directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 15:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mentre Catalunya espera resposta de Rajoy, Espanya va per feina

Espanya dóna llum verda a la Llei de la unitat de mercat que estableix la llicència única a tot l'Estat.

Comentaris 64  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

(ACN).- El consell de ministres ha aprovat aquest divendres el projecte de Llei d'unitat de mercat, que segons el Ministeri d'Hisenda permetrà reduir en un 35% les càrregues administratives per a la creació d'empreses i farà augmentar el PIB en un 0,15%, una xifra equivalent a 1.500 milions d'euros anuals. El text ja ha obtingut el vist i plau del Consell d'Estat i anirà a parar ara al Congrés dels Diputats. La nova Comissió de la Competència, amb seu a Madrid, podrà provocar la suspensió automàtica de normes autonòmiques o locals. Segons el govern espanyol no es tracta en cap cas d'una llei d'harmonització ni recentralització. En canvi, les comunitats autònomes denuncien la invasió de les seves competències.
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha dit que aquesta és una de les lleis econòmiques de més importància per a l'economia espanyola i el suport a l'empresa. "el que volem per a Espanya és el que regeix per al conjunt de membres de la UE: que es pugui operar en una administració amb llicència d'una altra", ha dit. Segons Sáenz de Santamaría, la llei es basa en un principi de "confiança mútua" i la "cooperació" entre totes les administracions.

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha afirmat que la "fragmentació" del mercat a l'Estat afecta negativament a les pimes, que no disposen de capacitat per adequar-se a cada legislació territorial, i per tant la norma afavorirà la capacitat empresarial. De Guindos ha negat que la Llei efecti la capacitat de les autonomies de regular i ha apuntat que aquest "passaport únic" fa que els operadors se sotmetin a la legislació d'origen.

Llicència única i legislació d'origen

La llei unifica totes les normatives regulatòries dels tres nivells d'administració i parteix d'un sistema de "llicència única" i "legislació d'origen" que permet que qualsevol producte o servei que es faci d'acord a la normativa d'un territori es podrà vendre a tot l'Estat, independentment de si compleix o no les normatives de la resta de comunitats, sense necessitat de fer cap tràmit addicional. El permís original prevaldrà i no caldrà que s'adeqüin a les normes de cada territori.

Suspens automàtic de disposicions autonòmiques

Amb la nova Llei, la Comissió Nacional de Mercats i de la Competència, el nou òrgan regulador amb seu a Madrid, podrà impugnar davant la justícia i demanar el suspens de les disposicions administratives de les comunitats autònomes que consideri que no compleixen els requisits d'unitrat de mercat.

Quan la Comissió rebi una queixa sobre actes administratius, com sancions o concursos, haurà de donar una resposta en cinc dies i, si decideix recórrer als tribunals, l'acte impugnat quedarà automàticament en suspens tan bon punt el jutge admeti a tràmit el seu recurs. El recurs s'imposarà davant l'Audiència Nacional i porta implícita la suspensió durant un mínim de tres mesos de la norma impugnada.

A més, es crea el Consell per a la unitat de mercat, un òrgan "de cooperació" que vetllarà per al compliment de la Llei i que tindrà entre les seves funcions impulsar canvis en les normatives autonòmiques per eliminar els obstacles de la unitat de mercat. Farà un informe anual sobre l'evolució del compliment de la Llei.

Bones practiques regulatòries

A més, la Llei d'unitat de mercat estableix que quan una autonomia vulgui aprovar una norma haurà de fer-ho seguint un codi de "bones pràctiques regulatòries" seguint les premisses de necessitat, simplicitat, normalitat, distorsió mínima, transparència i coherència. Segons Economia, "haurà d'explicitar a la norma que és necessària", i ho haurà de fer "de la forma més simple possible" i sense exigir "res més que l'imprescindible". A més haurà de buscar crear la "mínima distorsió" per a l'empresa.

Segons el ministre De Guindos, a més, totes les normes que s'aprovin per part de les comunitats autònomes s'hi haurà d'incloure una memòria sobre l'impacte a la Llei d'unitat de mercat.

