directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 02:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L’unionisme va perdut

No saben com fer front a la independència, els seus “experts” no es posen d’acord en si cal resignar-se, aplicar mà dura o fer pedagogia.

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 13 vots )
carregant Carregant

El Foro Espanya Hoy ha organitzat aquest cap de setmana una jornada per debatre, sobretot, com fer front a l’independentisme creixent a Catalunya. Francesc de Carreras s'ha mostrat partidari de desmuntar  “les mentides que propaguen els independentistes” i ha apostat per copiar l’estratègia del Govern Cameron, a més de considerar absurd que el Govern espanyol estigui passiu i no parli de la independència. Nebrera ha assenyalat que "ja és tard" per apel·lar a la pedagogia davant l'independentisme perquè "quan es denuncien aquestes coses, apareixen 50 independentistes més". Vidal-Quadras, com  de costum, ha advocat per l’exercici de l’autoritat per afrontar l'independentisme amb contundència i sense concessions.
El missatge “Espanya ens roba” ha calat i forma part de l'imaginari col·lectiu
 
Segons Nebreda s’ha perdut la batalla i cal resignar-se, "No sé quina és la solució, però no hi ha mecanismes de defensa de l'Estat constitucional", ha assegurat Nebreda. Mentre Vidal-Quadras, en canvi, ha advocat per encarar l'independentisme mitjançant "una alternativa seriosa i ferma, sense concessions, en el terreny polític, la neutralització en el camp pràctic, amb tots els elements legals a l'abast, i l'exercici clar de la autoritat de l'Estat davant la insubmissió ".

Permetre la consulta seria permetre el triomf final del sobiranisme
 
Vidal-Quadras ha dit tenir "seriosos dubtes sobre l'encaix legal" d'un referèndum secessionista. "Políticament, em semblaria d'una gran imprudència que, després d'haver permès arribar -als nacionalistes-, fins on han arribat després de l'entreguisme d'aquests anys, celebressin aquest referèndum consultiu. Seria el seu triomf final. El risc polític seria molt alt. No crec que aquest referèndum se celebri mai. Ni tan sols un govern com l'actual es podria permetre autoritzar aquest referèndum ", ha indicat.

El pare de Ciutadans aposta per deixar fer la consulta
 
Carreras ha defensat la celebració d '"un referèndum consultiu" a Catalunya, i s'ha mostrat convençut que els independentistes "el perdrien per força diferència " i ha assegurat que la consulta serviria per "saber quants són els independentistes" i evitar les "adhesions indestructibles" que es produeixen actualment al projecte rupturista i que "donen la imatge que són molt majoritaris".
 
La tesis de Nebrera grinyola
 
Nebrera, s‘ha demanat "és legítim preguntar-se aquest tipus de coses?". "Tot i que sociològicament estem en una situació complicada, la democràcia no pot acabar amb si mateixa, hi ha preguntes que no es poden votar", ha dit.  
 
L’unionisme entona el mea culpa

Tots tres ponents han coincidit en la diagnosi de la culpa;  l'actual crisi territorial del model d'Estat neix del redactat de la Constitució, de la inacció dels successius governs des de llavors i de la deslleialtat dels partits nacionalistes al llarg de les últimes dècades.
Carreras, ha qualificat els partit nacionalistes de ser “el gran càncer que té l'Estat de les Autonomies ". "El problema de Catalunya és que sempre ha governat el nacionalisme, fins i tot durant el tripartit. Dir que la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut ha creat independentistes, fa riure. Qualsevol excusa és bona per als nacionalistes ", ha conclòs. Per Nebrera, "la crisi territorial és un problema que ve de la pròpia Constitució", al que s'ha sumat "la inacció del Govern"
 
