directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 18:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El TSJC valida novament un model d'immersió lingüística amenaçat pel TC

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha dictat una altra sentència validant la casella lingüística dels fulls de preinscripció escolars. Ho ha fet en resposta a un recurs presentat per la plataforma Convivència Cívica. La resolució del TSJC valida altra vegada jurídicament el model d'immersió lingüística català i defensa que no se segreguin els alumnes per motius de llengua. La sentència pren un nou relleu ara que del Tribunal Constitucional espanyol (TC) podria sortir una retallada estatutària que afectés directament la LEC i aquest model educatiu. Per al conseller d'Educació, Ernest Maragall, això afegiria 'gravetat i inacceptabilitat' a la sentència.
ernest maragall
Comparteix
   

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha dictat una nova sentència que esgrimeix raons jurídiques per validar el model d'immersió lingüística català. Suposa alhora una nova empenta per a un model que impedeix que se separin els alumnes en funció de la llengua en la qual volen estudiar. La sentència pren un nou relleu ara que del Tribunal Constitucional podria sortir una retallada estatutària que afectés directament la LEC i aquest model educatiu.

La resolució del TSJC reafirma la del desembre passat, quan va rebutjar el recurs presentat per la plataforma Convivència Cívica. Aquesta havia presentat un recurs contra els fulls de preinscripció escolar catalans, segons entén vulneren el dret que tenen els pares per demanar que els seus fills estudiïn en castellà durant el primer any d'escolarització i si la seva edat és dels 3 als 7 anys. El recurs desestimat ara havia estat presentat contra els fulls de preinscripció del març de 2009. La decisió del TSJC reafirma llavors la presa ara fa uns mesos contra el primer recurs.

Els fulls demanen quina llengua entenen els seus fills i amb un número petit al cantó de la casella lingüística condueixen els pares al dors on se'ls comunica aquest dret i se'ls informa que per fer-lo efectiu han de comunicar-ho a l'escola alhora de fer la matrícula.

Maragall defensa el model de la sentència del TC
El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha alertat que la sentència del Tribunal Constitucional podria afectar el model d'immersió lingüística. Si la resolució dels magistrats espanyols ataqués '30 anys de model' la situació 'seria més greu' i farien la sentència encara 'més inacceptable'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
3 de maig de 2010, 10.54 h

-el recurs rebutjat. No 'desestimat'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Joan fletxa Barcelona
3 de maig de 2010, 00.16 h

#3 Però si aquest estatutet que el Mas va salvar in-extremis no valia res...què més ens dóna que se'l carreguin? Si aquestes lleis que ha fet el tripartit no valen una merda...o si? en què quedem? Em tornareu boig els d'ERC. O blanc o negre i no em vingueu amb els grisos dels collons que ja em van ostiar prou quan era un crio.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
2 de maig de 2010, 23.43 h

Amb la retallada de l'Estatut, quedaràn inconstitucionals i sense efectes juridiques les seguents lleis:-
Llei d'Educació Catalana
llei de Normalització Linguística
Llei Audiovisual de Catalunya
Llei del Sindic de Greuges
Llei de Consum
Llei d'Acollida
...
...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Francesc fletxa Lloret de Mar
2 de maig de 2010, 15.13 h

obrire 50 ampolles de cava catala el dia de la INDEPENDENCIA!!!!

VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
2 de maig de 2010, 09.02 h

Que ens deixin en pau d'una vegada i ens deixin fer la nostra. Quin mal els hi fem a ells, als ep.panyols, si aqui tenim una cultura i una llengua pròpia? No tenen ells la seva?- Per cert, molt degradada entre els joves darrerament- doncs per qué ens han de venir a tocar el gallet a nosaltres?. Una mostra més de les cents que hi ha per lluitar per la nostra independència. Després, ja ens barallarem entre nosaltres, però serem nosaltres qui decidirem el que volem a casa nostra. Com diu una ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.