directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 07:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Les entitats catalanes demanen una consulta com més aviat millor

L'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium cultural demanen al Govern que posi data a la consulta el més aviat possible

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

L'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium demanen al Parlament que posin una data per la consulta el més aviat possible i que aquesta es realitzi abans del 31 de maig del 2014. Muriel Casals, presidenta d'Òmniu, i Teresa Forcadell, directora de l'ANC, han volgut remarcar que les entitats a qui representen defensen que la consulta es realitzi en un context legal, però que si això no és possible no podem oblidar que existeixen alternatives, com poden ser eleccions o una declaració unilateral. Per altra banda, durant la compareixença ambdues entitats, han volgut mostrar també el seu suport vers la proposta de llei de consultes. També han participat en aquesta compareixença diverses associacions municipalistes, que han demanat al Parlament més eines de participació ciutadana per tal de poder garantir una societat més democràtica.

Forcadell, Casals i Martí.
Forcadell, Casals i Martí.

Comparteix
   


Etiquetes

 

Aquest matí, l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural han demanat al Parlament que s'espavilin a consulta per la independència de de Catalunya. Així doncs, Carme Forcadell, presidenta de l'ANC, ha demanat als membres del Parlament que la data per realitzar la consulta sigui abans del 31 de maig del 2014. Les dues entitats han volgut expressar també la seva voluntat de que la consulta es celebri "dins la legalitat" però tenint en compte que "si això no és possible" caldrà buscar alternatives. Per altra banda, l'Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació de Municipis per la Independència han mostrat un suport ferm a la llei de consultes, tot i que han demanat que aquesta comporti un "cert arrelament" dels empadronats per poder ser partícips de les consultes.

 

Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural; la directora de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell; i Elena Martó, vicepresidenta de Sobirania i Justícia; han realitzat la seva compareixença a la pimera sessió del Parlament, relacionada amb la proposició de llei de consultes populars no referendaries. Les representants de les tres entitats independentistes han donat "suport absolut" a la proposta.


Alternatives a la legalitat

 

Les tres representants, han volgut mostrar que "l'òptim i desitjable" és que s'acordi amb el govern espanyol el procediment de la consulta i que s'aconsegueixi un consens entre els catalans. Per tant, han assegurat que el seu desig és que "la consulta es faci dins de la legalitat". Però "com que hi ha poques probabilitats", han demanat al Parlament que "no s'aturi i continuï el camí cap a la independència si aquesta és la voluntat del poble català".


Per altra banda, Muriel Casals, presidenta d'Òmnium, ha remarcat que la llei ha de ser "ambiciosa" i "ha de permetre consultes vinculants", fet que també ha remarcat Teresa Forcadell. Casals també ha expressat la seva voluntat de que la consulta "ha de cabre dins la legalitat espanyola però sobretot ha de respectar la legitimitat catalana". En aquest sentit ha apuntat que la consulta és "innegociable" i que no acceptaran una contraproposta.

Forcadell ha volgut manifestar que la consulta s'hauria de fer com a molt tard el 31 de maig del 2014 i ha demanat al Parlament que "s'afanyin per convocar- la ". Ha afegit que la seva prioritat és realitzar una consulta vinculant, però, que si això no és possible hi ha alternatives com "unes eleccions o la declaració d'independència".
Forcadell, ha afegit "El Partit Popular, Ciutadans i el Govern espanyol són els nostres adversaris" i ha recriminat el fet que no deixin exercir el dret a vot. En aquesta línia, ha afegit que "per sobre de la legalitat hi ha la voluntat democràtica" i que si en determinats moments no s'haguessin "violentat democràticament les lleis", les dones encara no votarien.



Més democràcia des dels municipis


En el seu torn, les entitats municipalistes han demanat al Parlament la creació de més eines de participació ciutadana i la possibilitat de que els diferents municipis puguin realitzar consultes sobre qüestions que, tot i no tenir-ne les competències, afecten a part de la seva població. Vila d'Abidal ha afirmat que “no pretenem canviar les competències, sinó que el govern sàpiga què pensa la gent que viu en aquells llocs".


D'altra banda, les diferents entitats consideren que el padró una eina "útil" però "imperfecta"per tal d'obtenir una base de dades de cares a la consulta. Així doncs, segons Vila d'Abidal “el que no pot passar és que un ciutadà s'empadroni un dia i l'endemà estigui votant una consulta", ha explicat el representant de l'AMI. Per això, han recalcat que "un cert arrelament és important". A més, les entitats han mostrat el seu acord en permetre el vot a partir dels 16 anys, demostrant plena confiança a "societat madura".