Vidal-Quadras creu que tot els passa s’ho han buscat
 
Vidal-Quadras està convençut que "l'estratègia dels dos grans partits nacionals ha estat suïcida" per la seva feblesa davant el nacionalisme. "Estava cantat, si només sona una cançó, la gent acaba cantant aquesta cançó. I ara que estan en l'independentisme més bel·ligerant, el PP català es planteja donar-los més diners. La fera es calmarà si li seguim fent més bens? Doncs no, caldrà canviar de tècnica, cal privar-los de qualsevol possibilitat de disposar de recursos, posar-los al seu lloc. Tot el que ens passa ens ho hem buscat ", ha assegurat.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
Francesc fletxa Barcelona
8 d'octubre de 2013, 11.49 h

**Una opinió respectable.
Escolta Montse Oliva i al unionisme perdut: Suposo que no em confon de persones, però, si així fos no m'amoïna. Soc un ciutadà amb un sentiment de pertinença a Catalunya molt fort, que el comparteixo amb el que sento per la "Terra" on vaig néixer i fins els 24 anys no vaig decidir emigrar, d'Andalusia a Catalunya. Els meus, (comptabilitzo des de Les Capitulacions de Santa Fe 1492), esperaren 450 anys que arribessin les polítiques redistributives i veient que n... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
29 d'agost de 2013, 21.22 h

Quina vergonya em fa que la generalitat gasti els diners en medis com directe!CAT que son sectaris i res imparcials. Cap nen català desnutrit, si us plau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
9 de juliol de 2013, 14.44 h

CArreras com un PAPA NAZI-HITLERIANO se forro por España, por el Caudillo y por su familia que aun na ha devuelto el BOTIN FRANQUISTA que atesoró; Anticonstitucional. terrorista a sueldo del terrorista Francisco Franco, Narcisito el ladron, engendro a un hijo como el


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Ll.B. fletxa Vallès Oriental. Països Catalans
8 de juliol de 2013, 19.36 h

"Carreras, ha qualificat els partit nacionalistes de ser “el gran càncer que té l'Estat de les Autonomies ". "El problema de Catalunya és que sempre ha governat el nacionalisme, fins i tot durant el tripartit." ------------------------------------------> EN COMPTES D'INTENTAR ESVERINAR-NE LES CAUSES, PREFEREIX DIR O FER CREURE QUE ELS CATALANS NO SABEM VOTAR.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
8 de juliol de 2013, 14.17 h

http://www.youtube.com/watch?v=5vdvqF0zz7s

Ajudem a internacionalitzar videos en anglès sobre Catalunya com aquests. Que tot el món sàpiga qui som i que volem!

INTERNACIONALITZAR la nostra causa
és lluitar per la llibertat!

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Pepo fletxa Terrassa
8 de juliol de 2013, 13.47 h

Jo crec que el redactor de l´article, s´ha confós al picar el teclat, doncs el que volia comunicar, és que l´unionisme ha perdut (ha canviat la "h" per la "v")


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Jordi fletxa CATALUNYA
8 de juliol de 2013, 12.26 h

#14 De qui dius que no tens collons de dir el nom,mort de gana?


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
8 de juliol de 2013, 12.19 h

El contingut d'aquest comentari està ocult perquè ha estat considerat inapropiat pels lectors de directe!cat
Mostra'l


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 36
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
jaume fletxa Barcelona
8 de juliol de 2013, 12.03 h

ELS UNIONISTES FAN PENA, I AMB AQUESTS 'LIDERS' ENCARA MÉS.

La foto és de calendari: a l'esquerra la jove promesa.... vestida. A la dreta, el diguem-ne 'cervell' dels unionistes, l'eximi catedràtic de la UAB, Francesc de Carreras, articulista in aeternum de La Vanguardia i flagell dels separatistes. Què voleu fer amb aquiet parell: el jove sempre dient les mateixes coses i els mateixos eslògans; el vell, sempre treient articles del Codi Civil, del Codi Penal, i del Codi dels Codis (la Con... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
josep mª fletxa el vendrell
8 de juliol de 2013, 11.54 h

Aquests petits personatges no tenen intel · ligència, cada vegada que obren la boca més independentistes surten de l'armari, no saben com defensar la seva postura, perquè cap ésser amb un cervell normal se'ls pugui creure, són antidemocràtics de naixement fills del passat franquista, s'assabentaran el proper 11 / S el poble els enviará el missatge. VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.