directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 01:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Fundació Barcelona Olímpica, que dedicarà el museu a Samaranch, està dirigida per un assessor de Millet

El secretari de la fundació és un advocat investigat per ajudar Montull a defraudar Hisenda

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La Fundació Barcelona Olímpica, que a petició de l'alcalde Jordi Hereu imposarà el nom de Samaranch al Museu Olímpic i de l'Esport, manté com a secretari de la institució a Raimon Bergós i Civit, expert en fundacions i investigat pel cas Millet, on hauria ajudat Jordi Montull a desviar l'atenció d'Hisenda i amagar aquelles factures que serien injustificables. A més entre la cúpula directiva de la fundació olímpica que homenatjarà Samaranch s'hi compten polítics espanyols com Alejandro Blanco o Jaime Lissavetzky, coneguts per les seves constants traves i persecucions a les seleccions esportives catalanes.
museu olímpic
Comparteix
   


Etiquetes
Bergós també era secretari del Palau quan es va destapar l'escàndol, i va ser destituït de la Fundació Orfeó Català per la nova direcció.

Segons la investigació, Bergós va tenir un paper clau ajudant Millet i Montull a defraudar Hisenda. Segons va filtrar-se durant les investigacions, l'expert en fundacions va fer arribar una carta a Jordi Millet on li explicava quines operacions calien fer per desviar l'atenció d'Hisenda i evitar així que perseguessis diverses factures 'd’impossible justificació fiscal'. La carta contenia estratègies per distreure hisenda davant pagaments 'que no tenien cap mena de defensa si la Inspecció hi aprofundia més'.

Raimon Bergós és un dels màxims experts en fundacions, i va assessorar entitats com la Fundació Joan Miró, la Fundació Tàpies, la Fundació Abadia de Montserrat 2025, Tribuna Barcelona, l’orquestra Simfònica del Vallès SAL, i el Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas. També era secretari de la Fundació del Barça, a més de la Fundació Barcelona Olímpica a la que ens referim avui.

Una Fundació anticatalana

A més de les sospites d'irregularitats fiscals sobre Bergós, la Fundació Barcelona Olímpica és un reducte de personalitats de coneguda trajectòria anticatalana. Als vicepresidents Blanco i Lissavetzky cal afegir-hi el president de la Fundació Barcelona Olímpica, Pere Alcober i Solanas, actual regidor d’esport de l’Ajuntament de Barcelona. Alcober és el responsable de la cessió gratuïta del Palauet de la Font del Gat a la selecció espanyola de Tennis, així com de donar llum verda a l'organització de la Copa Davis, que va costar al consistori dos milions d'euros. El regidor socialista també serà recordat per intentar impedir que la selecció catalana de rugbi jugués a l'estadi Lluís Company, segons va denunciar el vicepresident de la Plataforma ProSeleccions, Sergi Blàzquez.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
L'estornut de L'estartit fletxa JESUSSS....!! gràcies.
3 de maig de 2010, 18.17 h

dedicat al CIUDADANO de l'estartit veí.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
3 de maig de 2010, 18.14 h

MAS o MONTILLA....tan si val, son tots la mateixa porqueria


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
3 de maig de 2010, 18.12 h

CIUTADANS i CIUTADANES DE CATALUNYA.....TENIM el REMEI i aquest passa per EXPULSAR de TOT ARREU i el MES AVIAT POSSIBLE i de TOTA la nació catalana als UNIONISTES SOCIATES i CONVERGENTS. Catalunya no podrà resistir per mes temps a mans dels UNIONISTES convergents i sociates. Podem fer.ho possible molt aviat. EXPULSEM.LOS de TOT ARREU fem un pas endavant per la plena sobirania nacional per a construir un ESTAT PROPI dins de la unió europea. NI UN SOL VOT MAI MES a PSC i CiU....MAI MES..!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Francesc Tey fletxa Barcelona
3 de maig de 2010, 14.24 h

#15 L'error de càlcul d'en Roca el subsanen ara que el model general ha fet aigües per la mala fe dels socislistes i dels populars, però hauria pogut valer. de fet ERC ha defensat a mort el finançament que en Mas va signar amb el Zapatero, i això que no en va treure tot el suc. Per cert si te n'adones a Roca no se li va permetre ser el successor del Pujol, igual que a en Duran, per ser massa poc ambiciosos en temes de sobirania i creure que l'España federal era possible.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
3 de maig de 2010, 14.18 h

Hahahaha des de l'acudit de la Heidi que no sentia un acudit tan bo.
CiU pel concert econòmic? Encara recordo quan el va rebutjar en Roca i va dir que "a nosaltres això no ens interessa, que recaudin ells i ja gastarem nosaltres"


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Francesc Tey fletxa Barcelona
3 de maig de 2010, 14.12 h

#11 Mira que ets dur de cap tio, o manipulador potser? CiU aposta ja, pel concert econòmic blindat com el dels bascos. Aposta tb pel dret a decidirn pq sigui possible fer referèndums de qualsevol tema; altra cosa és quan cregui que s'ha de convocar. Ciu vol seleccions catalanes de TOTS els esports. I el PSC no vol cap d'aquestes tres coses, que tots sabem que són fonamentals per crear consciència sobiranista entre els qui encara no la tenen. Per tant està clar, encara que no us agradi rec... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
3 de maig de 2010, 12.44 h

No patiu quan mori el Millet li trobaran alguna cosa que va fer bé i li dedicaran una avinguda o un museu, "Museu Fèlix Millet, el de l'espoli"


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Jordi fletxa Barcelona
3 de maig de 2010, 12.27 h

Qui va donar la creu de Sant Jordi i la Medalla d´or de la Generalitat al Samaranch va ser CIU.

Aquesta és la història pura i dura.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Quim. fletxa PPCC.
3 de maig de 2010, 12.16 h

#9
NO t´ho creus ni tu, i si el projecte de Ciu no és exactament el mateix que el del psc-psoe que ho diguin i que diguin que volen anar més enllà de la simple autonomia administrativa que tant bé els hi va. Que ho digui el ven-estatuts del mas i el cara duran. Molts tampoc oblidarem qui va pactar la primera gran retallada le l´estatut amb zapatero i no va ser montilla (no defenso al montilla que tampoc m´agrada) però no va ser ell qui ho va fer. O no?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 23
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
3 de maig de 2010, 11.25 h

Per tenir la veritat sobre al vida d'en Samarach, s'han de llegir diaria extranjers com en temps de la dictadura, els mès neutrals el Punt i L'Avui, els altres ple suport a tapar -li les vergonyes i els pals a les rodes a tota iniciativa per tenir soport internacional al esport català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.