directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Espanya no té remei, ara toca tirar Catalunya endavant

Rajoy tocat i enfonsat, el PSOE tanca la porta al federalisme de Pere Navarro mentre l’escàndol dels ERO l’encercla. El titànic espanyol s’enfonsa, cal abandonar el vaixell

Comentaris 25  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 19 vots )
carregant Carregant

(ACN).- El diari El Mundo posa Rajoy en escac i mat en publicar aquest diumenge una sèrie de missatges de text de mòbil que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i l'extresorer del PP, Luis Bárcenas, es van intercanviar al llarg de dos anys, i on Rajoy intenta tranquil·litzar l'extresorer per tal que aquest no parli, segons el diari. D'aquesta manera s'explicaria el silenci que Bárcenas va mantenir sobre la comptabilitat B i els sobresous del partit, fins que Bárcenas entra a la presó. Per altra banda el PSOE tocat pels i negant la vis federalista de Navarro tanca la porta a l’entesa amb Espanya; ara és l’hora de que els catalans pensem en Catalunya.


Comparteix
   


Etiquetes
 Un episodi de més de l’Espanya en decadència secular

La decisió de difondre aquests comprometedors missatges s'interpreta com la resposta de l'extresorer al partit, que aquesta setmana, en boca d'Alfonso Alonso, va titllar Bárcenas de "delinqüent que ha fet de la mentida el seu estil de vida". El president espanyol va mantenir contacte directe i permanent amb Bárcenas, com a mínim des de maig del 2011 al març de 2013, i li va demanar que negués l'existència de la comptabilitat B i els sobresous al partit, apunta El Mundo. Això explicaria el silenci que mantenia l'extresorer sobre el tema.

En els SMS es veu com Rajoy va intentar calmar l'extresorer quan les coses es van començar a complicar: "Luis, nada es fácil, pero hacemos lo que podemos. Ánimo". Ja el 2013, poc després de conèixer-se l'existència dels comptes a Suïssa, Rajoy va demanar-li que sigues "fort".

Ni un pam de net

El pacte de silenci que l'extresorer del Partit Popular va mantenir a petició, suposadament, de Rajoy, es comença a esquerdar el 18 de gener del 2013, moment en què es comença a fer públics a travès de la premsa que Luis Bárcenas pagava amb 'diner negre' sobresous a membres de la direcció del PP, amb quantitats de fins a 15.000 euros en metàl·lic, segons El Mundo. Atribueix que part de les filtracions provenen de l'entorn de Maria Dolores de Cospedal, que l'havia substituït. "Querido Mariano, le he trasladado a Marilar -de Andrés, periodista que treballa en la comunicació del partit-, la improcedencia de que yo haga un comunicado para contrarestar la filtración de Cospedal a El Mundo", consta.

El missatge segueix: "Debe salir ella a pedir que El Mundo aporte pruebas. Conmigo puedes contar siempre y sabes que te estoy agradecido por el apoyo que personalmente siempre me has dado. Un abrazo. Luis". L'SMS, que dóna instruccions clares al cap de l'executiu, obtè resposta, indica el diari, del mateix Rajoy: "Luis, lo entiendo. Sé fuerte. Mañana te llamaré, un abrazo."

El 14 de març, poc després de les nou del vespre i coincidint en el dia en què és acomiadat oficialment i on se l'insta a abandonar el seu despatx al carrer Génova, Bárcenas envia el següent SMS: "Mariano, vergonzoso el comportamiento de esta tarde de los dos abogados del Partido. No han permitido que las personas que he enviado verifiquen el contenido de las cajas que había en el despacho que tú me autorizaste".

Aquest greuge que denuncia Bárcenas acaba amb unes paraules que semblen una sentència: "Tú sabrás a qué estáis jugando, però yo quedo liberado de todo compromiso contigo y con el partido", conclou el missatge difós per El Mundo.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#38
16 de juliol de 2013, 12.47 h

Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamos por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,que quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su f... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
15 de juliol de 2013, 16.15 h

EL MUNDO sempre ha sigut un rotatiu al servei del PP, el seu director explica a tothom que vol escoltar-lo que les seves preferencies polítiques són les que representa el Partit Popular.

Que El Mundo publiqui tot aquest conjunt de noticies que enfonsen més i més cada dia que passa el govern de Mariano Rajoy y per extensió el PP, respon a que el seu director afavoreix una part del PP contrària a la que actualment el dirigeix. Segurament darrera d'aquest afany per publicar aquestes noticie... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Jordi fletxa Bcn
15 de juliol de 2013, 16.07 h

Aquesta és la manera com el PSOE entén l’estat federal. Jo dic i tu segueixes. Punt i final.
La manera com tracten els temes econòmics i les propostes espanyoles que fan per a Catalunya són el reflex del que creuen que som.
Cal anar contra les presses, el nerviosisme, per saber on som i que ens proposen des d'Espanya i Catalunya.

http://jordicolomines.blogspot.com.es/2013/07/la-via-catalana-cap-el-dret-decidir-i.html

http://jordicolomines.blogspot.com.es/2013/05/la-proposta-espanyola-pe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
15 de juliol de 2013, 13.55 h

#17 Bejota i tots els que penseu com tu: se'ns en refot el que penseu o bé opineu. Només per que no ens confonguin amb tota aquesta colla de lladres que s'han convertit (o sempre han estat) els ep.panyols, val la pena #fotemelcampcorrents
D'una manera o una altra, els que quedem per aquí, ja ens en sortirem: veurem que feu vosaltres.
Apavinga, mentres tant, jo vaig tirant


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Vulpellac fletxa Vulpellac
15 de juliol de 2013, 11.11 h

Potser seria millor dir ... EL PRESTIGE ESPANYOL S'ENFONSA... atès que la taca de deixarà no s'acabarà fins passat molt de temps de l'enfonsament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Rauric fletxa La Guingueta
15 de juliol de 2013, 10.59 h

Amb Espanya no es pot mai tenir cap mena de prestigi, tota la feina feta d'anys de treball i esforços pot anar en orris per la sempre ineptitud espanyola en tots els àmbits.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
loferrerdelaplana fletxa samarruga de baix
15 de juliol de 2013, 09.08 h

#25
ah, i parlant de Califat, vosaltres els castellans teniu més gens nordafricans que catalans i bascos, no m'ho he inventat, els musulmans van estar-hi molt poc temps en territori basc i català, segurament és el factor que explicaria aquest fet.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
loferrerdelaplana fletxa samarruga de baix
15 de juliol de 2013, 08.58 h

#23
Si quedem fora (que ho dubto), tindrem unes altres avanatges que estant dins no tenim. Però no crec que ens hi vulguin fora gaire temps, segurament tots votaràn que si, menys españa clar, amb la rabieta que durà dins segurament votarà que no, necessitarà temps, els traumes necessiten temps per superar-se. Només em de veure el cas de Kosovo, TOTA europa a acceptat el nou país menys espanya, quan tardaràn? doncs és igual, el que hagin de tardar, Kosovo ferà la seva vida com a paí... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
loferrerdelaplana fletxa samarruga de baix
15 de juliol de 2013, 08.47 h

#19
Veus, l'independència de Catalunya us anirà bé, totes aquestes empreses s'instal.laràn la majoria en territori castellà, portant així progrés i feina a les españes. Quan marxin, espero que també s'enduguin els milers de colons castellans que van venir a treballar-hi i que ara voten al PP o a Ciudadanos. Els que s'han integrat bé, no cal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Synera fletxa Barcelona
15 de juliol de 2013, 07.24 h

#18 Mingo, bingo


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.