directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 13:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Alfons Quintà el “Hermann Tertsch” català

El que va ser el primer director general de TV3 veu “Singulars coincidències entre Mas, Junqueras, Haider i Franco”

Comentaris 54  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Alfons Quintà, director del digital El Debat, va fer un article, arran del concert del Camp Nou, titulat "Llibertat" pels Estats, marginant les persones, on compara el president Mas i Oriol Junqueras, amb l’ultradretà austríac, Jörg Haider, i el dictador Franco. Diu Quintà que “En la festa musical i independentista de dissabte hi hagué una espectacular similitud entre l’eslògan “Llibertat per Catalunya” i els usats per moviments feixistitzants, com el de Jörg Haider” i afirma que “el sinistre general Franco també va tenir un molt difós eslògan: “Una, Grande y Libre”. El va incloure en l’ escut espanyol ara suprimit. Entenia per “lliure” a Espanya, no pas, per descomptat, als seus ciutadans. És literalment exacte que en quant a “llibertat” total de cada Estat, Mas i Junqueras coincideixen amb Franco i Haider.”

Comparteix
   

Anys de periodisme a l’esquena

Quintà va ser el director general del projecte de creació de TV3, va formar part de l'equip fundacional d'El País, del qual va el director de la delegació a Catalunya durant sis anys, i també va dirigir el diari El Observador. Actualment és director del digital  El Debat.  També té en el seu currículum haver dirigit durant tres anys els cursos de periodisme d'estiu de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo.
 
El sobiranisme, una bestiesa fàctica
 
Per Quintà que Isaiah Berlin “ha tractat molt el concepte de la llibertat en tota la seva obra. En particular en el seu meravellós assaig: “Dos conceptes de la llibertat”. Ara bé, no vull usar a Berlin en relació a la potineria conceptual que és tota aquesta bestiesa fàctica del sobiranisme o independentisme publicitats per la via de fet per dos ignorants, Mas i Junqueras. Seria com voler contradir un venedor ambulant usant a Plató. O parlar amb arameu per explicar Jesucrist a una vaca.” Diu en el seu article Quintà.

"La púrria sobiranista, com la feixistitzant, o purament feixista, o senzillament totalitària, té una concepció organicista de la llibertat"

Quintà fa servir el pensament del pensador italià Norberto Bobbio (1909-2004), per fer-li dir que “la púrria sobiranista, com la feixistitzant, o purament feixista, o senzillament totalitària, té una concepció organicista de la llibertat i no pas de la llibertat individual, pròpia de totes les democràcies moderes. És sobretot bàsica en la llarga lluita pels Drets Humans, començada fa gairebé vuit segles, el 1215, amb la Carta Magna anglesa. Mas i Junqueras no estan en aquesta trajectòria, com podria argumentar i crec que provar.”




COMENTARIS fletxa taronja

item
#54
Judit fletxa St Cugat
4 de gener de 2014, 09.44 h

" “la púrria sobiranista...., té una concepció organicista de la llibertat i no pas de la llibertat individual...".
No ho entenc. Si el que volem precisament és que tots els individus de Catalunya expressin lliurement la seva voluntat o no d'esdevenir un nou Estat! Perquè ens anomena púrria?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#53
Muret fletxa Tortosa/Terres de l'Ebre/Països Catalans
7 d'agost de 2013, 12.47 h

Per quin motiu hi ha gent que li fot tanta ràbia l'independentisme?

Els catalans tenim el cervell rentat? Des de quan i com? N'hi ha que si no són més capsots és perque no s'entrenen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#52
LL.B fletxa Vallès Oriental. Països Catalans.
8 de juliol de 2013, 18.18 h

#40 "...Desde dintre de la regió..." -----------------------------> NO CALEN MÉS COMENTARIS PER VEURE LA TEVA IDEA DE CATALUNYA. OBVIAMENT I TENS TOT EL DRET. PERÒ CADASCÚ VEU EL MÓN SEGONS LES ULLERES QUE PORTA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#51
7 de juliol de 2013, 18.45 h