 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
NOVAABC fletxa IGUALADA
27 de juliol de 2013, 15.17 h

#21 no estoy de acuerdo. Renfe pone los horarios, no los pasageros. Si RENFE se compromete en un horario, su obligación es cumplirlo. Si con la obligacion actual no los cumple casi nunca imaginate si no tubiese obligaciones economicas!!!!, para usar cercanias te tendrias que llebar el saco de dormir.
El conductor tiene una responsabilidad, que por mucho que le exija REnfe no se puede librar, se supone que ha de saber a que velocidad ha de tomar las curbas, y de ir a 80 pasar a 190 eso no es re... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
26 de juliol de 2013, 13.23 h

Comunicado de la Resistencia : a los españoles: desde la Resistencia al invasor español,luchamos por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,que quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su fu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
25 de juliol de 2013, 19.34 h

Com DIRECTA CAT es veu no li importa res el ACCIDENT DE TREN DE GALICIA NO VOL DONAR LA NOTICIA Jo voldria dir una cossa que no hus agradara pas ja aviso he YO Me desteco per dir les coses que pensó jo no les que pensen altres he . JO Destaco per tenir faltes de ortografía pero encara aixis dic les coses per el seu nom ARA DIC TOTS SOM CULPABLES DEL ACCIDENT DE GALICIA De les terribles consecuencias NOSALTRES Pisabamos el pedal de aseledarac... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
25 de juliol de 2013, 10.50 h

CAL DONAR SANG abans que aneu marxeu de Vacances ELS Hospitals no fam Vacances y necesiten Sang ara tambe al ESTIU Per Vacances he ala vinga paso llista hay del que falti ha donar sang he . Hus sentireu millor despres de donar la Sang Home penseu una cosa si teniu un accident ala carretera aquesta sang ja no la perdeu he ja ja bromas aparte cal donar Sang . y tenir molt cuidado ala carretera


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
25 de juliol de 2013, 10.22 h

Avui LA CADENA HUMANA Tindria que SER SOLIDARIA Anar ha DONAR SANG Per si la necesiten per salvar vides del greu accident de tren NECESITARAN Molta sang molta que se ha perdido hi altra per fer operacions Demaneu imformacio al bostra Hospital ho CREU ROJA Se saben algu que se necesiti sang que deman sang per salvar vides SI ELS HOSPITALS mandan Sang cap alla ha els els faltara he cal donar SANG VAL MÉS donar sang abans de ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
25 de juliol de 2013, 03.29 h

Artur Mas ¿ Els de C.I.U. Volem fer la consulta ? SI Encara no heu fet ni la Pregunta he


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
25 de juliol de 2013, 03.26 h

Lo Pitjor de tot aixo esque encara no saben quina será LA Pregunta que tindren que Votar respondra ala Consulta HI encara no saben ni el dia ni mes ni any ques fara LA CONSULTA . Aixo fara que molts al final ni baixin a votar beuen els preñen el pel he ES una Vergonya no sapiguen la pregunta y cuan es fara LA CONSULTA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Ln e = 1 fletxa Empordà
24 de juliol de 2013, 19.25 h



#13 com collons vols que surtin els nùmeros, si nosaltres tots sols hem de mantenir un país de VAGOS i MALEANTES INCOMPETENTS que amb les nostres peles es paguen exèrcits, avions caríssims, satèl.lits de comunicacions, programes SITEL d'espionatge electrònic, milers de policies a l'estil KGB, piscines fastuoses a les embaixades, autorutes a los Monegros, aeròdroms on no han vist un avió més que a la tele, i, POR SUPUESTO, xoriços com en Barcenas o, segons diuen, en Rajoy.

Pagant NO... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
B.Urleta fletxa Empordà
24 de juliol de 2013, 19.21 h

#14 Oooooohhh!!!! La desgràcia plana sobre el palau dels Àtrides!!! Castella i els seus satèl.lits, el millor mercat del món per als productes catalans, ens fa el BOICOT!!!!

M'han dit que empresaris catalans es suiciden, espantats per tan terrible catàstrofe, acojonidos en veure que aquests mercats espanyols "tan bons pagadors i tan seriosos en els seus compromisos" ens estan boicotejant. Els uns es llencen des de la Sagrada Família, d'altres des de l'entresol de casa seva...

Jo també... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
bejota fletxa bcn
24 de juliol de 2013, 18.30 h

La Cámara de Comercio de Lérida reconoce “desafección” a los productos de Cataluña por la deriva secesionista
El presidente de la entidad ilerdense señala que “estamos en boca de todos y nos miran con otros ojos” en el resto de España. Culpabiliza a Artur Mas y a la prensa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.