directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 15:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Iceta desautoritza Castells: 'El gran objectiu del PSC és convèncer el PSOE'

L'aparell socialista posa el fre de mà davant del creuament de declaracions entre Castells i De la Vega de divendres

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, vol rebaixar la tensió generada amb el PSOE després de les declaracions del conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells -que digué que 'és molt més important Catalunya' que la vinculació amb el PSOE- i la rèplica de la vicepresidenta espanyola, María Teresa Fernández de la Vega, retraient-li manca de lleialtat institucional. Iceta va remarcar ahir que l'objectiu dels socialistes catalans és 'convèncer' els socialistes espanyols perquè els facin costat en la reforma de la llei del Constitucional i la renovació dels magistrats.
Miquel Iceta, PSC, socialistes
Comparteix
   


Etiquetes
En unes declaracions durant la manifestació amb motiu del Primer de Maig, Iceta va voler deixar clara la voluntat d'entesa del PSC amb el PSOE després que Antoni Castells reclamés divendres que els 25 diputats socialistes catalans es desmarquin dels espanyols per defensar l'Estatut a les Corts. 'Per suposat, és molt més important Catalunya que la nostra vinculació amb el PSOE, només faltaria', va dir Castells.

Ahir, i tot i admetre que 'a vegades es produeixen algunes diferències de criteri', Iceta va assegurar que el 'gran objectiu' del PSC és 'convèncer' el PSOE i que aquests els 'facin costat' en les seves posicions en relació a la reforma de la llei del Tribunal Constitucional espanyol (TC) que permeti una renovació dels magistrats que en aquests moments tenen el mandat caducat abans d'emetre sentència sobre l'Estatut. 'Nosaltres volem que el PSOE voti el que nosaltres pensem que ha de votar. Potser a Catalunya hi ha gent que no ho entén, que es pensa que el nostre objectiu és separar-nos del PSOE', digué.

Però Iceta va afegir que els socialistes catalans 'lluitaran fins l'últim moment' per arrossegar el PSOE a les posicions catalanes, que van ser votades al Parlament dijous en una resolució conjunta de tripartit i CiU. 'Encara no hem formulat la proposta concreta de reforma del TC', ha afegit, però quan ho facin buscaran 'en primer lloc el suport del PSOE'.

D'aquesta manera, Iceta va voler rebaixar la tensió amb els socialistes espanyols després que la Moncloa respongués a Castells retraient-li 'manca de lleialtat institucional'. I és que el conseller d'Economia també va retreure al president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que parli de l'Estatut 'com si no anés amb ell'. Iceta digué que el president espanyol 'a vegades s'ha mostrat més prudent, en altres més abrandat', però va recordar que 'fa pocs dies al Senat va afirmar que estava convençut de la plena constitucionalitat de l'Estatut'.

'És veritat que voldríem que es digués més sovint, més fort, més a tot arreu', va afegir, 'però ningú pot dubtar a Catalunya que si avui tenim Estatut és gràcies a l'esforç que es va fer a Catalunya, però també a la negociació i l'acord amb el PSOE'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
3 de maig de 2010, 00.05 h

Diuen que el pla B d'ERC si no repeteix govern és intentar que una part del sector catalanista del PSC formi un partit socialista català i formar coalició de cara al 2014. Es calcula que podrien aconseguir fina a 6 diputats. Amb sort podrien actuar com a frontissa aquí i a Madrid i obligar a la resta de partits que es facin independentistes. Sembla que ja tenen bons contactes, fins i tot amb el PP -connexió Alella- i finançaent garantit a La Caixa. Amb aquest últim, el PP, hi ha la prop... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
2 de maig de 2010, 22.52 h

#10
Sort de l'ERC d'en pugicercós i cia.? Déu ens agafi confessats

Definició de FE
http://ec.grec.net/lexicx.jsp?GECART=0062788
2 Convenciment íntim, sense necessitat de basar-se en la raó o l'experiència, que algú és honrat, és capaç o diu la veritat, que alguna cosa és eficaç, és veritable o es realitzarà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
2 de maig de 2010, 17.16 h

Senyora : Montse nomes les espanyoliste com voste carregan contra ERC som la justificacio dels mals que altres partits anomenats nacionalistes catalans fan a la nostra nacio CIU PSOE DE CATALUNYA Pesta Porcina Catalana (PPC) vos imagineu un govern sense ERC tocan els collons a tota aquesta colla de espanyoliste dins el goveren de CATALUNYA reflesiuneu companys reflecsioneu companys:::sort D/ERC :VIÇA LA TERRA LLIURE :SALUT I REPUBLICA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
E25JQX2 fletxa 91230-B49, Júpiter
2 de maig de 2010, 13.00 h

Vist des de fora, si hagués de determinar com sou els humans fixant-me en la cultura espanyola, enviaria una ordre de conquesta del planeta Terra i de supressió d'Homo Sapiens immediatament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Toni fletxa Roses
2 de maig de 2010, 12.55 h

votar psc-psoe i votar pp es votar españolisme. puuuuaaaaajjjjjjjjj


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Marta fletxa Terrassa
2 de maig de 2010, 12.26 h

Catalanofòvia! des de sempre contra nosaltres la gran majoria d'espanyols, molts d'ells sense conèixer Catalunya ni tant sols un català. Qualsevol proposició de reforma emesa des del gobern català es motiu de bromes. "Mucho ruido pero al final nada" de la Vega va dir en un comunicat. La catalanofòvia els té tant cegs a tots que els hi fa donar la raó al president espanyol amb menys credibilitat de tota la història de la democràcia espanyola. No és qüestio d'estatut o no estatut (per ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Llorenç fletxa Hostalric
2 de maig de 2010, 11.51 h

La part catalanista del PSC per que no creen un nou partit socialista nacionalista. El PSC actual fa fastic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Francesc fletxa Arbucies
2 de maig de 2010, 11.49 h

Aquest el Iceta fa cara de porquet.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Gironí fletxa girona
2 de maig de 2010, 11.38 h

Ai caram! Que passa dins del PSC? Si no tinguessin el govern de la Generalitat, sortirien aquestes discrepàncies a la llum? Si estiguessin a l'oposició, actuarien com sempre "pel bé de catalunya" amb una línea monoliticament i sense fisures. Però, ai las! la realitat s'imposa i afloren aquestes "sortdes de to".
Cada cop estic més convençut que el que va fer ERC era el que calit. Ara tothom s'ha de posicionar: el partit o el País.
Espero que guanyi el País.
Llàstima que CiU no està pe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
atlasac fletxa Vila-real
2 de maig de 2010, 11.16 h

Com deia....el nostre DRET sols unes hores ha durat però NO PATIU QUE US TORNARAN A VOTAR!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.