directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Mas viatja al Brasil amb l'objectiu principal de promocionar econòmicament Catalunya

Presidirà la presentació de la mini-sèrie 'Descalç sobre la terra vermella', basada en la vida del bisbe Pere Casaldàliga.

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, inicia aquest dissabte un viatge al Brasil amb l'objectiu principal de promocionar econòmicament Catalunya i les seves empreses. Així ho ha explicat el mateix Mas, que ha apuntat que va acompanyat d'unes 50 empreses, la majoria de les quals ja estan instal·lades en el país carioca. "Es tracta d'ajudar-les a què vagin millor, a què tinguin millors contactes, ajudar-les a situar-se millor en un dels mercats més dinàmics de Llatinoamèrica", ha argumentat. A Rio de Janeiro, Mas aprofitarà per visitar un projecte social a una 'favela' i també l'estadi de Maracaná, on l'empresa catalana Royal Verd ha instal·lat la gespa.

Comparteix
   


Etiquetes
Mini-sèrie sobre el bisbe Casaldàliga

També hi haurà espai per a la cultura, ja que Mas presidirà la presentació de la mini-sèrie 'Descalç sobre la terra vermella', basada en la vida del bisbe Pere Casaldàliga. Corporducció catalana i brasilera, està liderada per Televisió de Catalunya amb la participació de Televisió Espanyola i TV Brasil. Casaldàliga ha dedicat 37 anys de la seva vida als pobres i els indígenes sense terra de l'Amazones. Casaldàliga va rebre el Premi Internacional Catalunya l'any 2006. Un altre brasiler, l'expresident Lula da Silva, també va rebre aquesta distinció el 2012.

Vessant més institucional i política

Mas es trobarà amb el governador de Santa Catarina, Raimundo Colombo; el prefeito de la ciutat de Rio de Janeiro, Eduardo Paes; el secretari d'Estat de Desenvolupament Econòmic, Paulo Bornhaussen; el governador de Rio de Janeiro, Sergio Oliveira Cabral, i el governador de l'Estat de Sao Paulo, Gerardo Alckmin.

Vessant econòmica

L'objectiu és obrir encara més Catalunya al món des del punt de vista econòmic. Si ja Catalunya està exportant més en valor absolut que abans de començar la crisi, la pretensió del president de la Generalitat és que això cada cop vagi a més i Catalunya pugui assemblar-se a països com Àustria, Holanda i Dinamarca. "Catalunya té això a l'abast i ja ho està fent", ha argumentat.

És més, el president ha subratllat que Europa és el gran mercat per a Catalunya, però cada cop s'està sortint fora del continent, i un dels països receptors dels productes catalans és el Brasil. Amb dades del 2012, Catalunya importava de Brasil per un valor de 1.181.725 euros, mentre que les empreses catalanes exportaven uns 853.117 euros.

També és significatiu, segons Mas, que les empreses catalanes venguin ja més fora d'Espanya que dintre, quan fa tres mesos no era així. "El món és més important que el mercat espanyol, i no només ens concentrem a Europa, sinó que cada vegada estem diversificant més els nostres mercats", ha remarcat.

Es tracta, per tant, d'intensificar aquesta activitat comercial i econòmica, perquè Catalunya, ha assenyalat Mas, "té els actius per situar-se molt bé en el món"."Altres territoris del sud d'Europa no ho podran fer o no ho podran fer amb tanta eficàcia, però Catalunya té tots els actius per projectar la seva econòmica", ha reblat.

Mas ja va sortir de Barcelona divendres per tornar una setmana després. En aquests sis dies reals de estada al Brasil passarà per Fortaleza, Florianópolis, Rio de Janeiro i Sao Paulo. Durant aquests dies, el president visitarà diverses empreses catalanes implantades al país, com és el cas de Taurus, Veico (Fluidra) i Roca. També participarà en diferents seminaris econòmics. En un d'ells es parlarà de la marca Barcelona i la de Rio de Janeiro, on tindran lloc els Jocs Olímpics del 2016. Amb l'experiència de Barcleona 92, Mas visitarà les obres de la Vila Olímpica i també el mític estadi de Maracaná, on una empresa catalana ha instal·lat la gespa.

En l'àmbit social, però també relacionat amb l'economia, Mas farà una visita al Centre de Capacitació Gas Natural Fenosa, a la 'favela' Cantagalo, on es forma mà d'obra qualificada per accedir al mercat laboral de gas natural i construcció civil. Aquest centre forma part de l'espai Criança-Esperança, un projecte impulsat per Globo en col·laboració amb la UNESCO.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
8 de juliol de 2013, 09.27 h

Mas viaja a Brasil para ayudar económicamente a través del ICF a empresarios AFINES, tal como hacia Pujol, Tauros es un ejemplo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Pepo fletxa Terrassa
7 de juliol de 2013, 01.30 h

En Mas que no badi, perquè em jugo un pèsol, que en menys de dos mesos España li fot el passaport, per incomplir la nova reforma del Gobierno de España que diu que el Ministerio de Asuntos Exteriores ha de dirigir qualsevol acció política fora de les fronteres de l´estado español. Com en Mas serà rebel, són capaços de confiscar-li el passaport.
Visca la Terra i el Poble Lliures!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jordi fletxa CATALUNYA
7 de juliol de 2013, 00.55 h

#4 "professor",idiota.i "gràcies" va amb accent,anal-fabet.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
6 de juliol de 2013, 16.12 h

#3 Gracies profeso per la correcció.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
cat fletxa cat
6 de juliol de 2013, 15.06 h

#2 Ja s'hi pot quedar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
6 de juliol de 2013, 13.17 h

se i pot queda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Maurici Garcia fletxa Bcna. Països Catalans
6 de juliol de 2013, 11.28 h


Molt ben fet, President, sobre tot fer entendre als brasilers que Catalunya no és incompetent i mal pagadora com EsPPanya, que els catalans som d'una altra fusta i tenim una ÈTICA molt superior a l'espanyola.

Tot i que em sembla que això que dic JA HO SAP TOT EL MÓN.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.