directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

"Perseverança" i "valentia" per fer possible una Catalunya independent

Marta Rovira deixa clar que els republicans faran "tot el que faci falta" perquè els catalans votin en una consulta

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha fet una crida davant el més d'un miler companys de partit que aquest cap de setmana assisteixen a la conferència nacional que celebren els republicans i els ha demanat "perseverança" i "valentia". Aquestes són, segons ella, les dues condicions indispensables per assolir la independència. "Estem en un moment històric i pertoca ser valents. És una obligació. Ho tenim més a prop que mai i no podem defallir", ha declarat. En el discurs d'obertura d'aquesta cita dels republicans, Rovira ha deixat clar que ERC farà "tot el que faci falta" per tenir aquest estat propi i, prèviament, perquè els catalans puguin decidir en una consulta "en quin estat volen viure". 
Rovira, Tresserres i Junqueras, abans de començar la conferència nacional
Rovira, Tresserres i Junqueras, abans de començar la conferència nacional
© @acn


Imatge de la conferència nacional d'ERC, en el moment de la votació per aprovar la constitució de la mesa
Imatge de la conferència nacional d'ERC, en el moment de la votació per aprovar la constitució de la mesa
© @acn

Comparteix
   

Perseverança i valentia

Dos valors han de marcar l'actitud dels catalans davant la situació actual, segons Marta Rovira. Aquests no són altres que la "perseverança" i la "valentia". La secretària general d'ERC ha apel·lat a aquests dos principis aquest dissabte al matí en la seva intervenció en l'obertura de la conferència nacional que el seu partit celebra aquest cap de setmana a L'Hospitalet del Llobregat, i que ha de servir per marcar el full de ruta dels republicans cap a la independència. "Hem de perseverar perquè, si ho fem, ens en sortirem", ha comentat la dirigent republicana, que ha comentat que la perseverança ha permès als catalans arribar a la situació actual i aquesta mateixa els permetrà "construir un nou país millor per tothom".

Per altra banda, Rovira ha reclamat als seus que siguin valents, malgrat la dificultat. "Estem en un moment històric i pertoca ser valents. És una obligació. Ho tenim més a prop que mai i no podem defallir", ha declarat. En aquest sentit, la secretària general d'ERC ha recordat que, en ocasions, alguns països han hagut de prendre decisions que no eren fàcils, però que els seus ciutadans sabien que s'havien de prendre. A Catalunya, ha continuat Rovira, hi ha gent que encara pensa que independitzar-se de l'estat espanyol "és difícil". Però també és cert, ha afegit, que cada vegada hi ha més catalans "absolutament convençuts" de que Catalunya no pot continuar dintre d'aquest Estat, i de que l'actual 'statu quo' no és un bon negoci.

Amb tot, Rovira ha defensat que, davant un estat espanyol que renuncia, segons ella, a servir els interessos dels ciutadans catalans, Catalunya ha de dotar-se d'un Estat nou. "Des d'ERC volem assegurar als ciutadans de Catalunya que farem tot el que faci falta per tenir aquest Estat", ha declarat la secretària d'ERC, que ha deixar clar també que els republicans faran tot el que calgui perquè, prèviament, se celebri una consulta en la què els catalans puguin decidir el seu futur polític. "Ens sembla que el futur d'aquest país ha de passar per les mans dels ciutadans", ha clamat Rovira, per afegir després que "això és la democràcia".

Durant el seu discurs, la dirigent republicana ha apel·lat en diverses ocasions a la "il·lusió" i la "necessitat" per construir un Estat nou. Segons ha dit, ERC vol aprofitar la conferència nacional per la república catalana que ha organitzat aquest cap de setmana per fer un pas més i donar solucions a la construcció d'aquest Estat. Per fer-ho, segons Rovira, ERC es basarà en els valors que sempre l'han caracteritzat. En aquest sentit, ha defensat el republicanisme, la redistribució de la riquesa, el manteniment de l'estat del benestar, a més de la necessitat de generar ocupació i crear riquesa.

Rovira ha fet aquestes declaracions en l'obertura de la conferència nacional, que continua al llarg d'aquest dissabte amb el debat de la ponència política i diverses taules rodones que analitzen la situació actual i el camí cap a la independència, que ERC fixa com a fita pel 2014. Aquest mateix matí l'exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació i dirigent d'ERC, Joan Manuel Tresserres, presentarà la ponència política, que votaran el més d'un miler d'afiliats que hi participen en aquesta cita. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
Pepo fletxa Terrassa
7 de juliol de 2013, 20.37 h

#16
Per això maraxaran, per perdre les vendes que hi fan. Si arribes a nèixer una mica més "curta", és que ja no neixes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
bejota fletxa bcn
7 de juliol de 2013, 18.58 h

Ludger Fretzen: 'Volkswagen-Audi abandonaría Cataluña en caso de secesión'La filial de Volkswagen-Audi en España comercializa, además, los vehículos Skoda. En 2011 vendieron 127.315 vehículos y es el grupo automovilístico que más vende en España.