HUAH HHUUAAHH HHHUUUUAAAAAHHH ...HUAH HHUUAAHH HHHUUUUAAAAAHHH ...HUAH HHUUAAHH HHHUUUUAAAAAHHH ...HUAH HHUUAAHH HHHUUUUAAAAAHHH ...HUAH HHUUAAHH HHHUUUUAAAAAHHH ...HUAH HHUUAAHH HHHUUUUAAAAAHHH ...HUAH HHUUAAHH HHHUUUUAAAAAHHH ...HUAH HHUUAAHH HHHUUUUAAAAAHHH ...HUAH HHUUAAHH HHHUUUUAAAAAHHH ...HUAH HHUUAAHH HHHUUUUAAAAAHHH ...HUAH HHUUAAHH HHHUUUUAAAAAHHH ...HUAH HHUUAAHH HHHUUUUAAAAAHHH ...HUAH HHUUAAHH HHHUUUUAAAAAHHH ...HUAH HHUUAAHH HHHUUUUAAAAAHHH ...HUAH HHUUAAHH HHHUUUUAAAAAHHH ...HUAH... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
7 de juliol de 2013, 18.42 h



#48 Er dia ke benga cho de cliente al burdel de tu mamá, si te beo pol ayí asiendo la MARICONA i ablando en catalang, te bis a pegá una pataa nel culo, ke te bis a ponel en hórvita transnestuniana!!!! So maricong!!!!! Me bas tu a ablás SIEMPRE en la lingua del IMPERIO si no kiere tu ke te detrose cho el cláneo d'un sopapo, so degrasiao!!!!

Ablás en catalang, el muuuuuuuuuuuuu guarro !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
7 de juliol de 2013, 18.39 h



#48 Peroooooo ... no digo chio ke ere tu un hijo de putón bervenereo asina de goldo? eing? no lo digo chio? eing?

Kes eso de ablá eng catalang akí en mi casa, so seldo? como tatrebe tu, maricong de mielda, hijo de maricong pedófilo y de prostituta podria, como tatrebe tu a ablás en catalang???? eing? eing? eing? anda... dimelo, eing.



Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
Lluís Mur fletxa Tortosa, Tarragona, ESPANYA
7 de juliol de 2013, 12.42 h

#44 MIRA NOI, T'HO DIRÉ UNA VEGADA NOMÉS PERQUE HO ENTENGUES I EN CASTELLÀ, JA QUE SEGURAMENT ETS UN XARNEGUET, LA PITJOR ESTERP DELS INDEPENDETES. SÓC CATALÀ I ESPANYOL DE CAP A PEUS. SI NO T'AGRADA HO SENTO MOLT, NOI.

ACÍ HI VA :

EN MUY SIMPLE Y NO TIENE MUCHA EXPLICACIÓN COMPLEJA. HASTA UN CIEGO PUEDE CONTEMPLAR LA INJUSTICIA EN LA CUAL ESTÁ INMERSA LA SOCIEDAD CATALANA, MALTRATADA Y ENGAÑADA POR EL NACIONALISMO PERIFÉRICO. AFORTUNADAMENTE NO SOMOS TODOS Y NO SON LA MAYORÍA LO... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 29
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
Lluís Mur fletxa Tortosa, Tarragona, ESPANYA
7 de juliol de 2013, 12.34 h

Home, algo amb sentit comú, ja feia falta. Gràcies Alfons. Desde dintre de la regió, no s'escolten moltes veus dient la veritat. El risc de perdre la subvenció per part del faixisme nacionalista instal.lat als diferents governs, per la rentada de cervell que a anat fent als ciutadans desde fa 30 anys, matan civilmente a tota disidència. El pensament únic i el "quien se mueva no sale en la foto", faixisme pur d'aquesta merda de nacionalistes, càncer reial de Catalunya, son els mandaments ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 32
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
Jordi fletxa CATALUNYA
7 de juliol de 2013, 00.57 h

#40 Vaja,sembla que per fi cul i merda s'han retrobat...merda va per tu,santi-cagalló,per si no t'havies adonat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
Gongylus fletxa girona
6 de juliol de 2013, 18.42 h

Quan una persona, en aquest cas l'Alfons Quintà, necessita insultar els adversaris ideològics dient-los nazis o feixistes a qui està desacreditant és a ell mateix. Utilitza unes teories sobre la llibertat adaptant-les a la seva conveniència, però que no demostren res. Són tan sols una opinió més. Si us plau, senyor Quintà, argumenti per què no vol la independència, però no vomiti bilis desqualificant els altres. Això no ens aporta res de nou.


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.