Amorós: 'Els que volen enfrontar-nos perdran la batalla'
'Els que defensem la convivència guanyarem'
El secretari per a la Immigració de la Generalitat, Oriol Amorós, ha volgut donar un missatge positiu sobre la integració de la immigració a Catalunya. 'Els que volen enfrontar-nos perdran la batalla i els que defensem la convivència guanyarem', ha assegurat en declaracions a l'ACN. Amorós ha reconegut que hi ha 'conflictes de convivència importants' però ha dit que la convivència 'és l'única alternativa'. Ha afegit que s'ha de mirar a llarg termini i ha asseverat que el procés 'no és fàcil' però que s'han de continuar impulsant polítiques públiques, com la recent aprovació de la Llei d'acollida de les persones immigrades i retornades.
'No és fent crits, no és dient coses que no van enlloc, no és enfrontant els uns contra els altres que solucionarem les coses', ha reflexionat el secretari per a la Immigració. Ha defensat que els immigrants que han decidit residir a Catalunya no tornaran al seu país d'origen. 'Com que es quedaran més val que aprenguem a viure junts, més val que donem eines per a la mobilitat social, per la igualtat d'oportunitats, més val que expliquem els drets i els deures perquè sinó no hi haurà manera de viure junts', ha declarat.Amorós ha fet una crida tant a immigrants com a autòctons a apropar-se els uns als altres. 'La societat catalana acull però les persones que han vingut de fora han de fer un esforç per aprendre la nostra llengua i per apropar-se a la societat', ha resumit.
Crítica al PP
El Parlament de Catalunya va aprovar aquest dimecres la Llei d'Acollida amb els vots a favor dels partits del Govern i CiU, i l'oposició del Grup Mixt i el PP. El secretari per a la immigració ha estat clar al valorar l'actuació del PP, formació a la que ha acusat de voler 'dividir Catalunya'.
Actualment, i segons dades provisionals de la Secretaria per a la Immigració a 1 de gener d'aquest any, hi ha 875.912 empadronats extracomunitaris a Catalunya. S'estima també que hi ha 76.117 en situació irregular, una xifra amb tendència a la baixa des del 2005 i que es situa en el nivell del 2002.