directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 12:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El nou ponent conservador de l'Estatut té redactades tres sentències 'a la carta', segons 'El País'

La més suau substitueix els 'símbols nacionals de Catalunya' per 'símbols de Catalunya'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El nou ponent de la sentència de l'Estatut, el conservador Guillermo Jiménez, ja ha enllestit la redacció d'un text que endureix notablement el que va elaborar l'anterior ponent, la progressista Elisa Pérez Vera, i que s'acompanya de tres sentències de diversa intensitat que, en el cas menys lesiu per a l'Estatut, augmenta de 15 a 22 els articles que es declaren inconstitucionals, segons publica el diari El País. El rotatiu afirma que en aquesta nova ponència, els símbols 'nacionals' de Catalunya quedarien com a 'símbols de Catalunya'. Segons fonts del TC espanyol Casas està disposada a convocar un ple en el moment en què li demani Jiménez, tot i que primer cal que aquest sigui capaç d'edificar una majoria.

Comparteix
   


Etiquetes
Jiménez ha enllestit el text a corre-cuita després que la presidenta del Tribunal Constitucional espanyol, María Emilia Casas, li donés un termini de quinze dies per redactar-lo. Segons fonts del tribunal, Casas està disposada a convocar un ple per votar la sentència tan bon punt li demani Guillermo Jiménez, que de moment segueix buscant acords a l'entorn de les tres propostes.

Segons el diari El País, la sentència més suau amb l'Estatut que ha posat sobre la taula dels altres magistrats augmenta de 15 a 22 els articles declarats inconstitucionals. Els set que se sumen a la llista formen part del grup dels 24 que l'anterior ponent, Elisa Pérez Vera, considerava que calia que rebessin una sentència interpretativa. Un d'aquests nous articles és el 8.1 dels símbols 'nacionals' de Catalunya, que perdrien aquesta condició. Les altres dues sentències, segons El País, són encara més dures.

Des de cercles pròxims al TC espanyol es dóna per fet que Jiménez podria demanar en breu celebrar un ple on es votaria el nou text. Quan ho faci haurà d'haver-se assegurat el suport d'una majoria dels magistrats per no provocar un nou període d'incertesa a l'entorn de la sentència. Segons aquestes mateixes fonts, no és una tasca fàcil perquè fins ara el bloc conservador ha demostrat que no té criteris unànimes i l'equilibri entre les posicions de Manuel Aragón i dels tres magistrats de la dreta és dèbil.






COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
annadiana fletxa Vilassar de Mar
1 de maig de 2010, 09.52 h

Que no juguin amb els simbols patriotics de la nostra terra ... es un foc perillós , i no ho consentirem . Si volen guerra la tindran .No hem lluitat tant i tant per que ara un descerebrat vingui ha dir-nos com hem de viure , quines lleis hem de tenir i quins drets hem de defensar , els catalans hem dit pro, no penso fer cas de cap article retallat, i si he de penjar la senyera permanent ment a la meva balconada que aixìs sigui .. i amb el demés faré exactament igual .Al que m'agradará veu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.