directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La Generalitat implanta informació per megafonia a 70 estacions més de Rodalies

També s'han instal·lat teleindicadors amb informació dels propers combois i les vies

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Fins ara, els sistema d'informació per megafonia era un servei estrany en la majoria d'estacions de Rodalies de Barcelona: només 9 en tenien. Ara, ja en són 79. Això suposa que aquest servei, bàsic per saber quins trens arribaran a quina andana, ja és present a un 73% de les estacions d'aquesta xarxa de transport públic, que la Generalitat gestiona des de principis d'any. El pla de millora de les Rodalies catalanes d'ençà que van ser transferides a la Generalitat també ha incorporat un altre element informatiu: es tracta dels teleindicadors, és a dir, aquelles pantalles que indiquen a quina hora sortiran els propers combois i per quina via passaran. Aquest servei funciona en 19 estacions més des d'ara, que se sumen a les 9 que ja en tenien.
rodalies renfe
Comparteix
   


Etiquetes
Les estacions en les que s'han instal·lat teleindicadors, tant als vestíbuls com a les andanes, són generalment estacions que fan de capçalera d'alguna línia o que tenen més de dues vies. En aquestes instal·lacions, molts passatgers han de fer transbord, i per tant el nou servei intenta facilitar la orientació dels usuaris.

Fins ara, molts d'aquests panells informatius estaven instal·lats, però no funcionaven. Només ho feien a les parades de Rodalies que hi ha a la ciutat de Barcelona, així com a Terrassa Est. Ara també en tindran Arenys de Mar, Blanes, Calella, Mataró, l'aeroport, Granollers Centre, Vilanova i la Geltrú, La Garriga, Canovelles, Vic, Vilafranca, El Prat, Martorell, Cerdanyola, Maçanet, Sant Vicenç de Calders, Montcada Bifurcació, L'Hospitalet i Molins de Rei.

El conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, ha presentat aquestes noves instal·lacions, així com el servei de megafonia, en aquesta última estació. Tant els teleindicadors com la megafonia estaran connectats constantment amb el centre de gestió de rodalies, que va començar a funcionar el passat 11 de març.

Encara queden 29 estacions que no tenen aquest servei bàsic de megafonia. El departament de Política Territorial confia en fer-lo arribar a totes fins a la tardor d'enguany, i instal·lar més teleindicadors a Manresa i a Terrassa. Això costarà 3,4 milions d'euros.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.