No persegueix l'etiquetatge en català i basc

Pel que fa a l'etiquetatge de productes, De Guiondos ha afirmat que els empresaris els van comunicar que el tema de la llengua a les etiquetes "no és un obstacle fonamental" i ha recordat que "la percepció general en relació al tema de l'etiquetat no és un obstacles que aquesta norma busca eliminar".
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#64
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
7 de juliol de 2013, 00.45 h

La Marca España s'espolsa el toro.
"No promocionem el món dels toros", proclama l'Alt Comissionat responsable de la imatge de l'Estat.
"Pertany al món dels clixés", diu, i cal defugir-lo perquè no suma punts a l'exterior.
Associar toros i Espanya no convé a l'economia espanyola. Així de clar, tot i els esforços del ministre Wert perquè es tornin a organitzar corrides a Barcelona. De cara a l'exterior, ni mu. El vídeo d'un torero amb les banderilles clavades al cul a la cadena Sky Spor... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#63
Jordi fletxa CATALUNYA
6 de juliol de 2013, 21.57 h

#60 De qui dius que no tens collons de dir el nom,mort de gana?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#62
6 de juliol de 2013, 18.12 h

Los supremos mandatarios del P.P. descabalgarán a la Camacho, eso si, con otro chollo en Madrid.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#61
joan fletxa tarragona
6 de juliol de 2013, 11.18 h

I quantes barbaritats es senten.Prepareu-vos catalans,perqué per cada dia que passi augmentarà la provocació,els embolics,els enganys.
Ells no ens volen,sinó sota el dogal,el que es extrany que els que aquí hi viuen i també es reclamen catalans l´unica alternativa que proposen,és tancar els ulls i deixar fer a aquesta gent de Madrid,tan justa,tan noble,tan solidària i democràtica.La nostra força és la unió,per un país just i lliure independent


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#60
6 de juliol de 2013, 10.13 h

#52

Suplico tu intercesion ante el gran Jorgito para que el ASALTAPISCINAS se gaste algo de las subvenciones e instaure la censura previa en este panfleto. Haz lobby para conseguirlo tu y tus compañeros de jauria NAZionalista.porfi. Asi podre dejar el “serbisio” y las guardias en festivos,porfi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#59
Ricard fletxa Reus
6 de juliol de 2013, 04.25 h

El trist és que tota aquesta colla de becaris, aprenents del cni, peperus varis a sou dels fons reservats... que regurgiten feixisme messetari per aquí, els paguem tots nosaltres...


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#58
F. Otetes fletxa ((*(( P.P.C.C. ))*))
5 de juliol de 2013, 23.30 h

Lluís

M'ho sembla a mi, o des del dia del Concert per la Llibertat s'han multiplicat les intervencions del CNI als comentaris de les notícies? A més, semblen nerviosos perquè les vomitades són cada cop més intenses i ja directament passen a l'insult fàcil.

-----------------------

¿El CNI?

Hombre, que los instigadores de que el ejército tenga que ir a explicároslo y que ansían otra guerra civil estáis retratados y fichados con nombres y apellidos por si se da el caso de que hagá... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#57
Jordi fletxa CATALUNYA
5 de juliol de 2013, 23.03 h

#51 http://www20.gencat.cat/docs/icdones/03%20Ambits%20tematics/Imatges/Arxius/08peronella1.gif


Com es pot veure,cada cònjuge te la seva respectiva bandera,la bandera de Santa Eulalia és la de la Patrona de la Ciutat de Barcelona,dnat que el Patro de Catalunya és Sant Jordi.
Alguna altra pregunta ximpanzè setmeso,àlies santi-cagalló?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#56
Lluís fletxa Barcelona
5 de juliol de 2013, 22.28 h

El que jo deia, fan feina extra. La primera vegada que em contesta un paio d'aquests. Em fa il·lusió i tot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#55
tireless@gmail.com fletxa Xàtiva (y si pasa pasa)
5 de juliol de 2013, 22.27 h




Por fabor, F.Otetes, no me MARTIRICES más, no me tomes el pelo a puñados, coño, que yo también soy umano! No te rias de mi de esa manera cruel de catalan culto e instruydo que se aprobecha de la isnoransia de un pobre isnorante como yo.

Anda, porfa, déjame vivir en paz, que yo no soy malo, es mi selebro sifiítico (eredao de la puta de mi madre, OJO!!) que me juega malas pasadas.

Catalaneeeees!!! dejasmeeee!! no me ridiculisei maaaaas!!!

BUAAA, BUAAA!! ... snif ...sniff ... sniff.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.