directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 16:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montoro assegura que la Generalitat finança els serveis públics gràcies a Espanya

El ministre Espanyol afirma que si la Generalitat pot pagar els serveis públics és degut e les aportatcions de l'Estat Espanyol

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Crístobal Montoro, Ministre d'Hisenda de l'Estat Espanyol ha afirmat avui al Senat que “si la Generalitat és capaç de finançar els serveis públics de Catalunya és gràcies al govern d'Espanya, ja que és qui està aportant tot el finançament". A més més, el ministre ha rebutjat les acusacions d'ERC i CiU en les que es parlava sobre una "recentralització" de competències. Josep Lluís Cleries, portaveu de CiU al Senat, ha volgut recordar al ministre que el que paga l'estat espanyol és "amb els impostos dels catalans" i ha continuat aconsellant al ministre que "no és necessari que li posin un xalet a la delegada del govern espanyol a Catalunya" quan l'objectiu principal del govern consisteix en augmentar l'estalvi. Segons Clèries "Poden suprimir la delegada, la delegació i el xalet, ja que no necessitem de res més que el govern de la Generalitat".

Per altra banda, Esther Capella, senadora dels republicans, ha demanat a Cristobal Montoro que pagui en 30 dies "la quantitat que l'Estat deu a Catalunya per diferents conceptes, que ascendeix a 8.000 milions d'euros" a fi de complir la Constitució i la LOAPA.

Cristóbal Montoro
Cristóbal Montoro

Comparteix
   


Etiquetes

Avui a el Senat, el ministre d'Hisenda Pública Cristobal Montoro ha assegurat que la Generalitat finança els serveis públics catalans gràcies al finançament que aporta Espanya. Per altra banda, el ministre espanyol ha rebutjat les acusacions de recentralització de les competències realitzades per ERC i CIU.

Ester Capella, senadora d'Esquerra Republicana ha suggerit al ministre que "si vol aprimar" les administracions, la solució es troba en suprimir els pressupostos assignats al Ministeri d'Educació i Sanitat i transferir els seus recursos a les comunitats autònomes que en tenen la competència. Com a resposta, Montoro ha demanat “una mica de coherència”, perquè segons ell, els republicans “han deixat Catalunya en bancarrota sense pagar les factures” quan han estat al govern.

Montoro ha afirmat també, que el govern d'Espanya, ha diferència del que ha passat a Catalunya, "està disposat a pagar totes les factures pendents a totes les administracions de Catalunya i de la resta d'Espanya", i ha assegurat que des de que el PP ha tornat espanya, estan aconseguint millorar l'economia amb “creixement econòmic, la creació d'ocupació, la seguretat que les pensions es cobren i la seguretat que els aturats tenen una protecció real".

Cleries també ha intervingut denunciant que la reforma de les administracions només servirà per debilitar les comunitats autònomes i que el seu objectiu principal és el d'augmentar la importància de l'administració central. D'aquesta manera, el senador de CIU ha demanat al ministre el pagament dels 8000 milions que l'Estat deu a Catalunya i li ha recomanat que en lloc de re centralitzar “s'estrenyi el cinturó".

Com a resposta, Montoro ha argumentat el fet que l'administració central es quedi la majoria del pressupost perquè és qui paga les pensions. El ministre ha assegurat que l'estat està fent un esforç per l'eficiència, i no en la despesa de cohesió social, i ha enunciat que això és el que hauria de fer tothom.

Respecte l'afirmació del ministre en la que assegura que Catalunya pot pagar finançar els serveis públic gràcies a les aportacions espanyoles, Cleries ha replicat que l'Estat no paga "de la seva butxaca" sinó amb els impostos i el dèficit fiscal de Catalunya, “paga amb els nostres diners, tingui-ho clar", ha afirmat Cleries. Finalment, el senador convergent, ha demanat una descentralització de l'estat i ha recordat a Montoro que el seu mandat és per quatre anys, i que el seu partit actua “sense acord no consens Ha assenyalat també la sort de Catalunya al plantejar-se nous camins.

