitat d'incidir en política". I és per això que presenten el manifest amb el que pretenen "mpulsar i defensar la convocatòria d'un referèndum per tal que Catalunya pugui exercir el dret a decidir el seu futur democràticament i de forma vinculant".

El text demana també "defensar el dret democràtic dels catalans a poder escollir, mitjançant una pregunta clara, una resposta clara i una majoria clara el futur polític del seu país" i "promoure la participació del moviment associatiu juvenil en el procés de presa de decisions col·lectiva". Per últim, el document compromet als signants a "treballar per garantir la participació dels i les joves també entre 16 i 18 anys com a presents que som de l'activitat política i equiparant-nos en drets i deures als majors d'edat".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
tina fletxa Terrassa
4 de juliol de 2013, 19.12 h

Això també m'agradaria saber-ho. Aquests personatges sinistres de la CUP són això "fantasmes" .Quan hi han de ser, no els trobes mai.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
PereelDigne fletxa Granollers
3 de juliol de 2013, 11.12 h

I els d'Arran, les joventuts de la CUP, on eren?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
2 de juliol de 2013, 17.28 h

#6 Aquí no hi ha censura política com feu els espanyols, però cal ser una mica curt per no veure que a tothom li molesta que en un article sobre el PSC surtis tu amb el ciri trencat d'un concurs de bellesa com fas a
#2
no ho veus que no és de persona normal, això?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Jordi fletxa CATALUNYA
2 de juliol de 2013, 16.28 h

#6 De qui dius que no tens collons de dir el nom,mort de gana?vols fer una cosa útil?fes oposicions a adob orgànic,mort de gana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Jordi fletxa CATALUNYA
2 de juliol de 2013, 16.27 h

#4 No t'han dit mai que si et neteges l'anus vocalitzes millor,mort de gana?


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jordi fletxa CATALUNYA
2 de juliol de 2013, 16.26 h

#2 M'estranya que una poligonera amb poca roba et motivi,mort de gana,jo creia que els encotillats armariats t'anaven més,o com a mínim et mantenien,pel demés tot igual,tu de merda fins la coroneta i Catalunya seguint avançant,mort de gana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
2 de juliol de 2013, 15.14 h

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dgll7IYjYlc

Vídeo on surt Guardiola explicant el procés d'independència als alemanys

INTERNACIONALITZEM i difonguem vídeos com aquests.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
D. fletxa Sabadell
2 de juliol de 2013, 12.44 h

#4 Que tu diguis que calli és com si un nen petit idiota em demanes cent euros. Calla tu, que fas el ridícul profetitzant collonades i pretenent molestar amb les teves estùpides zetes o parlant de concursos de bellesa en un article sobre el PSC. Lo teu és de frenopàtic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
2 de juliol de 2013, 12.21 h

Jorgito, tu que tienes "cercania" con el ASALTAPISCINAS, ¿por que no os gastais un poco del dinero de las subvenciones y poneis algun tipo de censura previa a los comentarios?. Tu mismo, por el mismo miserable sueldo que cobras, podrias hacer de comisario politico y asi evitarias los comentarios NO AFINES AL REGIMEN NAZIonalista que APARENTEMENTE tanto os molestan y yo podria hacer cosas mas utiles aunque menos divertidas que reirme en vuestra cara.

¿No sera que las visitas a ese panfleto... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 38
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Pepo fletxa Terrassa
2 de juliol de 2013, 12.19 h

La majoria que configura aquest document de les joventuts dels partits, és exactament la que dibuixa el propi Parlament, si no fos per 10 de les poltrones sociates que veuen com s´els mou la terra sota els peus.
La veritat és que el psc-PSOE va camí de l´auto-desintegració i en són conscients aquells que la provoquen, però esperen la taula de salvació de la Federación Catalana del PSOE que vindrà a rescatar-los de la plaga bíblica de la independència i la democràcia participativa,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 28   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.