N.B.I ,qué hi guanyarem ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Pepo fletxa Terrassa
7 de juliol de 2013, 17.48 h

En Luis Muro, es vol esmerçar introduint en el seu llenguatge certs mots (que no domina), per tal de donar una certa pàtina de brillantor Intel.lectual i el que fa és el contrari, pobre diable.
Diu : ... otra en cubierta ... que no sigui al pont de comandament; a no, que volia dir, ... encubierta ...!!
... ya en democracia y maquiavelada ... ostres quin adjectiu tret de la màniga; noi saps l´arrel d´aquest nom??
MD (vol dir Molt Deficient) oi que ho entens, doncs au a fer la mà.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Lluís Mur fletxa Tortosa, Tarragona, ESPANYA
7 de juliol de 2013, 12.24 h

PERSEVERAR EN EL TIMO Y EN EL ENGAÑO A LA SOCIEDAD CATALANA ???? PUES NO, Y NO POR ESTA INJUSTICIA QUE VOY A CONTAR A CONTINUACIÓN Y QUE ES LA PUTA REALIDAD DE LO QUE LE HA PASADO A LA POBRE SOCIEDAD CATALANA Y TAMBIÉN A LA VASCA EN ESTOS ÚLTIMOS 35 AÑOS:

LO QUE PIDE EL TUERTO, ES DE UNA INJUSTICIA Y UN TIMO COMO UNA CATEDRAL DE GRANDE.

Las sociedades vascas y catalanas, no han crecido en libertad absoluta lamentablemente durante este periodo de 40 años que llevamos en libertad en ESP... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
josep mª fletxa el vendrell
7 de juliol de 2013, 12.16 h

Una llàstima de missatges absurds que no serveixen per a res, insults sense cap sentit, una llàstima.
Teniu el poble darrera no ens defraudeu amics això va de debò a per totes. VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Lluís Mur fletxa Tortosa, Tarragona, ESPANYA
7 de juliol de 2013, 12.13 h

Que no !!, que no tuerto !!!. Que es ilegal. La soberanía de la nación española o de cualquier parte de ella reside en el conjunto de la ciudadanía española, burroooo !!!. La ley es la ley en un estado de derecho moderno y democrático como es España y miembro de la Unión Europea. No lo ves, burro!!!!!
Por qué engañas al personal con fantasías y cosas imposibles ???.

La cantidad de tarados mentales que llega a haber en la pobre Cataluña, MADRE MIA !!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Pepo fletxa Terrassa
7 de juliol de 2013, 00.54 h

#4
A qui vols enganyar paio??
Avui ha quedat molt clar per part d´en Tresserras, què és l´esquerra i què no ho és. I no és que des d´ERC sentem càtedra de res, sinó, que cau pel seu pes, per això tant ICV com EUiA i IU, no entenen res de la rendició que s´ha produit avui a Granada per part del psc-PSOE.
Em fa molt l´efecte que pertanys a la segona categoria, oi que sí, "izquierdoso"??
Visca la Terra i el Poble Lliures!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Jordi fletxa CATALUNYA
7 de juliol de 2013, 00.52 h

#8 De moment només hi signa un ximpnazé setmesó:tu,santi-cagalló.
La multinacional suïssa de l'alimentació Nestlé ha anunciat aquest dijous que invertirà 44 milions d'euros en reformar la seva fàbrica de Girona dedicada a la producció de Nescafé, el cafè soluble de la companyia i que celebra els 75 anys des de la seva invenció.

Segons ha explicat el conseller delegat de Nestlé a Espanya, Bertrand Meunier, en una trobada amb periodistes a la seu de la companyia, a Esplugues de Llo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
6 de juliol de 2013, 18.01 h

no els podem dexar sols, su cargarán tot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
F. Otetes fletxa ((*(( P.P.C.C. ))*))
6 de juliol de 2013, 17.28 h

¡¡¡¡¡¡¡¡CONSULTA SOBERANISTA EN CAGALUÑA YA!!!!!!!!!!!!!

Que conste que en Madrid, Valencia y Aragón estamos ANSIOSOS por que CAGAluña haga la consulta independentista y la secesión, si se lo permite el ejército, ya SERÍA LA HO STIA.

Si solamente con decir que iban a hacer una consulta ya se logró todo esto...imaginemos la de empresas a las que tendremos que dar la bienvenida con un simple amago de secesión:
LUNGREN FLETZER: "VOLKSWAGEN-AUDI ABANDONARÁ CAGALUÑA EN CASO DE SE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.