 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
Claudi fletxa Alcanar
12 de juliol de 2013, 01.40 h

Adreçat als reposables d'aquest web:

Podríeu mirar de redactar bé? El text de la notícia està molt mal redactat i ple de faltes de tota mena!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Ll.B. fletxa Vallès Oriental. Països Catalans
10 de juliol de 2013, 18.47 h

Si Catalunya no té cap deficit fiscal, pot ser si que sigui Espanya qui financïi els Serveis Públics de la Generalitat. Però en cas contrari es Catalunya qui no pot financiar-los per culpa d'Espanya. Que gestiona els seus diners i que sembla ho fa molt malament. No paga, ho fa tard i a més a més menteix.

PERÒ NO ES PREOCUPI SENYOR MONTORO, NO VOLEM SER UNA CÀRREGA PER A ESPANYA. PER AIXÒ ASPIREM A LA INDEPENDÈNCIA I A BEN SEGUR QUE ESPANYA ENS HI AJUDARÀ. AIXÍ ES TREURÀ DE SOBRE T... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Pepo fletxa Terrassa
10 de juliol de 2013, 14.04 h

PP = Camorra, Cosa Nostra, Mafia, A'ndrangheta, Sacra Corona Unita
Esperanza = la Venuda
Mariano = el Pillao
Aznar = el Padrino
Arenas, Acebes, etc etc etc etc etc = els sicaris
PSOE = Omertá
España = KAOS absolut
Catalunya = cal agafar el F-1 i sortir a tota hòstia d´aquesta bassa de porqueria. Consulta primavera 2014 o DUI DUI DUI DUI DUI DUI DUI DUI DUI !!!!!!!!!!!!
Visca la Terra i el Poble Lliures!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
josep mª fletxa el vendrell
10 de juliol de 2013, 12.15 h

Tots aquests reis del teatre són tan xulos que veritablement sembla mentida que les persones amb una mica de CERVELL els puguin votar, aquest tarannà espanyol i aquesta xuleria castellana ho porten a la sang no ho poden evitar, som diferents i per això volem ser independents VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
alfons fletxa santes creus
10 de juliol de 2013, 12.12 h

Aquest carallot de Montoro ens pren per "pardillos"... però es un aprenent dolent de "trileru" que se li veu massa el "truco"


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
jaume fletxa Barcelona
10 de juliol de 2013, 12.12 h

EL MONTORO, UN ALTRE MAMÓN.

Aquest paio amb cara de rat penat i somriure perpetu de mofeta imbécil, és un autèntic mamón. Perque només un mamón pot dir el que diu. Es com el imbécil del Monago, aquell indocumentat d'Extremadura, que ara afortunadament parla menys, o gens.

El que hauría de fer el Montoro és reciclar-se: 1) estudiant una mica de Economía; 2) aprenent l'anglès (moltes coses d'Economía estan escrites en aquesta llengua) ja que males llengues diuen que van posar al De... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Jordi fletxa Bcn
10 de juliol de 2013, 11.16 h

Contra les presses, el nerviosisme, per saber on som i que ens proposen des d'Espanya.

http://jordicolomines.blogspot.com.es/2013/07/la-via-catalana-cap-el-dret-decidir-i.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Sóm i serem fletxa Catalunya lliure
10 de juliol de 2013, 09.53 h

ARAGONESES, no gastis energies. No t'escarrassis. El que fas és ridícul. Ningú et fa ni puto càs. Catalunya ho té molt clar i portem la directa. Per mes que digueu, que feu, que sabotegeu, etc. etc. nosaltres guanyarem. La vostra veu no hi pot fer res contra la voluntat de tot un poble !! plega i ves a l'ABC. i recorda : Cada dia que passa és un dia menys que falta per la nostra independència !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Sóm i serem fletxa Catalunya lliure
10 de juliol de 2013, 09.40 h

Els fatxendes del PP estàn empastifats per tot arreu. Ara ja ningú, i dic N I N G Ú en majúscules, té autoritat moral per negar-nos el dret a decidir, o qualsevol cosa que demanem. Són gentussa, carronya, vergonya d'un país que no ha fet res del dret !! No els hauriem ni de mirar a la cara, ni escoltar. Catalunya ha pagat, ha treballat, i s'ha empassat gripaus per un tub, peró ara que la poma podrida del PP supura cucs per tot arreu, no tenen CAP AUTORITAT PER DIR-NOS EL QUÉ HEM DE FER... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Jordi fletxa CATALUNYA
10 de juliol de 2013, 09.25 h

El contingut d'aquest comentari està ocult perquè ha estat considerat inapropiat pels lectors de directe!cat
Mostra'l


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.