directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 20:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras: "La sola imatge d'una urna i una cua de gent anant a votar és una victòria democràtica a la que no podem renunciar

El president d'ERC convida a partits, sindicats, patronals i entitats a sumar-se a un pacte anticrisi que inclogui una rebaixa d'impostos a les rendes més baixes

Comentaris 75  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 16 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha insistit en què Catalunya es juga molt amb el dret a decidir. No només en el resultat, ha dit, sinó en la mateixa convocatòria de la consulta, que, al seu entendre, situarà el país "plenament en el món". "La sola imatge d'una urna i una cua de gent anant a votar és una victòria democràtica, i a aquesta no podem renunciar", ha declarat Junqueras en la clausura de la conferència nacional d'ERC. Per això, ha convidat a tots els sectors a sumar-se al procés perquè "l'única possibilitat que tenim de salvar a tots i cadascun dels nostres és que ens salvem tots junts". A més, ha proposat un pacte anticrisi que inclogui una rebaixa de l'IRPF a les rendes més baixes. 
Junqueras
Oriol Junqueras ha tancat la Conferència Nacional dels Republicans a la Farga


Junqueras
Horitzò del 2014


Esquerra, la Farga
La Farga s'ha omplert per escoltar el líder dels republicans


Líders d'altres partits i organitzacions han estat presents a la conferència nacional d'ERC
Líders d'altres partits i organitzacions han estat presents a la conferència nacional d'ERC

Comparteix
   


Etiquetes
'No ens podem permetre el luxe de perdre ni un minut més del que sigui estrictament indispensable' 

"El que ens distingeix respecte a altres no és que siguem independentistes, que ho som, sinó que farem tot el possible perquè tothom pugui votar, els del no i els del sí. I hi ha altres que estan fent l'impossible perquè tothom pugui votar". Amb aquestes paraules, el president d'ERC ha deixat clar quina és la prioritat ara mateix pel seu partit, que no és altre que la celebració de la consulta. Segons Oriol Junqueras, Catalunya no pot renunciar al referèndum perquè aquest situaria el país a un lloc central de l'escenari internacional. Així, ha declarat que "la sola imatge d'una urna i una cua de gent anant a vorar és una victòria democràtica" a la qual, segons ell, els catalans no poden renunciar. Així, ha urgit a posar "una data propera" a la consulta i a plantejar una pregunta clara perquè la resposta sigui explícita.

Per això, Junqueras ha aprofitat la seva intervenció a la clausura de la conferència nacional que el seu partit celebra aquest cap de setmana a La Farga de l'Hospitalet del Llobregat per fer una crida a sumar-se al procés pel dret a decidir. El líder dels republicans ha afirmat que és conscient del patiment de molts catalans de diferents sectors. I més enllà de pensar en solucions individuals, n'ha plantejat una de comuna, que és avançar en el procés. "La única possibilitat que tenim de salvar a tots i cadascun dels nostres és que ens salvem tots junts", ha declarat Junqueras. "No salvarem les angoixes i preocupacions de cadascun dels sectors si no salvem les angoixes del nostre país i de la nostra societat", ha afegit el líder d'ERC, que ha vinculat directament aquest patiment amb el tracte que reben els catalans per part de l'Estat.

El dirigent republicà ha fet un reconeixement a molta gent que, segons ell, va contribuir a canviar el país a finals de la dècada dels setanta i principis dels vuitanta. Ha fet una referència explícita a la gent que va estar al PSUC, PSC; UGT, CCOO i comunitats catòliques de base i els ha convidat a fer "un pas endavant, decisiu" per salvar moltes de les coses que ells mateixos van aconseguir fa anys.

Pacte contra la crisi

Més enllà de la procés nacional, Junqueras ha centrat bona part del seu discurs en qüestions de caire social. En aquest sentit, ha fet una crida a partits, sindicats, patronals, entitats i Govern a sumar-se a un pacte contra la crisi. Entre les propostes que ha fet, destaca la rebaixa del tram autonòmic de l'IRPF, almenys, ha dit, per a les rendes més baixes. El líder d'ERC ha afirmat que tot allò que no es reté a les rendes més baixes va directament al consum i, per tant, segons ell, una mesura d'aquestes característiques tindria una repercussió general a tota l'economia catalana.

