directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Granollers és la ciutat que millor ha sabut mobilitzar el 'no' en les consultes del 25A

Fent honor al lema 'Tant sí com no, vota' que han utilitzat durant la campanya

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Granollers és la ciutat catalana que més vots en contra de la independència de Catalunya va sumar en la tercera onada de consultes populars, que es va celebrar el passat diumenge 25 d'abril. Després de verificar l'empadronament de 157 votants a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, l'entitat Granollers Decideix ha donat a conèixer les dades definitives de la cita amb les urnes, entre les quals destaca el 8,18 per cent de vots negatius -concretament, 714 paperetes amb la paraula 'no'. Un percentatge més alt que la resta de ciutats de la comarca i el més al del Principat: a Mollet va votar 'no' el 7,44 per cent del cens; a Reus el 7,32; a Lleida el 4,32; a Girona el 3,35; a Manresa el 2,82, i a Olot el 2,04 per cent. És a dir, que les dues ciutats del Vallès Oriental han fet valdre el lema 'Tant sí com no, vota' per aconseguir mobilitzar no només els partidaris de la independència sinó també incentivar a la participació de l'opció contrària.

Comparteix
   


Etiquetes
Granollers Decideix subratlla que la tasca realitzada per l'entitat durant mesos 'no es pot valorar només quantitativament, sinó també qualitativament', i destaca precisament l'alt nombre de vots negatius aplegats diumenge. 'Això demostra que malgrat que a nivell nacional la majoria de mitjans de comunicació volien (de manera intencionada) definir la consulta com una activitat feta per independentistes i dirigida únicament a aquest públic, la bona campanya i feina realitzada per l'entitat ha arribat a bona part de la ciutadania de Granollers, difonent de forma inequívoca i clara el missatge tant de la democràcia participativa com de la participació ciutadana', subratlla la plataforma granollerina.

A Granollers, que era el municipi català amb més col·legis electorals (24), finalment va votar el 17,4 per cent del cens (8.784 persones). Un 88,72 per cent va dir sí a la independència (7.745 vots). I al contrari del que semblava en un primer moment, el vot dels menors d'edat (16 i 17 anys) va superar el 20 per cent (21,3). pel que fa als estrangers, van votar 612, un 6,78 per cent dels que podien fer-ho. A més, dels 3.133 vots, un 35,67 per cent del total es va aconseguir en les diferents parades informatives i de recollida de vot anticipat que Granollers Decideix va instal·lar en diferents punts de la ciutat els dies previs al 25 d'abril. El 70 per cent dels vots es van recollir en col·legis electorals ubicats fora del centre de la ciutat. En barris com Sant Miquel, la Font Verda, Tres Torres, els Instituts i Joan Prim Centre, es van recollir -en cada un d'ells- entre el 7,5 per cent i el 10 per cent dels vots totals.

Deixant de banda les dades de participació, Granollers Decideix destaca 'els 100 voluntaris que han estat treballant des del 20 de desembre, els gairebé 200 que han estat treballant durant les 3 setmanes que ha durat la campanya i els 450 aproximadament que han estat treballant durant el 25A'. La plataforma destaca la bona sintonia que s'ha respirat 'entre gent tant diferent durant tot aquest temps'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Pedro fletxa Granollers
2 de maig de 2010, 05.28 h

#7 Decidir sobre nuestro futuro no es ninguna chorrada, es algo que nos afecta a todos: www.youtube.com/watch?v=mDtbngbiz2A


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jaume fletxa Granollers
2 de maig de 2010, 00.50 h

A Granollers, s'ha treballat bé, molt bé, de la mateixa manera que a moltes ciutats grans del país. Molts i molts voluntaris, treballant (i "gratis") com si fóssim una administració. (sigui estatal, nacional o local).

Deixem-nos d'una vegada i per totes de collonades respecte a les consultes, que no ens mamem el dit. Qui vulgui comparar la consulta, amb les eleccions municipals, nacionals o estatals, fa trampa, i ho sap. Tothom sap que la consulta NO és vinculant, i això les fa incompara... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
1 de maig de 2010, 19.47 h

Granollers es ciudad industrial próspero, sus habitantes tienen mejores ideales, que estas chorradas inútiles.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Francesc T. fletxa Barcelona
1 de maig de 2010, 15.18 h

#3 La teva educació s'assembla a la del Jimenez Losantos i la resta de la caverna mediàtica. Tu sí que ets esclava d'un partit que es diu independentista i afusella a qualsevol que discrepa de com s'han de fer les coses. Sou sectaris de mena i el que feu és crear enemics per a la causa cada dia que passa. Sort que gent com la que organitza les consultes passa de vosaltres, així com la CUP i altres col.lectius. De RCAT i Laporta ja no dic res pq tampoc vull fer massa sang, però sospito que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Nahim fletxa Ribes de Ter
1 de maig de 2010, 14.02 h

¿A algú se l'hi ha oblidat que açò es un referèndum? ¿Perqué sembla que tots el que van a votar, votaran si? Jo m'he trobat a Girona que semblava que s'anava a votar si, i no a votar un referendum. Pero aixó s'ha tirat molta gent enrera, perque per una vegada que es podien fer les coses bé i d'una manera inparcial, s'ha fet tot el contari. M'he trobat a urnes que s'anaven passejant durant dies, ningú m'ha dit si es destruirien les dades després del referendum, i un munt més d'irregul... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Vaigfort fletxa Sabadell
1 de maig de 2010, 12.29 h

En Francesc té raó. Hem de preperar la independència i treballar per ella al màxim. Que se note el cuidado o no és el de menys. Però l'important és no precipitar-nos, que ja sabem què passa. Primer que s'esgotin les vies autonòmiqes i federals, i l'unitat d'Espanya caurà per el seu propi pes. 2-3 legislatures i serem independents.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
MARIA M. fletxa Torà
1 de maig de 2010, 12.09 h

#1 el teu mesellísme claudicant es patètic. Tens mentalitat d'esclau. El que ja no se si es d-esclau sociata o esclau convergent.+ ara que tan li fa ets ESCLAU als servei del amo espanyol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Eloi fletxa Vila-seca
1 de maig de 2010, 12.03 h

Aquí a Vila-seca també vàrem conseguir moure el vot negatiu. De fet, un 22,98% dels vots escrutats tenien la papereta del NO.
El total de vots negatius va ser de 367, sobre un total de 1597 vots emesos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Francesc T. fletxa Barcelona
1 de maig de 2010, 09.47 h

I espereu a Sabadell o altres llocs similars. Si fem un referèndum vinculant ens aplastaran com a cuques. I encara que a nosaltres ens donarà més força, a la ciutadania en general els suposarà un trauma profund, mentre que per als votants del No serà una victòria superamplificada pels mitjans. I tota la feina feta en 30 anys a prendre pel sac, pel pur electoralisme d'ERC. Cal preparar la independència sense fer gaire soroll; com deia la Monarquia española al Decret de Nova Planta del 1... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.