directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 18:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Adéu al Tribunal Constitucional

CIU, ERC ICV-EUiA i la CUP asseguren que la ratificació de la suspensió de la Declaració de Sobirania no aturarà el procés.

Comentaris 73  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP han qualificat avui el TC com a "cambra polititzada" després de la ratificació de la suspensió de la Declaració de Sobirania aprovada el passat gener per part del Parlament de Catalunya. La conseqüència de la ratificació és la no validesa de la declaració fins que el Tribunal Constitucional dicti la sentència corresponent. Així doncs, els partits polítics catalans han acusat avui al Tribunal Constitucional de ser una cambra política, i no de no actuar jurídicament com hauria de fer.

Parlament de Catalunya
Parlament de Catalunya

Comparteix
   


Etiquetes

Cal marxar d’Espanya, això comporta la desaparició del Tribunal Constitucional Espanyol

Les forces polítiques catalanes, CIU, ERC ,ICV-EUiA i la CUP, han criticat avui la decisió del Tribunal Constitucional de ratificar la suspensió de la Declaració de Sobirania realitzada pel Parlament de Catalunya durant el mes de gener, i han assegurat que les decisions d'aquesta cambra no afectaran el procés cap al dret a decidir.
 

Els portaveus al Parlament han sigut molt clars a l'hora de jutjar l'actuació del Tribunal constitucional, i han afirmat que "el TC no pot jutjar la legitimitat democràtica del Parlament"; "no es pot suspendre la voluntat d'un poble"; "cap tribunal pot anar en contra de la llibertat d'expressió"; "ens diuen que 12 jutges estan per sobre de la sobirania popular" durant les seves intervencions.

 

Jordi Turull, president del grup parlamentari de CIU ha remarcat que “no es pot suspendre ni anul·lar la voluntat d'un poble, que és manté tossudament compromès perquè es consulti el futur polític del país". Ha assegurat que els diputats es mantindran "compromesos" amb la voluntat majoritària dels catalans expressada en les passades eleccions al Parlament i ha destacat que CiU es mantindrà ferma en la defensa del dret a decidir, assumint així les conseqüències que aquest fet pugui comportar. Per altra banda, Turull ha lamentat que el TC es basi en criteris polítics a l'hora de prendre les seves decisions.

 

Marta Rovira, portaveu al parlament d'ERC, ha mostrat el seu dubte vers la dependència dels membres del TC, i ha afirmat que “el TC, una vegada més, aplica criteris polítics en les seves decisions. La confiança en la independència del TC i en el seu rigor jurídic és molt baixa". Rovira ha mostrat el seu desig a resoldre definitivament la constitucionalitat de la declaració de sobirania, i ha demanat que els magistrats actuïn fent servir criteris únicament jurídics. Rovira creus que els fets ocorreguts mostren una manca de professionalitat i ha recordat que passi el que passi, el procés continuarà endavant.
 

Josep Vendrell, diputat d'ICV-EUiA ha qualificat la decisió del TC de "injustificada, insòlita i impresentable" i, ha lamentat el posicionament "polític" d'aquest tribunal. En la seva intervenció, Vendrell ha volgut recordar que “cap tribunal pot anar en contra del dret a la llibertat d'expressió".
 

Finalment, el portaveu parlamentari de la CUP, David Fernàndez, també ha criticat obertament la decisió del TC, i ha lamentat que "l'opinió de 12 jutges estigui per sobre de la voluntat popular".

 

D'aquesta manera, avui les forces polítiques catalanes han mostrat una resposta uniforme a la decisió del tribunal constitucional, i han mostrat que les seves sentències no aturaran el procés cap al dret a decidir que fa temps que Catalunya ja ha iniciat.