El full de ruta d'ERC

Junqueras ha tancat amb aquest discurs la conferència nacional d'ERC, que s'ha celebrat aquest cap de setmana a La Farga de L'Hospitalet del Llobregat. La cita ha servit per rellançar el projecte dels republicans amb l'aprovació de la ponència política, el seu full de ruta cap a la independència. El document, que va rebre un ampli recolzament de les bases del partit (677 vots a favor, 2 en contra i 7 en blanc), defensa esgotar les vies legals per buscar l'empara a la celebració de la consulta, però no descarta altres vies per declarar la independència de Catalunya com ara unes eleccions plebiscitàries o una declaració unilateral del Parlament.

Al llarg d'aquest diumenge al matí i abans de la intervenció del president del partit, s'han celebrat diverses taules rodones. En una d'elles, la republicana Marta Rovira, el convergent Josep Rull i l'ecosocialista Josep Vendrell han debatut al voltant del dret a decidir. Tot i l'aposta comuna dels tres perquè els catalans puguin decidir el seu futur polític en una consulta, s'han pogut escoltar alguns matisos, sobretot en els terminis.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#76
9 de juliol de 2013, 13.02 h

PUEBLO CATALAN LIBRE !!!
NO TE RINDAS NUNCA,HAY QUE SEGUIR LA LUCHA,DEBE FORMARSE UN GRAN BLOQUE DE UNIDAD DE ACCION EN TORNO A LA INDEPENDENCIA,GRACIAS A LA ANC Y OTRAS ORGANIZACIONES QUE SON EL REFERENTE DE LA LIBERTAD PARA CATALUNYA,COMO ERC,SIEMPRE EN LA VANGUARDIA,INFATIGABLE,INASEQUIBLE AL DESALIENTO,GRACIAS A LA CUP,Y A TODOS LOS QUE DESDE EL INDEPENDENTISME CATALÀ SIGUEN MANTENIENDO LA LUCHA POR LAS LIBERTADES Y REIVINDICANDO LA INDEPENDENCIA DEL NOBLE PUEBLO CATALÁN,QUE NO SE REMONT... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#75
9 de juliol de 2013, 12.02 h

VETE A TOMAR POR CULO DE UNA PUTA VEZ,ARAGONES ORIENTAL DE MIER...!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#74
Emili fletxa TERRASSA
8 de juliol de 2013, 18.16 h

#66 JORDI ! ! ! ! que els trobes a faltar tots ? . . . deixa'ls estar home, ja s'ho faran ells solets i nosaltres anem a una pel nostre camí.. No veus que tenen un greu problema de cultura? ? ? ? I si no la tenen de petit . . . ja no hi ha res a fer ! ! ! !. VISCA LA NOSTRA CATALUNYA BEN INDEPENDENT ! ! ! ! Aquesta és la nostra fita.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#73
8 de juliol de 2013, 14.34 h

http://www.youtube.com/watch?v=OOMKXB8l-cs

Diguin el que diguin els feixistes espanyols el poble de Catalunya té el dret a triar el seu propi futur, en llibertat i democràcia!

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#72
Jordi fletxa CATALUNYA
8 de juliol de 2013, 12.45 h

#71 De qui dius que no tens collons de dir el nom,mort de gana?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#71
8 de juliol de 2013, 12.21 h

El contingut d'aquest comentari està ocult perquè ha estat considerat inapropiat pels lectors de directe!cat
Mostra'l


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#70
Emili fletxa TERRASSA
8 de juliol de 2013, 12.13 h

JUNQUERAS ETS UN BON PUNTAL PER CATALUNYA ! ! ! ! . . . T'ADMIRO i CREC EN TU! ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#69
8 de juliol de 2013, 11.15 h

Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamos por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,que quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su f... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#68
pasbort fletxa Vila-real
8 de juliol de 2013, 10.38 h

VOSALTRES
Teniu idea dels ANYS que fà que esteu posant PALS A LES RODES? JO JA HE VOTAT 3 VEGADES INDEPENDENCIA pero com vosaltres hereu i sou els AMOS dels mitjans de COMUNICACIO doncs això PREGUNTO QUANS ANYS ESTAREU ENGANYANT A LA GENT PER QUE VOTEN A VOSALTRES EN LLOC DE VOTAR INDEPENDENCIA? SIGUEU HONESTOS I DIEVO A LA GENT 30 40 ANYS MES? o...quina MENTIDA NOVA US INVENTAREU PER ENGANYAR ALS ENGANYABLES?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#67
8 de juliol de 2013, 02.58 h

http://www.youtube.com/watch?v=Orw1mZ_VvJw


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.