directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Davant la crisi d’Espanya, la millor resposta el dret a decidir

Bárcenas confessa, Rajoy continua mut, Espanya es desfà. Cal accelerar el procés cap a l’estat propi

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

Aquest matí l'extresorer del Partit Popular, Luís Bárcenas, des de fa dies acusat per presumpta corrupció i empresonat per decisió de l'Audiència Nacional, ha declarat avui altra vegada davant del jutge Ruz. En les declaracions d'aquest matí, Bárcenas ha admès ser l'autor dels manuscrits on hi apareix la comptabilitat amagada del PP, i ha entregat un pen drive amb documentació diversa al jutge,tal hi com assegura l'advocat de l'Observatori Desc. Per altra banda, en les seves declaracions, Bàrcenas també ha parlat de la coneixença dels sobresous per part de Cospedal, i ha declarat que en moltes situacions ell actuava seguint les indicacions del seu predecessor, Álvaro La Puerta. Amb les seves declaracions, l'extresorer del PP ha admès també l'existència de pagaments en efectiu a Rajoy i Cospedal durant el 2008, 2009, i 2010.

bàrcenas
Luís Bárcenas

Comparteix
   


Etiquetes

 

Bárcenas admet pagaments en efectiu a Rajoy i Cospedal


 

Luís Bárcenas, extresorer del Partit Popular, ha declarat avui per quarta vegada davant del jutge de l'Audiència Nacional. En les declaracions d'avui, Bárcenas ha admès ser l'autor dels manuscrits sobre la compatibilitat B dels populars i ha afirmat l'existència de pagaments en efectiu realitzats els anys 2008, 2009 i 2010 a Rajoy i Cospedal. Per altra banda, Bárcenas ha entregat també un “pen drive” amb documentació diversa al jutge Ruz, amb la que es podran conèixer més detalls sobre el cas, i altres possibles implicats.


 

Respecte totes aquestes novetats, el líder del PP i president del govern espanyol, Mariano Rajoy, continua mut, o el que és el mateix, continua llençant pilotes fora. Tot i que durant aquest cap de setmana s'han fet públiques diverses informacions relacionen Rajoy amb el cas Bárcenas, ell continua sense dir paraula, ni desmentint el que s'ha fet públic darrerament.


 

Espanya continua callada, però Catalunya no pot seguir el seu exemple.


 

El govern espanyol s'està desfent, en un dels casos de corrupció més greus que s'ha vist en els últims anys, i no hi ha cap valent que surti a donar explicacions, ni aclarir el que està passant. El president del govern, continua mut, i la resta intenten salvar la integritat d'Espanya.

Catalunya no pot seguir l'exemple espanyol, ni continuar callada com s'està fent des del govern central. Cal plantar cara a aquesta crisi espanyola, que deixa de ser només econòmica, i que es converteix en una crisi també de valors.

No podem continuar formant part d'un país on la corrupció preval per sobre dels drets de les persones, i on el més vulnerables acabant pagant les bestieses dels qui tenen el poder. És l'hora de marxar, i crear un país nou, realment democràtic i molt més transparent. On es garanteixi la igualtat d'oportunitats, i el govern reti comptes sovint. On s'eviti la corrupció i aquesta estigui penalitzada com es mereix.


 

Cal accelerar el procés de independència


 

Cal una resposta ferma i contundent de tota la classe política catalana, cada dia és més necessari que Catalunya es desentengui de l'estat espanyol, d'aquest país de pandereta on tothom continua igual després d'un cas de corrupció com aquest.

Així doncs, és el moment d'accelerar el camí cap a la independència, deixar enrere aquesta etapa amb l'Estat Espanyol, i avançar endavant per construir un nou país.

En aquest sentit, Esquerra Republicana ha afirmat avui a De Gispert, que tenim més pressa que mai, i que ara és l'hora d'avançar amb fermesa cap a l'alliberament nacional.

Per altra banda, ICV-EUiA també aposten per un posicionament conjunt des de les forces catalanes, i demanen una coalició en la que totes les forces catalanistes al Congrés s'uneixen per presentar una moció de censura contra Rajoy i el seu equip, després de conèixer les relacions del president del govern espanyol amb el cas Bárcenas.

 

 

 

 

 

 

 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
Rauric fletxa La Guingueta
17 de juliol de 2013, 18.30 h

Quina vergonya ser espanyol.....!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Jordi fletxa CATALUNYA
16 de juliol de 2013, 22.27 h

El contingut d'aquest comentari està ocult perquè ha estat considerat inapropiat pels lectors de directe!cat
Mostra'l


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
16 de juliol de 2013, 21.40 h

El contingut d'aquest comentari està ocult perquè ha estat considerat inapropiat pels lectors de directe!cat
Mostra'l


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
16 de juliol de 2013, 13.20 h

NO OS RINDÁIS NUNCA CATALANES,SOIS EL ESPEJO EN EL QUE SE MIRAN HOY DIA LOS NACIONALISTAS E INDEPENDENTISTAS QUE QUIEREN LA LIBERTAD DE SU TIERRA,NO OS DEJEIS PISOTEAR POR EL ESTADO FASCISTA ESPAÑOL,NO DEJEIS DE LUCHAR POR EL OBJETIVO DE LA INDEPENDENCIA Y LA LIBERTAD !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
16 de juliol de 2013, 12.41 h

Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamos por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,que quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su f... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
pasbort fletxa Vila-real
16 de juliol de 2013, 10.26 h

CONTRADICCIO?

Demanar als RICS que lideren el SOCIALISME? penseu que...la vostra PASSIVITAT i la vostra AMBICIO desmedida podeu portar al MON el JUDICI FINAL, ...que podeu perdre la mitat de la VOSTRA? FORUNA els vostres? MILIONS....furtats a quíns.....VOSTRES? SEGUR? penseu....que acàs us agradaria més que us ho PRENGUESEN TOT com vosaltres haveu FET? la vostra AMBICIO BRUTAL porta al món a l´abisme.... NO TENIU QUE AMAGAR RES? sols l´amargura de milers i milers de FAMILIES OI? milers ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Jordi fletxa CATALUNYA
16 de juliol de 2013, 05.30 h

#14 el"SOC UN POBRE DESGRACIAT,QUE SE LA PELA LLEGINT"EL CAPITAL" QUE ESCRIU(MALAMENT)EN ANGLÈS PER APARENTAR SER QUELCOM MÉS QUE UN MERDA",l'alcohòlic nacionalista espanyol marxista oficial del blog.També conegut com Amaya Salazar,àlies montella.Àlies "aragoneses",àlies biel,ion,anna,homo apm,oriol,també conegut per l'indigent hermafrodita de l'Hospitalet,EX-PALURDO M,ILITAR,,JACINTO,500.,SANTI-CAGALLÓ...Pressumptament fill de Kim-jong-Il i la que escombra la línia del paral.lel 38.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
15 de juliol de 2013, 23.55 h


También conocido como TOD, el TONTO OFICIAL del DIGITAL = Jordi » CATALUNYA

També conegut con el XIMPLE OFICIAL del DIGITAL = Jordi » CATALUNYA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
ALECANTÌ fletxa ALECANT PPCC
15 de juliol de 2013, 21.32 h

els castellans viuen en un estat potser ,pero els catalans vivim en un regim castella quens aufega.......i si no fugim ens acabaran fent mol de mal ...doncws ens odien per ser lo que som.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Jordi fletxa CATALUNYA
15 de juliol de 2013, 21.29 h

#10 En el teu cas el miracle seria que tinguessis cervell,encara que fòs el de la belen esteban!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.