 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#73
12 de juliol de 2013, 12.11 h

COMUNICAT DE LA RESISTÈNCIA : QUALSEVOL INTENT D'AVORTAR EL PROCÉS NACIONAL CONSTITUENT A CATALUNYA MITJANÇANT LA REPRESION DE LA VOLUNTAT POLITICA DEL POBLE CATALAN ,O REPRESÀLIES CONTRA ELS SEUS REPRESENTANTS,P ER PART DE LES AUTORITATS I LES FORCES OCUPANTS ESPANYOLES,ESTA RÀ LEGITIMANT A la NACION CATALANA PER A UN EVENTUAL PROCÉS D'AUTODEFENSA,M ITJANÇANT EL QUAL ELS CIUTADANS PROCEDEIXIN A ENQUADRAR-SE EN MILÍCIES I FORCES D'AUTODEFENSA O UN EXERCITO POPULAR CONTRA L'AGRESION ESPA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#72
12 de juliol de 2013, 11.36 h

El estado español siempre ha tenido terror y panico al pueblo vasco, es un estado muy miedoso y cobarde que le gusta cebarse con el debil y pequeño y agachar la cabeza ante el poderoso. Hay que ser un autentico canalla y desalmado para hacer todo lo posible para que un pueblo humilde y trabajador como el vasco no pueda disponer de su libertad nacional.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#71
Jordi fletxa CATALUNYA
12 de juliol de 2013, 09.35 h

#64 santi-cagalló,el ximpanzé setmesódel Tomelloso,com a a lluís mur, josep maria capdevila,roser fort(em fa gràcia recordar que deies:"queda amb mi si vols veure una dona de debó"),pere puig,santi de mataró,oscar crusat,joel de vinaroz..Jutjes als demés pel seu origen i et dediques a posar professions a les mares dels que escriuen aqui,si el psiquiatra que et tracta fos bo probablement et diria que t'avergonyeixes del teu origen i que per això et vols creure superior als demés inven... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#70
trups fletxa Reus
12 de juliol de 2013, 08.35 h

#62 La següent llista que em van passar, es de tots els països que s'han independitzat de "la nación MÁS GLORIOSA Y LAUREADA de la historia", i no han volgut saber mai més res d'Escanya, per alguna cosa serà.... Otetes, veste fent la idea que com a mínim en vindrán dos més, je,je... VISCA CATALUNYA LLIURE ||*||
1587. Nagasaki (Japó).
1599. Protectorat sobre Cambodja.
1623. San Cristóbal i Nieves.
1624. Barbados.
1632. Antigua i Barbuda.
1640. Portugal
1640. Macau (Xina). Malaca (Mal... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#69
Pepo fletxa Terrassa
12 de juliol de 2013, 07.43 h

#62 Penso denunciar policialment aquest comentari i em sap greu si de rebot rep el Directe. Això no es pot deixar passar, és impossible no denunciar-ho.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#68
12 de juliol de 2013, 06.45 h

el Tribunal FAEStitucional fa el que mana el caudillo Aznar i poca cosa més; suprimir berrugues que no serveixen per res es una necesssitat economica


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#67
S.Curçó fletxa ((*(( PPCC ))*))
12 de juliol de 2013, 06.31 h

#62 #64 Santiiiiiii .... (ara Otetes) ... gallineta espantada i esporuguida.... ai si t'atrapo....


Santiiiiii ... Uuuuuuuuuuuhh

quina pena que ara mateix he de sortir a pescar...

Santiiiii... gallineta cagadaaaaaaa ... ...llaga d'estomac...


huah huah HUAH HUAH HUUAAAHH HHHUUUUUAAAAAAAAAAA!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#66
12 de juliol de 2013, 04.08 h

#60 Aquí estamos. España mejor hundida, eso bien vale que unos cabrones (hijos de la cabra) desfilen desde fascilánida.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#65
12 de juliol de 2013, 03.58 h

#62 Fáci tarado... con ayuda de Francia, Gran Bretaña y Germánia de manera intermitente a lo largo de los siglos, y explotando las tierras de la antigua corona de aragón de forma ininterrumpida.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#64
F. Otetes fletxa ((*(( P.P.C.C. ))*))
12 de juliol de 2013, 00.39 h

Alna La Ràpita
#62 Només usar la paraula subnormal com a insult et posa en evidència, fa uns quants comentaris anaves d'intel.lectualoide historiador, vet aquí quin nivell.
------------------
Te has equivocado en la ele, no sé si te habrás dado cuen...
De hecho, yo, me he dado cuenta porque sólo cambié de nick cuando el PAYASO al que se lo usurpé cuando el me lo USURPÓ a mí y sé que si no vuelves a cambiar el sistema te lo mantiene. Señal de que tú SÍ LO CAMBIAS.
Tranquila/o, es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.